След изборите: Нито Радев, нито Борисов ще ни управляват

Младите анализатори за изборите: От банална кампания до гладиаторска битка
12 окт 2021 20:06, Анисия Иванова
120
След изборите: Нито Радев, нито Борисов ще ни управляват
Снимка: БГНЕС

Без значение дали ноември ще бъде май, търси се всъщност наследник на Борисов. Това е обобщението на Калоян Велчев. Той напомня: какъвто и да е изходът от изборите, нито Радев, нито Борисов ще ни управляват.

Изводите са от новия формат на "Галъп интернешънъл болкан" – агенцията се допитва до млади изследователи за анализи за бъдещата политическа битка за избор на парламент и президент. Много от младите политолози и социолози са все по-често са на телевизионния екран. Проучването е публикувано на страницата на "Галъп".

Мненията за предстоящата кампания са полярни: от гладиаторска битка, както я нарича Дария-Лора Дачева, до срамежлива кампания – както я определя социологът Юлиана Гальова.

Още по темата

Залогът на парламентарните избори пък е какъв процент ще постигне формацията на Василев и Петков, казва още Теодора Йовчева. Те могат да се окажат в позицията на king makers. Влогърката Флора Стратиева обаче вижда и уникален шанс за „партиите на статуквото“.

Тази кампания ще е сива и тягостна и ще се води с неохота. Тя ще падне в сянката на надпреварата за президент, допуска Марио Русинов. Че президентската кампания може да потопи парламентарната, пише и Марая Цветкова. Атанас Радев напомня също, че България и бездруго е в перманентна кампания. Иван-Асен Иванов дори нарича предстоящата кампания банална.

Иванов пише още: "Предстоят ни поредните избори, при които за слабите оценки на политиците, поправителен изпит ще трябва да държат гражданите. Тази злощастна размяна на ролите, диктувана от неадекватността на повечето партийни сили, е основният генератор за отчуждаването и отегчаването на избирателите от политическия процес у нас“.

На противоположно мнение е Лидия Даскалова: очаквам да бъдем свидетели на най-яростната предизборна кампания от всички, провели се през тази година. Яница Петкова пък директно обобщава: 1. Всички участници ще твърдят, че ще водят по-скоро положителна кампания. 2. Всички участници ще водят отрицателна кампания.

 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко АлекоМЛАДИТЕ АНАЛИЗАТОРИ НАКАЛЕКАХА ДЪРТИТЕ МУТРИЗАТОРИ
65
48
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и сега не управлява. Неговата задача е да психясва банкянската мутра и не можем да отречем, че се справя много добре!
64
35
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом доказания Пеевски tрол Калеко Алеко е тук, значи е ясно че гербавата tрол команда пак е активирана, което личи и от плюсовете които си слагат (когато ги няма tроловете плюсовете и минусите са точно на обратно)! Но Калеко Алеко е най-неприятния Пеевски tрол, който би продал и маменцито си за пари
63
12
 
40
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
И къде пък се видя тази задължителна ваксинация? Не гледате ли по света какво става, не виждате ли, че там в пъти *** по-малко от нас основно благодарене на ваксините? Преди 27 години станахаме четвърти в света на футбол. сега сме пак четвърти, но по смъртност от Ковид!
62
31
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов със сигурност няма да управлява, Радев и сега не управлява.
61
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко АлекоМЛАДИТЕ АНАЛИЗАТОРИ ТАКА ВИ ГО ТУРИХА ЧЕ РЕВЕТЕ КАТО КОМУНИСТИЧЕСКА МУТРА НАТАКОВАНА ОТ АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ.
60
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашта класа поздравява вашта класа с песента - Пирамиди, фараони и избори за милиони!
59
39
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сикаджийската Тиква, Балтов и Микайлов - бъдещето на България.
58
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже не познавам нито политическата платформа, нито кандидат - депутатите на Възраждане, но ще гласувам за тях, само и единствено защото СА ПРОТИВ ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВАКСИНАЦИЯ!!! На това безумие трябва да се сложи край!
57
41
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 2 години
Радеф си има Деса, а Борисофф си има Метреса.
56
20
 
53
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Младите анализатори така ни анализираха, че Месията от Учиндол дето щеше да изчегъртва ГЕРБ изчегърта сам себе си, на път са да се изчегъртат и Сестрите галеви с мутренските си адвокатски колегии и прасе-касичките си...в ДБ в момента текат някакави неразбории и тюлена от Росенец май е спукал гумената лодка...сега чакаме новите месии от проекта на "Кирчо, кокорчо и СиЕ" чиито 30% май още не са програмирани в машините на Мадуро, както отчетоха Алфа Рисърч, а младите анализатори нека си анализират
55
28
 
13
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 2 години
Аз няма да управлявам, само ще водя, подадох си молбата за кукловод. Ха-ха-ха-ха-ха
54
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее новият цар Радо Шишарката с трите таланта - пиене, ядене на шопска салата и пеене на пиянски песни! Слава на царство Чалгария!
53
16
 
47
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Ама защо се надпреварват да "мислят ,кой шял да управлява? И защо си мислят, че в този момент ГЕРБ и Борисов се натискат за властта ? Идва нова Радева зима/ колкото и да иска да ни пробута сценария с фалшиво правителство/, и май месец отново на избори! ГЕРБ само да стоят и да им гледат сеира, и времето ще работи за тях! Ще видим колко време ще се оправдават само с Борисов! Нека хората да оживеят през зимата, и Радев... аут!
52
12
 
21
 
! Отговори
USA преди 2 години
ГЕРБАЖИИ ВИЕ КВО МИСЛИТЕ ЗА ДУЕТ ГЕРЖИКОФ БОРИСОФ ?
51
10
 
13
 
! Отговори
USA преди 2 години
ЗА КВО ВИ Е ПРЕЗИДЕНТ ?......А ?
50
5
 
7
 
! Отговори
ми добре ще излезем преди 2 години
До Христо Христов И после какво?
49
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борислав Михайлов спечели ли? " Спечели"! Радев също ще спечели! Виж за Борисов не знам!-:) Ако ще е с малка преднина,но ГЕРБ ще бъде пак изолиран и в опозиция! И Борисов ще се оттегли! -:) ПП колко ще вземе,това е въпроса!
48
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее Митко Пайнера, новият управител на цяла Чалгария!
47
1
 
35
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Каквото и да се случи на поредните избори за мен едно е ясно - ще продължим да бъдем тотално разединени и да се мразим още повече.