Кирил Петков: Ще бием най-големите, времето България да направи стъпка напред дойде

Обещава нулева корупция и стоп на кражбите
Обновена: 6 окт 2021 19:05 | 6 окт 2021 18:42, Камелия Цветанова
596

Ново проучване показва покачване на подкрепата за новата политическа сила "Продължаваме промяната", създадена от бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Готови ли сa с листите в цялата страна?

"Да, доста сме готови, водачите във всяка една от областите са ясни, както и няколко човека под тях. Хората, които се присъединиха към "Продължаваме промяната", имат много специфичен профил. Те са родом от местата, където ще бъдат. Не ги слагаме някъде другаде. Всеки е успял в неговата си дейност, която е правил извън политиката", каза Кирил Петков в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че това са независими хора, които не могат да се купят от никого.

Още по темата

"Те самите казват: "Писна ни да стоим отстрани, готови сме да бъдем част от промяната, вярваме ви". Някои от тях ще ги видите, че са национални богати. Някои са познати на локално ниво, но където са познати на локално ниво, не са познати с партийни дейности по никакъв начин. Обикновено имат собствен бизнес или са професори. В Русе ще е собственикът на "Еконт". Човекът от Монтана е бизнес дама, която има собствен бизнес, говори пет езика, тя е била световен шампион по плуване", допълни Петков.

И призна, че е имал страх да влезе в политиката.

"Този страх беше, че един ден ще стоя на плаж "Корал", всичко ще ми е наред, бизнесът ще ми върви перфектно, и ще си кажа: "Имах възможността да направя промяна, но ме достраша. Или си оптимизирах комфорта". Избягах от тази картинка. Искам сега да знам, че с хора, на които много разчитам, сме направили най-доброто, което можем, за да постигнем това, в което вярваме. Имаше един директор в Министерството на икономиката, който каза: "Кириле, ти си 28-ият ми министър. Но ти реши заедно с твоите колеги да направите истинска промяна. За първи път от 28 министри решихте да тръгнете срещу интереси, които не са пипани", сподели един от лидерите на "Продължаваме промяната".

По думите на Петков хора, които са били цял живот в системата, са видели съпротива от т.нар. "лоши герои".

"Ако направим това, което вярваме, че ще се случи, техните бизнес модели ще изчезнат. Абсолютно сме наясно, че ще бъде коалиционен формат на правителството. Въпросът е в този формат да има 121 депутати, които имат същата визия за стъпка едно. А тя е: нулева корупция, спиране на кражбите, оптимизираме на обществения ресурс в полза на обществени неща. Не знам дали сте виждали това, което се случи в последните 4 месеца - едни огромни фирми, които получават обществени поръчки, да бъдат преглеждани внимателно от НАП. Да се говори как една ББР не трябва да дава по 150 млн. на "наши хора", а трябва да дава на малкия и средния бизнес", подчерта той.

Бившият икономически министър загатна, че двамата с Асен Василев ще са водачи на листи в София.

"Въпреки че съм родом от Пловдив, цял живот съм живял в София. Не само мислим, че ще се изправим срещу най-големите, а смятаме и да ги бием. И не защото искаме да се чувстваме победители за себе си, а защото вярваме, че времето на България да направи стъпка напред е дошло. Ние с него обикаляме цялата страна и нямаме специални зали. Най-голямата тема, която обсъждаме с хората, е цената на тока. Това ги интересува ужасно много. Най-важното е наистина да го решим този проблем, защото само да преразпределяме парите не е добра практика. Другият проблем, който имат, е как може да ги освободим от местните феодали. Това е един голям риск, който те виждат. Какво е да си местен феодал? Да си над закона и да си правиш каквото си искаш. И да си получаваш обществени поръчки, както и да си част от една бизнес схема, която е свързана с държавата. И третата точка, която обсъждаме с тях -  как да се вдигне истинското производство на България", посочи Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още по темата: избориКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
12
 
14
 
! Отговори
F-off преди 2 години
Вярвали им били наивниците,..... Отново вярват в някакви псевдо месии, спасители....Кирчо и Кокорчо са тук за ПАРИ бе ! Пари и нищо друго, и това можете да си го татуирате на задниците, след като ви *** поредните тарикати!
351
5
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Световната шампионка от Монтана в язовир Огоста ли е тренирала. Тоя лъже като за световно. Истински шампион
350
4
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
Давай напред Кирца !
349
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От герберастите само мръсотия и простотии. Досущ като Бога им. Дано по-скоро се разпаднат
348
4
 
