Проф. Герджиков: Радев се опита да се дистанцира от назначения от него кабинет

Според него именно бездействието на служебния кабинет е довело до кризата
21 окт 2021 14:50, Нели Христова
283
Проф. Герджиков: Радев се опита да се дистанцира от назначения от него кабинет
Снимка: БГНЕС

Бездействието на служебния кабинет и на Румен Радев създаде силно обществено напрежение и хаос в държавата. Това заяви в Смолян кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

„За съжаление прогнозата ми, че след недомислената заповед на здравния министър цели сектори, включително здравеопазването, ще спрат работа и няма да има кой да ни лекува, се сбъдват. Вместо да са на работните си места, тази сутрин лекарите се редиха на дълги опашки, за да си правят тестове. Неадекватните реакции на управляващите поставят под риск живота и здравето на пациентите. Служебният кабинет можеше да даде срок за реакция и на здравната система, и на всички български граждани, така, както се обсъжда гратисен период за въвеждане на зелените сертификати за администрацията и учителите“, коментира проф. Герджиков. „В една правова държава законите и правилата трябва да важат с еднаква сила за всички“, посочи още кандидатът за президент.

Според проф. Герджиков, хора с ключови роли в кризата, каквито са медицинските специалисти са изолирани от вземането на решения, а политиците, които определят правилата изглеждат все по-некомпетентни. „Следващата ми прогноза е, че ако правителството не спре с погрешните мерки, здравната криза ще премине в образователна, която ще засегне както най-малките ученици, така и висшето образование. Фактът, че дори партии и граждани, които подкрепят Румен Радев не одобряват мерките и начина, по който бяха въведени, говори ясно, че действията на кабинета са плод на паническа реакция, а не на стратегия срещу кризата“, смята кандидатът на президент.

Кандидатът за президент коментира, че вчера Румен Радев се е опитал донякъде да се дистанцира от назначеното от самия него правителство, като е казал, че е работа на правителството да се справи с кризата с коронавируса. „Всъщност истинският проблем е, че влязохме в четвъртата вълна на епидемията силно разединени и затова ще се справим по-трудно, отколкото ако гледахме в една посока“, смята проф. Герджиков. По повод проявената агресия срещу министър Николай Денков вчера, кандидатът за президент коментира: „Категорично осъждам вчерашното насилие над министър Денков и призовавам всички да бъдем единни и да пазим демокрацията“.

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков и кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева днес се срещнаха с граждани на Смолян. Градът отбелязва своя празник без традиционните тържества, които бяха отменени заради ситуацията с коронавируса. На тази дата Родопите се освобождават от османско владичество по време на Балканската война през 1912г. Кандидат-президентската двойка поднесе венец на паметника костница на връх Средногорец, в памет на загиналите герои за освобождението на Родопите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
19
 
22
 
! Отговори
Познава се преди 2 години
ГЕРБ-аджията се познава по празния нагъл поглед. Те гледат така, защото нямат душа.
197
5
 
15
 
! Отговори
покрепен!!! преди 2 години
До Българин... Герджика е подкрепен И от ДПС , .......от ЗАД !ДПС били разочаровани от Радев , което означава че от герб не са ....Е, гласувайте за ДПС -герб- Герджика!
196
8
 
17
 
! Отговори
Ток и жици преди 2 години
Бе, то и Герджиков се опита да се разграничи от ГЕРБ, ама не му повЕрвахме.
195
6
 
13
 
! Отговори
дядо Йоцо пита ! преди 2 години
Г-н Герджиков,питам Ви: Като напиша "сикаджия",за какво си мислите най напред !....благодаря.
194
16
 
7
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 2 години
Колко хубаво щеше да бъде, ако всички избиратели бяха политически грамотни и гласуваха за Християнска Европа, а не за Евразия. Добре, че световни събития ще спасят България от нев.ежите.
193
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да каже не ме интересува тоя и си остава просто *** га ре то но боко. За такъв да си гласуват под строй пр о стите дето си харесват дж ип ко бибитков.
192
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До П.К. инк...за което освобождение "ОСНОВНА ЗАСЛУГА" има въпросния опортюнист../демек,"използвач"../..Е,ура за "освободителя-професор".!
191
9
 
23
 
! Отговори
Ха! преди 2 години
Герджиков отрече да е бил предложен от ГЕРБ, но словата му без изключение говорят, че не само е предложен от ГЕРБ (и подкрепен с две ръце от Бойко Борисов), но и че е същински влюбен ученик на Бойко Борисов по параполитическа словесност! А е ректор на СУ, моля ви ти се :-))
190
5
 
22
 
! Отговори
мак преди 2 години
Ех, Герджиков, нали щеше да водиш позтивна кампания, а във всяко свое изказване ръфаш Радев. Същият си като т.лупа. Дистанцираш се от този, който те предложи за президент, а това е двулично и неморално.
189
2
 
11
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Проф. Анастас Герджиков поставя пръст в раните. А г-жата Христова да помни, че РОДОПИТЕ ЧЕСТВАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО СИ ОТ ПЕТСТОТИН ГОДИШНОТО ЗЛОВЕЩО И НЕЧОВЕШКО ТУРСКО РОБСТВО.
188
4
 
18
 
! Отговори
Герп Сандански преди 2 години
Гласувайте за ирландската пастирка номер 2
187
9
 
19
 
! Отговори
Живял-видял преди 2 години
Как един независим журналист на отиде в СУ да види каква е тъмница,студено,мръсно, ***.Този не може да оправи СУ,а иска начело на д-вата да застава.Самочувствие голямо,покритие никакво.Студентите не го поздравяват като пуши на входа,а Коларова говори как той всеки ден се среща с тях.Да оставим настаран,че да пушат огромни тумби пред входа не подхожда на академизма,с който се дуе кандидата.
186
8
 
23
 
! Отговори
PI преди 2 години
Този започва да говори като тиквата гербаджийската, затова не трябва да печели!!!!!!!! Той и няма да спечели де!!!!!!!!! Това ще е човек като онзи нежния президент дето беше Плевката, и като каскета - ще му вика шефе!!!!!!
185
9
 
13
 
! Отговори
На господина преди 2 години
С розовите бикини какво му е предложението за мерки. Другата възможност е локдаун. Не схванах как с тези си думи се явява обединител дилдоподатливия
184
7
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Дебат между двамата....оти питаш бря?...Чунким Тиквата са отзова на МНОГОКРАТНИТЕ покани на Радев да се срещнат,да седнат на маса и да дискутират?...А тоя "Бейбифейс" просто е безинтересен..Защото НЯМА СОБСТВЕНО ЛИЦЕ..Иначе май е устат де..
183
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шушумига.Честен човек от ГЕРБ няма да иска подкрепа!
182
6
 
18
 
! Отговори
:( преди 2 години
На този други му дърпат конците.
181
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Кънчо...а ромето за кого и жъ гласуват бря?..ФАКУЛТЕТНИТЕ ромале..?..И жъ бъди резиль да не гласят за професорот,след като битуват у ФАКУЛТЕТО...
180
5
 
8
 
! Отговори
,1 преди 2 години
Какво каза?Лай-лай ***!Пълно безсилие !
179
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трай бе на ДПС лизача всички в СУ знаят ,че си на ДПС човек