Проф. Огнян Герджиков: Кирил Петков не е нарушил Конституцията

Бившият служебен премиер не очаква ожесточена битка на изборите
Обновена: 17 окт 2021 21:21 | 17 окт 2021 21:11, Нели Христова
366

"Отношението между два субекта на българското право не може да зависи от трета страна - дали и кога ще отпише гражданина от канадско гражданство. Ако тя не отписва, ние сме в състояние на васалност. Кирил Петков не е нарушил Конституцията, ако го е направил в писмена форма с нотариална заверка на подписа адресирано до Канада." Това заяви проф. Огнян Герджиков пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Конституционният съд се бави с решението по казуса, тъй като вероятно има вътрешни разногласия.

"Не мога да си представя президентът Радев да знае, че нещо не е редно и да го направи", добави бившият служебен премиер.

Проф. Герджиков не очаква ожесточена битка по време на предизборната кампания за два вота на 14 ноември. Очаква нормална политическа битка в рамките на правилата и е оптимист за съставянето на кабинет след изборите.

Той определи като свеж полъх появата "Продължаваме промяната" и посочи, че партиите, които не съставиха кабинет след изборите през април и юли, са били скъсани на парламентарния изпит.

"В президентската битка има две основни и достойни фигури - президентът Радев и Анастас Герджиков. Вероятно ще отидат на балотаж", посочи проф. Герджиков, който не очаква кандидатурата на Мустафа Карадайъ да повлия особено на вота.

Оптимист е за съставянето на кабинет след изборите на 14 ноември и има големи очаквания към "Продължаваме промяната". ГЕРБ щели да спечелят изборите, но никой нямало да иска да се коалира с тях.

"Станаха малко като прокажена партия и ще се премине към втората политическа сила "Продължаваме промяната". Много близо след тях ще бъде БСП, ще се представят по-добре от предходните избори", смята проф. Герджиков.

Според него от ИТН са показали неопитност и са допуснали груби политически грешки с недалновидни ходове. Той не ги вижда преди четвърто място след вота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
2
 
9
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Положението в Българиа ще става още по трагично! Много вожд, малко индианец!
199
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н професоре ами и твоя приятел Борислав блъсна Москвич и уби човек шофьора, но ти го оправда ,че обичал високите скорости. Пак не беше прав.
198
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето защо в България нищо не се случава както трябва. ((% от юристите казаха, че Конституцията е нарушена и виновните трябва да си получат заслуженото и се намери един, който е давал съвети на Радев и Кирчо, да твърди обратното. Това е българското правосъдие! Всички виждат, че законът е нарушен и виновните биват оправдани. Ако РАДЕВ И КИРИЛ НЕ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНАТА ПРИСЪДА ОЗНАЧАВА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРАВОСЪДИЕ! ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ГЕРДЖИКОВ НЕ СЕ ПОВДИГНА ВЪПРОСЪТ ЗА ИМПИЙЧМЪНТ НА РАДЕВ!
197
9
 
18
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Как да просъществува туй иначе много древно племе с подобни индивиди,от които очакваме нормални.мъдри изказвания,а то фалш и отрова?!Значи този който е управлявал 10 години и е построил една нова България,10 пъти по мощна икономически от оная разбита каца,която ни оставиха болшевиките,са токсични,а самите болшевики които съботират отечеството ни от 100 години насам и управляваха повече от 50 години и са в основата на пуча на Гумен Гадев,те са новата надежда?!Е не се чудете,че ще се затрием!!
196
14
 
4
 
! Отговори
??? преди 2 години
Кой КС? Този на който председател е "братиньото" на тиквата?
195
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 263 "КС е поканил няколко уважавани в гилдията им юриста да си представят мненията по въпроса и те го правят публично" Откъде имаш такава инфромация. КС НИКОГА не е правил това, което казваш. Дай си източника на информацията!
194
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ken "Няма никакво въображение."По-скоро "гарантира" нарочно. Не ми се мисли защо се е стигнало до това да гарантира за човек с ясно порочно минало на действията си. ДС явно доста хора държи.
193
9
 
21
 
! Отговори
Ken преди 2 години
"Не мога да си представя президентът Радев да знае, че нещо не е редно и да го направи", добави бившият служебен премиер. --- Няма никакво въображение.
192
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се изказва така и ти оп настоящ казус по който се очаква решение от КС показва, че някой го е задействал.---===-----КС е поканил няколко уважавани в гилдията им юриста да си представят мненията по въпроса и те го правят публично. Не знам дали Герджиков е сред тях, но след като поканените от КС могат да го правят публично, то и всеки юрист може да постъпи по същия начин.
191
9
 
19
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Мазен и пълзящ! "Бивш" член на бкп.
190
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 260 Лошото е, че тоя е уважаван преподавател по Право и бивш политик. Да се изказва така и ти оп настоящ казус по който се очаква решение от КС показва, че някой го е задействал. За мое огромно съжаление (защото го уважаваХ), този "някой", имайки предвид кой защитава, може да е само ДС.
189
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз и той се обади, не можа да си замълчи и сдържи......хахахахаха :)) Всеки има правото да си каже мнението, обаче когато ни взимат за ***, тогава се замисляме какви шарлатани са политиците :) Ние сме древен народ, не става само с лъжи :)))
188
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силистра Център
187
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом тоя до сега въртя сливи в устата си и още през Юни неказа за Киро и Конституцията явно мъглата се спуска от Банкя за Бояна.
186
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зато пред сгазени мазни адвокати като тоя няма спирачен път.
185
3
 
15
 
! Отговори
Бившият царедворец преди 2 години
и председател на НС на Република България много иска да бъде забелязан от "новите лица". Ще му се да го поканят някъде. Преболедувалите от вируса "Власт" остават с тежки увреждания. Преди няколко месеца възхваляваше никитуВасилив, когато славчо го "издигна". Сега, макар и периферно - на кирЕто се слага. С една дума - реZил!Що се излагаш бе, Герджиков? Одъртя, не си им нужен на вълчетата.
184
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ае най-елементарното! Ако имам канадско гражданство, мога да купувам и притежавам американски ЕТФ-и, ако имам само БГ гражданство НЕ мога...та в този ред на мисли дали е уведомил борсовия си посредник??? Във финансов аспект е доооста по-различно да имаш канадско/УС гражданство и да нямаш....Има си процедура на отказване на канадско гражданство, не е НИКАК едно волеизлияние пред нотариус!
183
2
 
24
 
! Отговори
нааа преди 2 години
Ей Герджик! Ми много ясно, че ще зависеш от друга държава бе, ама зависи Кирчо, не България....Кирчо зависи от друга държава дали може да стане министър и към онзи момент не е можел и е трябвало да откаже на президента....За какви васали за какви 5 лева.
182
4
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Дъртия Герджик да не вуйчо на младия Гейджик :)))
181
2
 
30
 
! Отговори
Обърках се! преди 2 години
Кат си станал канадски гражданин спазваш законите на Канада.....в това, число и при отказване на гражданство, а там в Канада си има процедура по тази точка и докато не ти издадат ДОКУМЕНТ, че вече не си канадски гражданин СИ КАНАДСКИ гражданин!!!