11
 
! Отговори
генерал Нахуйников преди 2 години
Ще ги биеш, ама в Канада!
347
11
 
8
 
! Отговори
тя преди 2 години
Ще гласувам за ПП , другите ги знаем !
346
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късмет и успех момчета. Да не ви пука от герберастите и агите. Те са минало. Във вас ни е надеждата
345
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕКАДЪРНИЦИ! Укриват БАЛАМИТЕ и после ще плащаме всички
344
9
 
7
 
! Отговори
еха преди 2 години
Тия по-долу да кажат що се кефат на Геройко чел недочел ама се мръщят на Кирил първенец във випуска си успял без потупване по рамото от дър ти комунисти и чорбa жии.??? Що бе ГаньоБалкански ?? Докога ще блъскаш чушки в боба и ще търсиш далаверка вместо да се обръснеш и да се промениш от сeляндyр на свясен човек.
343
5
 
15
 
! Отговори
Киро Факиро преди 2 години
Какво стана с гражданството? Само питам...
342
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувам за тях! Успех!
341
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни и същи опорки, едни и същи плоски лъжи... Не ви ли втръсна, противни гербаджийски тролчета, да ни заливате от сутрин до вечер с помията, с която Тиквата ви храни?
340
1
 
12
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Ако тези се окажат прави,което много ме съмнява ,щото българите не сме узрели за либерастщина ,но да речем че прогнозите им се сбъднат, и победят най-големите , тогава мили ми деца Мая & дъ пияниците нали знаете къде отива? 1 партията с абревиатура по-дълга от броя на депутатите в нея изчезва от картата. 2 доносническата клика вътре в това чудно творение ще се пребоядиса за пореден път. С голяма сила това важи и за капитан гумена лодка ,той вече беше министър на герб ,а днес ги плюе
339
8
 
14
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
На крива ракета,космоса и крив!На крив х,й вълната!На крив,крадлив българин Борисов,ГЕРБ,някакви *** и едва ли не и Господ им криви!!А то от просто та чак елементарно!!Осовния пучи масал,че Борисов крадял!Добре,най великия крадец да приемем че е?!И как така при неговото управление не чух няма пари за туй,няма пари за онуй!Инфлацията 10 години закована като с гвоздей на стената!Магистрали.метро,църкви,манастири,училища,учителите двойни заплати!Гепи волана Грипена и за секунди заби самолета?!
338
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, на вас вярваме. Дано изпълните това, което казвате. Тотален игнор на герберастията. Гаранция имате 30 процента. Всеки истински българин ще гласува за вас
337
6
 
23
 
! Отговори
БРАВОС , КИРЕ.... преди 2 години
ДОЙДЕ "С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО"....А , ЩЕ СИ ОТИДЕШ ПАК В ЩАТИТЕ -"С ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ДЖОБОВЕТЕ СИ"!!!!!...АФЕРИМ , ТАКА СЕ "ОПРАВЯТ" *** ЗА ПО-МАЛКО ОТ 800-дни....ХА,ХА,ХАААА....ЕВАЛЛА ТИ ПРАЙМ .....!!!!!!!!
336
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога дойде, кога почна да обещава.?
335
6
 
23
 
! Отговори
отврат преди 2 години
Публичната измама в нормалното общество буди отвращение, а у нас като че ли се радваме. Имам предвид професионалния лъжец Кирил Петков. Имам предвид Кокорчо. Имам предвид Радев. Всички те са измамници, крадци и лъжци. Не им позволявайте да заемат висши държавни служби.
334
3
 
15
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
КАК , НЕМА ДА ГИ БИЕШ КОКОРЧО , СЛЕД КАТО ИМАШ 100%--СОБСТВЕНА ОФШОРКА НА РОУД ТАУН ПОД 1873705/"АКСЕЛБЕРТ ЛИМИТЕД"/ТОРТОЛА п.к.4649-КЛАРЪНС ТОМАС БИЛДИНГ......ПЛАЩАШ---И ВЕДНАГА СТАВАШ "ФИНАНСОВ МИНИСТЪР" В СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА РАДЕВ...ХА,ХА,ХАААААААААА.....ВИНАГИ ЛИ СИ ПЛАЩАШ ЗА "СЛУЖБАТА".....???!!!!....А , ЗА КИРЕ...КОЙ ПЛАТИ , БЕ....?!
333
2
 
19
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
И ти ли "ще биеш", нагло же? Всвки знае "да бие', да вдига "обединителни" юмруци, да порицава и критикува, да обвинява. Някой нещо да може да сътвори, да направи? Ай сиктир от месии, слезте на земята! "Мое да моем да свирим на пиано, ама не съм пробвал" И крада и мамя по-майсторски, у Харвард съм учил!