Проф. Герджиков: Радев се опита да се дистанцира от назначения от него кабинет

Според него именно бездействието на служебния кабинет е довело до кризата
21 окт 2021 14:50, Нели Христова
283
Проф. Герджиков: Радев се опита да се дистанцира от назначения от него кабинет
Снимка: БГНЕС

Бездействието на служебния кабинет и на Румен Радев създаде силно обществено напрежение и хаос в държавата. Това заяви в Смолян кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

„За съжаление прогнозата ми, че след недомислената заповед на здравния министър цели сектори, включително здравеопазването, ще спрат работа и няма да има кой да ни лекува, се сбъдват. Вместо да са на работните си места, тази сутрин лекарите се редиха на дълги опашки, за да си правят тестове. Неадекватните реакции на управляващите поставят под риск живота и здравето на пациентите. Служебният кабинет можеше да даде срок за реакция и на здравната система, и на всички български граждани, така, както се обсъжда гратисен период за въвеждане на зелените сертификати за администрацията и учителите“, коментира проф. Герджиков. „В една правова държава законите и правилата трябва да важат с еднаква сила за всички“, посочи още кандидатът за президент.

Според проф. Герджиков, хора с ключови роли в кризата, каквито са медицинските специалисти са изолирани от вземането на решения, а политиците, които определят правилата изглеждат все по-некомпетентни. „Следващата ми прогноза е, че ако правителството не спре с погрешните мерки, здравната криза ще премине в образователна, която ще засегне както най-малките ученици, така и висшето образование. Фактът, че дори партии и граждани, които подкрепят Румен Радев не одобряват мерките и начина, по който бяха въведени, говори ясно, че действията на кабинета са плод на паническа реакция, а не на стратегия срещу кризата“, смята кандидатът на президент.

Кандидатът за президент коментира, че вчера Румен Радев се е опитал донякъде да се дистанцира от назначеното от самия него правителство, като е казал, че е работа на правителството да се справи с кризата с коронавируса. „Всъщност истинският проблем е, че влязохме в четвъртата вълна на епидемията силно разединени и затова ще се справим по-трудно, отколкото ако гледахме в една посока“, смята проф. Герджиков. По повод проявената агресия срещу министър Николай Денков вчера, кандидатът за президент коментира: „Категорично осъждам вчерашното насилие над министър Денков и призовавам всички да бъдем единни и да пазим демокрацията“.

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков и кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева днес се срещнаха с граждани на Смолян. Градът отбелязва своя празник без традиционните тържества, които бяха отменени заради ситуацията с коронавируса. На тази дата Родопите се освобождават от османско владичество по време на Балканската война през 1912г. Кандидат-президентската двойка поднесе венец на паметника костница на връх Средногорец, в памет на загиналите герои за освобождението на Родопите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
9
 
22
 
! Отговори
Наско преди 2 години
И този започва да се излага, но нали толупа го подкрепя -нормално!
177
3
 
5
 
! Отговори
И сме за ... преди 2 години
Посмешище пред целия свят да ни е страх един нацист да екзекутираме ... Да бе ще го па и храним па и у затвора след цялата тая с.в.и.н.щ.и.н.аааа ...
176
18
 
4
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
До ДДРОнег Ти сериозно ли питаш дали президента може да контролира тези, които ТОЙ е назначил ?!? Личи си че си куха кратуна като чорапа. Цялата интелигенция ще гласува за професор Герджиков, а всички агенти на ДС ще гласуват за Радев.. Това не ви ли говори нещо ?!?
175
11
 
18
 
! Отговори
:) преди 2 години
Герджика вече го хвана срам и ходи без червило, а червените обущета с висок ток ги носи само в къщи и то след 22.00, при спуснати перденца. Ама напразни са тез жертви. Радев ще го отвее с 60-65% още на първи тур.
174
17
 
