Проф. Анастас Герджиков: Очаквам дебат с Румен Радев

Той призова за обединение на десните партии
Обновена: 13 окт 2021 09:44 | 13 окт 2021 09:44, Анисия Иванова
325

Кандидатът за президент на България - проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет"Св. Климент Охридски", заяви, че започва битка за това страната да се обедини около каузи и нов национален идеал.

"Нямах колебания да приема подкрепата на най-голямата партия - ГЕРБ. Протегнах ръка към всички партии, ще се обърна към всички една по една. Не мога да приема лицемерието, че някой ще бъде кандидат на част от българските граждани и когато го изберат, ще каже: Сега съм президент на всички българи.", заяви проф. Герджиков в студиото на "България сутрин".

"Напълно разединени сме, очевидно сме народ от индивидуалисти", категоричен е той.

Още по темата

Ректорът на СУ посочи, че няма нужда от пост и нови достижения. Искал да стане президент в този момент, а не след 5 години, тъй като смята, че тезата му е важна за България. Не е изненадан от кандидатурата на Мустафа Карадайъ, но е изненадан от многобройните, по думите му, кандидатури на десните партии.

"Партиите вдясно можеха да застанат зад моята кандидатура. Трябва да потърсим обединение на гражданите. Да накараме партиите да последват дневния ред на хората и да се разберат по най-важните точки", изтъкна проф. Герджиков пред Bulgaria ON AIR.

Запитан за кандидата за вицепрезидент - полк. Невяна Митева, той посочи, че е искал да има до себе си жена, която да представи гледната точка на човек, който се е сблъсквал с трудности.

"Много жени са в това положение и ще видят в г-жа Митева човек, който се може да се бори за тяхната кауза. Имам 4-5 човека с много висока експертиза в областта на отбраната и сигурността", отбеляза кандидат-президентът.

"Моята кампания ще бъде позитивна, от някои от останалите кандидати чувам това само на думи. Моята цел е с г-жа Митева да покажем какво можем и какво знаем. Ако хората одобрят това, което искаме да постигнем, смятам, че ще ни изберат много категорично", каза още проф. Герджиков.

Очаквал е социолозите да дадат много по-голяма преднина на Румен Радев и се надява след месец това да се промени драстично. Проф. Герджиков очаква дебат с действащия държавен глава. На мнение е, че политическият разговор у нас се води по вреден и отвратителен начин.

"Тяснопартийният интерес винаги ще надделява над интереса на българските граждани. Това може да спре, когато извадим истинските теми на хората и убедим политиците, че ако не ги следват, хората ще разберат, че това не са техните представители", заяви ректорът на СУ.

Той не смята, че срещу себе си има опоненти. Иска всички да покажат възможностите и визиите си.

Ректорът на СУ коментира и казуса с Република Северна Македония: "Нашата позиция трябва да е последователна. Искаме европейска интеграция на всички страни от Западните Балкани. Но интеграцията на РСМ може да се случи, след като нашата западна съседка изпълни подписаните ангажименти в Договора за добросъседство. Последните изказвания на Зоран Заев бяха много добри, да се надяваме, че това не са празни приказки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапът е пpocт, а това е голямо "предимство", защото всички останали пpocтаци в България са изключително много и ще гласуват за тази мутра с юмручето...
221
23
 
9
 
! Отговори
ГерПджиПков преди 2 години
ГерБджиПков знай, на пocpaн 3aдник и златни гaщи да сложиш ще са си пocpaни гaщи... не можеш с твоя образ да покриеш мръсотията на ШАЙКАТА, а щом се съгласяваш значи и ти не си чист!!!
220
4
 
2
 
! Отговори
Хи хи хи преди 2 години
Да искаш да чакаш,да знаеш да чакаш,да можеш да чакаш....това е любоф!
219
15
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Само така,г-н професоре ! Докажете му на тоя изфабрикуван президент,че изобщо не може да се сравнява с Вас !Дано след дебата / ако се съгласи,де / най-сетне разбере,че напраз но е заемал президентския стол ! Пожелаваме ви успех във всяко едно направление ! Мно- го хора вече са зад Вас !!!
218
19
 
