Карадайъ за казуса "Петков": Президентът съзнателно нарушава Конституцията

В полето на политиката понякога попадат случайни хора, заяви лидерът на ДПС
28 окт 2021 17:22, Красимир Ангелов
46
Карадайъ за казуса "Петков": Президентът съзнателно нарушава Конституцията
Снимка: БГНЕС

“След 30 години виждаме институцията президент съзнателно да нарушава Конституцията, да привиква министри, на които да дава указания в нарушение на Конституцията държавните органи да репресират български граждани и да нарушават законите на страната. Цял мандат се оплаква, че нямал правомощия? Защо се кандидатираш тогава?“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в коментар на решението на КС, с което указът на Румен Радев за назначаването на Кирил Петков за служебен икономически министър бе обявен за противоконституционен.

Според лидера на движението, който е и кандидат за президент, Румен Радев е знаел "как онова момче има и друго гражданство освен българското и съзнателно е нарушил Конституцията".

Още по темата
"Ако тези хора трудно могат да дефинират понятието демокрация, то ние от ДПС 30 години сме следвали нашия път: върховенство на закона, спазване на Конституцията и законите на страната и успоредно заедно с това - ръка за ръка, гарантиране на правата и свободите на гражданите", подчерта Карадайъ на предизборна среща във Варна.

По думите му в полето на политиката понякога попадат случайни хора, „които трудно могат да осъзнаят институционалността на заеманите от тях длъжности като президент, премиер, председател на НС“.

И през различни периоди се опитват чрез разделение и противопоставяне да си градят политическа физиономия, заяви още Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
1
 
! Отговори
Караибрахим преди 2 години
Право думаш Мустафа ефенди..Аллах да ти наспори годинките
15
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доживяхме, Мустафа- българско име ,Кирил-канадско име.
14
3
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
а корпорацията дпс с какво гражданство е знаем ли хората около доган които семотаят 30 години в нс с какъв паспорт са горските стопанства са запазена маркана дпс с дървата се купуват гласове докога ще се търпи това положение
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе бях забравил да извадят на всичките от ДПС депутати с какво гражданство са че и на другите депутати някой може да е френдко белгийско мслко ли бяха в Европарламента
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що се плашат тия от ДПСто от Петков щот много са крали ли когато почнат да ми оплюват някого значи има защо да се замисля за кого ще гласувам особенно като правят всичко възможно да го елиминират
11
6
 
15
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
Тоз да се нау4и да говори на български ,и тогава да се обажда !
10
7
 
14
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Г-н Карадайъ, нали и Вие имате двойно гражданство - българско и турско и душата Ви е турска. Явно не сте случаен човек в политиката. Сигурно целта Ви е да потурчите наново българите. Добре, че сме членове на Европейския съюз, та засега не ни грози такава опасност. Огледайте се в огледало и спрете да говорите двуезично и двунамерено.
9
5
 
7
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 2 години
Мустафата от ДПС отново е безработен кандидат за депутат. както между впрочем и кандидатите от останалите партии. За трети път през т. г. ще се опитват да избират правителство, че и президент. Етническите турци за питат Йордан Цонев как ктоят нещата с турската лира през последните 1 - 2 г. С колко е поевтиняла спрямо левовете.
8
9
 
9
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Нямаме никакво самоуважение и достойнство, като нация. Не спазваме създадените от нас правила. И така е свикнал целия български народ. Всичко да се урежда, а не да се спазва закона. И управниците такива. Категорично погазен е основния закон. Дали е морално остаряла нормата предвид миграцията на българите, тя е такава и трабва да се спазва. Утре можем да кажем, че не ни трябва президент. Че била остаряла нормата. Или че президента има малко власт. В южна на нам страна действат така.
7
6
 
17
 
! Отговори
винаги истината преди 2 години
А ТИ НЕ НАРУШИ ЛИ КОНСТИТУЦИЯТА С ДУМИТЕ "ТУРЦИЯ Е НАШАТА РОДИНА " ТОВА ТБОЕТО Е ГЬОН СУРАТ , МУСТАФА
6
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не му е първото нарушение на конституцият, най-наглото му е да ходи в Брюксел където винаги от парламентарни републики ходи министър-председателя тъй като там е изпълнителната власт, а сега ходи той но ние не сме президентска република.
5
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев изгоря!
4
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не конституционната партия следвала Конституцията. Къв е тоя филм на ужасите братче. Чува ли се този дето заяви че родината му е Турция
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директно си ги нарече случайни :))
2
5
 
11
 
! Отговори
От народа преди 2 години
Този крадец и продажник е за затвора! Какво още чакате???!! Къде е прокуратурата и защо не си върши работата, когато е нужно
1
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Може ли от днес бг да ни кажат служебния министър на Плевнелиев, Юлиян Попов с какво гражданство е бил, когато е бил министър. Ще подскажа малко, една държава, която скоро напусна ЕС.