14
 
! Отговори
Хунта вън! преди 2 години
Некадърници скапани! И Герджика ви го набива в прав текст! Тепърва ще ядете папарлягата! Нищо не сте видели все още! Запъртъците, ушите и *** риба ще ви се сторят като цветна картинка в сравнение с народното недоволство, което ще се стовари върху вас!
173
7
 
15
 
! Отговори
:) преди 2 години
Согурно герджиков, зам министъра на образованието в правителството на НДСВ и ДПС ще ни реши проблема. Може би с някой бонус като раздадените 20 милиона в СУ а?Кажи сега Пеевски подкрепя ли те? А твоето вице Борисов ли ти го нзаначи или се познавахте от преди?
172
0
 
0
 
! Отговори
Непряко засегнати: преди 2 години
Ми към 7 милиона човека!
171
7
 
16
 
! Отговори
А БЕ ЩО преди 2 години
Герджиков ТОЛКО ПРИЛИЧА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ???
170
2
 
0
 
! Отговори
Ми питайте: преди 2 години
СБУ и КТ Подкрепа за точната бройка на колегите в двата цикъла :Изкуства и спорт, Природонаучен и ето ви я точната бройка. Около 20000 човека с пенсионираните вече ....Това са пряко засегнатите и експлоатирани против Конституция, ЗНЗТ, международната конвенция за правата на човека. Ако бяха армия това са три дивизии , всичките висшисти учили и плащали 5 или 7 години после за да бъдат роби!Абе не ми се приказва повече , ама ....
169
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ама пък пагоните на Лойко ги връчи Гоце!
168
12
 
14
 
! Отговори
смях преди 2 години
Много ми хареса вчера фуражката, като разправя на журналистите, че не се е крил като се е ваксинирал още август месец, просто не е искал да си прави ПР ...Същия дето се правеше , че вирус няма, а пък тайно се е боцнал още преди месеци.
167
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радев отива към смъртна присъда, време е поне един да увисне на бесилото
166
10
 
6
 
! Отговори
КОЙ КОГА преди 2 години
Кой връчи на другаря румен радев пагоните за генерал-майор? .... Плевнелиев разбира се
165
12
 
12
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Сигурно само 27 човека са останали живи от ДС и всичките са издигнали фигуранта , защото като му кажат падни за 20 и той вече е на земята.
164
10
 
9
 
! Отговори
УПРАВЛЕНЕЦ преди 2 години
протестърите и радевчетата да драпат за втория мандат на рундю, но пък ние се интересуваме КОЙ ще има повече депутати в Народното събрание, защото след 14.11 ще си има редовен парламент и никакви президентски вопли няма да имат значение, а ако реши мнозинството може да му направи импийчмънт и да го изхвърли от Дондуков предсрочно
163
10
 
20
 
! Отговори
Дебат между двамата преди 2 години
Професорът нали покани Рундю на дебат. Рундю що така се скри?
162
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цурка Цачева определено е доста по голям МЪЖ от тия льооохмани Герджиков и Плевнелиев!
161
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личи си , че фенчетата на чорапа , са и фенчета на мазната чалга . 27 човека от инициативния щаб са от ДС . НЕ един, не двама ... Сами си правете сметката чий кандидат е фигуранта
160
2
 
3
 
! Отговори
До168 преди 2 години
Балтов да,Кантарджиев е в пенсия,Ангелов съвсем нормално не може да бъде министър в тоя служебен кабинет!Сега дай да видим евентуално със какво биха били по полезни тия тримата в тая ситуация?
159
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕХ ПО- ДОБРЕ БЕШЕ, КОГАТО РР СИ БЕШЕ ФИГУРАНТ.. ПОЧНА ДА КОМАНДВА И СИ Е..А М.ААМАТА... ДОБРЕ ЧЕ НЕ СМЕ ВЪВ ВОЙНА,ЧЕ СИ ОСТАНАХМЕ БЕЗ ВВС..