9
 
! Отговори
Верка преди 2 години
Я кажи подробности за плувкинята, професоре? Вярно ли, че е развела селския чиляк Явор Матеев защото толкова ѝ е пипето? И колко от децата ѝ са негови и колко от първия ѝ брак? Това е най-дълбоко пазената тайна. Докато плюнки летят по Радев и Деси.
217
18
 
11
 
! Отговори
Не, не ставаш преди 2 години
Тоя танас прУфесора ша обединява народа, протестиращият народ с ШИШИ, БАЦИ и ШАЙКАТА им, ти да видиш... НЕ МЕРСИ ПРуФЕСОРЕ, НЕ СТАВА!!!!
216
15
 
9
 
! Отговори
мдаааа преди 2 години
Само да питам, за един преятел!!!!Според Б.Б. и МАГАРЕ да предложи за президент ще бъде избран за президент!!! Въпроса в случая е: Е ЛИ проф. ГЕРБДЖИПКОВ МАГАРИЦА!!!!Или пък е просто привърженик на част от Истанбулската конФекция.
215
12
 
11
 
! Отговори
Гошо от Почивка преди 2 години
Гласувайте за него и получавате ирландската пастирка -2
214
12
 
7
 
! Отговори
Е ли магарица тоя преди 2 години
Абе не ми се прави на умрела лисица, нали си маска(покривало) на бай0ня... ако ще и златен да си си си ПЕРДЕ на ШАЙКАТА!!!! Ще те отвее нарада...
213
2
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
Ицко, откровеното ти излияние показва, кой е "простакът"!
212
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре,вие трябва да сте Президент!!
211
11
 
3
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Абе не ми се прави на умрела лисица, нали си маска(покривало) на бай0ня... ако ще и златен да си си си ПЕРДЕ на ШАЙКАТА!!!! Ще те отвее нарада...
210
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той не смята, че срещу себе си има опоненти. ----------- прав е. Какъв опонент може да бъде на професора някакво пенсионирано фатме?
209
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев може да излезе на дебат само срещу Борисов! Защото Борисов не му излиза от главата!
208
5
 
14
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
и аз го чакам Радев за дебат!
207
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дебат с Радев ще има, но в офиса на Гешев :)
206
11
 
10
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
"Трябва да потърсим обединение на гражданите".По телевизия Bulgaria ON AIR Коларова се сепна на водещия,че попита за това обединение - стига сте абсолютизирали,рече тя.Няма логика да оставиш мандат и да искаш да станеш президент след като не си променил нищо в СУ-студено,тъмно,мръсно,***.Най-красивият музей с минералите е ужасен.Има кошчета за *** и легени,които да поемат водата когато вали.Е такава ли държава ще направи АГ.Журналистите да спрат да го представят като ректор.
205
8
 
14
 
! Отговори
Кольо преди 2 години
Абе тия троляци ли са какви са няма значение ,но всички които подкрепят Радев ,как си представят този още 5 год.да нагнетява народа с омраза срущу ГЕРБ и Бойко? Накрая наистина ще докара да се избием гербаджиите един друг,като гледам подръжниците му какви зверове са.Това нещо трябва да бъде изметено още на първи тур,защото е опасен за ГЕРБ и за Бойко.Тоя и за.кмет на село не става,за да може да дерибейства ще противопостави хората срещу ГЕРБ и Борисов
204
2
 
11
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
До Ваня-226: Я сега допусни, че Радев ще се яви на дебат?! И го коментирай! И да знаеш, че си невежа за самолета?!
203
10
 
10
 
! Отговори
Кольо преди 2 години
Абе тия троляци ли са какви са няма значение ,но всички които подкрепят Радев ,как си представят този още 5 год.да нагнетява народа с омраза?Накрая наистина ще докара да се избием един друг,като гледам подръжниците му какви зверове са.Това нещо трябва да бъде изметено още на първи тур,защото е опасен за България.Тоя и за.кмет на село не става,за да може да дерибейства ще противопостави хората