Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт

Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи, заяви той
28 окт 2021 09:29, Нели Христова
666
Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се срещна с българското малцинство от Северна Македония.

"България, за съжаление, има такова правителство, че продължаваме да сме първи по смъртност. Днес 154 души починаха. Хиляди заразени, никакви мерки, най-ниска ваксинация. А когато вие в Северна Македония се молихте за ваксини, аз бях осигурил 3 млн. Те ги продадоха", започна срещата бившият премиер. "Бяхме пример за Балканите, а Радев, всяка седмица тегли нови и нови заеми. Милиард и триста само за един месец, само дългове", продължи още той.

"Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи", допълни още Борисов относно COVID ситуацията.

"Едва ли Северна Македония има по-близък приятел от България", каза той и продължи: "Аз съм убеден, че това е един от най-малките проблеми за българското малцинство в Македония, който ще бъде решен. По-скоро трябва да решим кризата в отношенията между двете държави, защото демократичният свят ни се подиграва - и на вашият инат и на нашата слаба дипломация. Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство и трябва да помогнете", обърна се Борисов към делегацията от българи от Северна Македония.

"Заради Радев България изпадна в изолация. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри, защото са били чужди граждани. Той няма как да не е знаел, защото е подписал документ, с който се е опитал да повлияе на решението на КС да не разглежда делото, защото министърът вече не е министър. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в подобни неща. Но провалът на неговото правителство във всяко едно отношение, е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията", коментира Борисов.

"В такава обстановка сте тук - това не е онази България, стабилна, лидер на Балканите преди години. Политиката се правеше в София", заяви лидерът на ГЕРБ. "Сега се намираме в ситуация, в която не знам преговорите биха могли да вървят, с цялата тази омраза, особено у младите хора в Северна Македония, които си мислят, че България е причината да не са в ЕС."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
483
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОКО ТИКВАТА Е ОЩЕ ПО ЖАЛЪК И НАВЕДЕН ЛАКЕИ ПРЕД ЦИОНИСТИТЕ И ОТ МОШЕ РАДВЕВ.И ДВАМАТА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ.
482
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радевата хунта отива на ***,а радев в затвора
481
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко пак ви мачка нещастни ***. Вие сте нищо!
480
4
 
4
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Странно, но как Тиквун е разбрал, че го ценят по цял свят? Че той бъкел един език не знае, освен македонски - щом се е срещал с македонци.
479
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбоманите от Македония и управляващите сърбомани в Македония, да не се правят на глухи и слепи, а да признаят българите и българската история, да спазват човешките права на българите от Македония, да бъдат задължени, да участват и българи в управлението на държавата и в други организации, да престанат с омразата и терора, Югославия и Коминтерна отдавна умряха, стига!
478
8
 
4
 
! Отговори
Часовника преди 2 години
Я колко много мекеренца са на довоплствие при президенто и кликата му и плюят ли плюят и не само плюят,ами в яростта си и злобата си и храчат и мажат с катран пък то пада по главати им ха-ха-ха ! Толкова сте умни,че друго освен това,което плямпате шест месеца НЕ ЗНАЕТЕ !Щеше ви се,ама Борисов си е Борисов и вашия шеф изобщо няма неговата харизма :))) А вий си злобейте колкото искате - за повече се иска акъл! Айде, чиба !!!
477
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1984Европа не задължава хората да имат зелени сертификати, според разпоредбите, това го измислиха нашите "уминици" , като слушали новините, без да четат разпоредбите на ЕС, в западна Европа всичко си е нормално, само на маските държат сериозно, теста е безплатен, а нашите далавераджии направиха маса пари от бедния народ за тестове, маски, ваксини, дезинфектанти, ръкавици и каквото още се сетите, доят народа!
476
5
 
