ВАС отхвърли жалбата на ВМРО за Мария Касимова-Моасе

Била процесуално недопустима, остави я без разглеждане
Обновена: 15 окт 2021 14:06 | 15 окт 2021 13:53, Анисия Иванова
54
ВАС отхвърли жалбата на ВМРО за Мария Касимова-Моасе
Снимка: БГНЕС

Върховният административен съд отхвърли жалба на ВМРО срещу кандидата за вицепрезидент Мария Касимова-Моасе за уседналостта ѝ.

Според ВАС "жалбата е процесуално недопустима" и я оставя без разглеждане.

Още по темата

От ВМРО твърдят, че при регистрацията на Мария Касимова-Моасе не е изпълнено конституционното задължение: Да е пребивавала фактически и трайно на територията на страната през повече от половината за всяка от петте години преди датата на изборите.

Самата Касимова-Моасе отхвърли обвиненията.

"През всичките тези години съм живяла дори повече от шест месеца всяка година в България, така че тези нападки са безпочвени. Съпругът ми Стефан имаше бизнес в чужбина, занимаваше се с отдаване на къща под наем в туристическия сезон и редовно пътувах, за да го виждам и да му помагам", написа тя във Facebook.

"Съобразно разпоредбата на чл. 321, ал.3 от ИК отказът за регистрация на президент и вицепрезидент на републиката може да се обжалва пред Върховния административен съд, от което следва, по аргумент от противното основание, че позитивното решение на ЦИК - това за регистрация на президент и вицепрезидент, не подлежи на съдебно оспорване", аргументира се съдът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
6
 
! Отговори
Боил преди 2 години
Българи,май е вече време да изкопаем това което нашите Баби от Средногорието са поливали с нафта за да не ръждяса.Настана време разделно,турчин кандидатпрезидент,за монистърпредседател лъжец и мошенник,за вицепрезидент лице което живее зад граница ,а правосъдието се прави че нищо не е станало.Българи събудетесе!!!!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И справка от телефонен оператор, де - ама не чак да 5 г. назад, пък и там е по-трудно.Но едва ли на някой му пука истински, защото до балотаж няма да стигне.
5
1
 
3
 
! Отговори
Сорос пак ще дърпа преди 2 години
непослушни ушички.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън дрън.Ние все още не сме в Шенген и всяко излизане от страната става през гишетата на гранична полиция.Само те могат за 10 мин. да кажат по компютър всичките и излизания, отсъствия и прибирания.И темата се приключва.Моасе ЕГН има ли?
3
1
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Къде е живяла еврейската Мойше :)))
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шкембедо отново се омаза !
1
8
 
4
 
! Отговори
Шкембе войвода преди 2 години
с жълтата торбичка на известен супермаркет.