Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел

Министър Кацаров е един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията, смята кандидатът за президент
23 окт 2021 16:12, Красимир Ангелов
388
Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на предстоящите на 14 ноември избори проф. Анастас Герджиков заяви, че ако бъде избран за държавен глава, основен приоритет за него ще бъде да отстоява националния интерес.

"Това е една от най-важните отговорности на президента“, заяви той при посещението си във Велико Търново. Проф. Герджиков изрази разочарованието си, че на този етап това не се случва дори и в отношенията с европейските ни партньори и допълни, че „по собственото му признание в Брюксел г-н Радев не е постигнал нищо, за да защити българския интерес – нито по отношение на цените на електроенергията и газа, нито по отношение на Република Северна Македония".

Още по темата
"България трябва да е пълноценен член на Европейския съюз, но трябва да отстоява националния ни интерес и да покаже достойнство и гръбнак", категоричен е ректорът на Софийския университет.

"Първо по отношение на зеления преход. Всички искаме чист въздух и опазена природа, но не с цената на жертване на хората. За година и половина дефицитът на газ в Европа е 70 милиарда кубически метра. Не е сега моментът да поставяме зелената идеология над икономическите интереси и работните места на гражданите", смята проф. Герджиков, цитиран от БГНЕС.

По думите му на такава среща българският президент "би трябвало не да слуша безмълвно Ангела Меркел, както призна самият Радев".

"„Трябва да обясним и да отстояваме българската позиция. Единственото, което искаме, е спазването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а това означава и спазване на европейските ценности. Вместо да допускаме противопоставяне на България на останалите страни-членки по този въпрос, следва да убедим страните-членки, че не България, а Европейският съюз трябва да постави това изискване към Република Северна Македония в рамките на преговорите по глава 35, посветена именно на добросъседските отношения и договори", обясни проф. Герджиков.

Според него е крайно време Румен Радев да поеме отговорност за здравната криза, "която назначеното от него служебно правителство допусна".

"Днес, в телевизионно интервю на министър Кацаров, видяхме един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията. В ефир той призна, че чак сега се сключват договори за безплатни тестове, че едва днес е питал за респиратори, че е необходимо време, за да се организират нещата както трябва. Какво прави правителството досега, какво правиха цяло лято, защо тепърва взимат мерки, които трябваше да са готови преди месеци. Действията на правителството са плод на паника и страх от изборите, защото Радев се уплаши от броя на заболелите и починалите", коментира още проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
7
 
10
 
! Отговори
яьу преди 2 години
Не виждам кой ще вземе насериозно м (. а ( .га (ре ((то на боцко освен гер бе р а ( сти( те дето ще гласуват под строй, че иначе марш от службиците калинки. Иначе ще стои добре до боцко да го пляскат по....вратлето тоз ро зо в о буз ко мамин.
185
14
 
9
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Най-важното е хората да не гласуват за Радев на първи тур, а за някой от разумните кандидати. На втори тур Герджиков ще победи. Не случайно Радев е отказал на БНТ да участва в предизборен диспут! Той без предварително написан текст не може да говори! Можеше да направи някоя лицева опора там.
184
2
 
6
 
! Отговори
Фики преди 2 години
Спасението е само едно. Ще бъде трудно дори и за Герб.
183
5
 
6
 
! Отговори
Герб = възход преди 2 години
Скоро троловете ще останат гладни, а може и на топло да ги приберат.
182
8
 
9
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Защо се пинявите , народа не ще мутри вече!Спукана Ви е паботата!Ще се наложи кой от където е , а повечето гербера към Пандиз палат!Хайде мъна!
181
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайки тоя кандидат и сещайки се за предният гербав президент Плевнелиев се питам един баща ли ги е правил?
180
14
 
12
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Забелязвате ли, че и троловете на Радев/знаем ги кои са/, скачат да го бранят да не би да излезе на дебат срещу Герджиков! Защо бе тролчета мили, да не му се наложи на Фигуранта да напрегне някоя гънка ли? Това не е като да набираш лицеви опори и въртиш коремни! Тука се иска малко повече акъл!
179
7
 
7
 
! Отговори
Профи-Профанос преди 2 години
Винаги хора с по-висок IQ се управляват от тарикати-*** с висок EQ (пожарникари)Така за жалост този уважаван професор вече е с етикет ГЕРБАДЖИЙСКИЯ ректор. И винаги ще е обект на злостни язвителни коментарии от плебоса, който мрази академизма!
178
4
 
4
 
! Отговори
нострадамус преди 2 години
ПРЕЗИДЕНТ ПЛЮС ХАКЕРИ- НЕ ДОПУСКАТ СВОБОДНИЯТ И ЧЕСТЕН КОМЕНТАР НА АКТИВНАТА ГРАЖДАНСКА СЪВЕСТ.НИЩО НЕ ИЗЛИЗА.
177
17
 
8
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
По умен президент от Герджиков не сме имали.
176
16
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха ха ха ха преди 2 години
РадеФ е пътник. А троловете да издуат супата.
175
9
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Това нещо ли успя да изкопае Бойко Борисов за кандидат на ГЕРБ? Ужас. Той бил много по-зле, отколкото си мислех в началото.
174
20
 
9
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Най-достойния човек с главно Ч за президент.
173
8
 
14
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Герджиков се изявява като параполитическо недоразумение. Може като ректор на СУ да не е такава трагедия ... Но ректор да е *** на Борисов - изглежда ми унизително.
172
13
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
И Радев и този са в един хор, само дето онзи излезе ужасно нагъл и плю на народа!
171
9
 
13
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 2 години
Тая турска *** щял да защитава българския национален интерес??? Ха ха ха Хи хи хи!!
170
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гай ***,по скоро е подобие на онова жалко същество Плевнелиев!
169
8
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
този нещо се е разбълнувал несвързано по подобие на боко.Горкия той не е лесно да импровизираш със популизъм и недадекватност
168
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В спец. Класическа филология приемат годишно до 10 студенти. Държавата им отпуска по 15 места, никога не се запълват, а Ректорът - Герджиков, който е преподавател в тази специалност е декларирал такси от студенти -60 000 лв.? Как при положение, че по 5-6 студенти в курс?
167
7
 
1
 
! Отговори
Готин чичко преди 2 години
Да ви се похваля! Вчера напълних биберона на съседската щерка Руми с мляко собствено производство. Ако съдя по доволното и гукане, доста и е харесало!