6
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Фокусът не вече върху това колко абсурден фашистки инструмент за сегрегация е този "зелен" сертификат..и че не трябва да се приема за нищо на света..а дали наличието на антитела да се добавя или не..нормализираха го толкова елементарно..свободата ще остане в историята като несъществуващ блян някога..Отнеха ни свободата бавно и неусетно почти и никога няма да я върнат..ако не сте се събудили все още досега..Конспирация е всичко- в кавички..!! Събудете се !!1984 се случва пред очите ни нищо повече
475
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само е лежал в затвора в чехия за кражба, но и две младои момичета са били убити там, от тяхната група.
474
7
 
20
 
! Отговори
Hristo преди 2 години
Единствения който е в изолация това е Борисов. Той обеща на много хора светло бъдеще, но светло според неговите разбирания на човек от подземния бизнес. Истината е че много от неговите последователи, които го следваха защото осъзнаваха собствената си некадърност и въпреки това бяха назначени в държавната адми нистрация са притеснени. Притеснени са защото той ги изостави и сега трябва да се доказват като професионалисти а те нямат този капацитет.
473
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДСБ,ДБ и БСП бяха заедно в служебното, Бойко интриганта развали работата и измести БСП и насади себе си на мястото на БСП, като се е договорил с ДБ, за да спаси кожата си.
472
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ наливат пачки като за последно... Форумите са осмърдяни от техни ***, а във Фейсбук всяка втора реклама е на ГЕРБ/ДъБъ.... Ако отново не успеят да направят правителство, чекмеджето окончателно пресъхва...
471
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вашият личен конфликт с Радев какво ни засяга? Разбрахме вече колко силно се любите и мразите. Шекспирова драма и комедия в едно.
470
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев не е враг на Бойко и няма за какво да лъже, та по записа се чу, че тартора в държавата е Бойко и той коли и беси и разпорежда, а Пеевски само се е подчинявал на Бойко, както и други хора.
469
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименФакта, че е имал такива схеми и с други бизнесмени, не само с Божков и даже си е имал посредници за тази работа, като Севда, говори, че това е предварително замислена схема от ББ, а думите от записа на Яне Янев , само потвърдиха това, че има такива схеми. Но той мачка предимно българските бизнесмени.
468
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ойко Борисов: Списъкът му с "конституционносъобразни", но скандални истории е наистина впечатляващ - ще свърши статията, докато го преполовим. Затова ще се ограничим с един-два примера. Докато прокуратурата допуска, че Петков умишлено е скрил информация за двойното си гражданство (и така е извършил престъпление), на нея и през ум не ѝ минава, че Борисов може да е знаел за схемата, по която Васил Божков е ощетил хазната със стотици милиони от хазартни такcu!
467
3
 
9
 
! Отговори
ЛУД преди 2 години
ЛУД ИМОРА НЯМА
466
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична България, само вие можете да ни отървете от тоя, моля ви , свийте му перките, а не му давайте бонуси, подкрепете и БСП, не се карайте и с ДПС, щото проблема е този наглец и интригант, а не някой друг, ще стиска властта до последно, ще прави театри, защото толкова много хора е съсипал, че го е страх да пусне властта , за да не си отмъстят и влачи България към дъното!
465
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойче, много драматизираш.Няма нужда да си правиш предизборна кампания на гърба на изтрадалите българи в Северна Македония, които дори се осмеляваш да наричаш малцинство!Как ги гледаш в очите, при положение, че преди 2 месеца каза, че сме готови на компромиси да пуснем тази измислена и антибългарска държава напред? Тези хора си имат български паспорти, но стоят там, дали им е добре да ги унижават постоянно, а не са тръгнали вече по белия свят?
464
11
 
5
 
! Отговори
aha преди 2 години
До ахаха --При глсуването, софтуерът е нагласен вече всеки втори да се брои за радев (6). Дории да гледате на бележката ви какво се изписва преди да я пуснете в кутията, гласът ви ще бъде прехвърлен. Затова са ДС стоят плътно зад фигуранта и не им пука. Всичко вече е нагласено.От 3 месеца не може да си купите нито дърва, нито въглища за аогрев, казаха от фирмите, че всичко се продава в чужбина. От 1 януари 2022 - токът се увеличава с 30%. Тази зима, заедно с Ковид ще ни довърши, радевата зима.