Борисов отсече: Локдаун трябваше да въведат още преди 2 седмици

Такава била световната практика при много заразени
507
Борисов отсече: Локдаун трябваше да въведат още преди 2 седмици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Болниците са препълнени, лекарите не получават пари. Не въвеждат адекватни мерки, това обижда един доктор. Става въпрос за много човешки животи. Дадохме им модел, не искат да го ползват.  Локдаун трябваше да въведат още преди 2 седмици". Това каза бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с избиратели в Хаджидимово.

Още по темата

"Продължават да философстват какво трябва да се направи. Те са нерешителни, слаби и лъжливи хора. Световната практика го доказа - има ли много заразени, то трябва да има и локдаун.

Много човешки животи тежат на съвестта на Кацаров, а днес го гледах как този малък уплашен човек се оправдава. Абе, Стойчо, как ние сме управлявали тогава, бе брат? Как когато ти си говорил глупости и с Радев блокирахте всяко наше действие ние управлявахме кризата? Хората измират сега и всичко това е на ваш гръб. Господ връща всичко, а вие преди горихте маски. Излъгаха хората със зеления сертификат. Какво значение има, че днес си ваксиниран, ти след месец ще си защитен", каза Борисов по повод сутрешното интервю на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

"Аз бих въвел тотален локдаун и задължителна ваксинация за рисковите групи. Аз знам колко нощи не съм спал когато като премиер виждах данните за починалите. Нека сега да направим юмрук и да излезем заедно. Една дума няма да каже Кацаров, а тоя негодник отиде и ме даде на прокурор за ваксините", каза още бившият премиер, цитиран от „24 часа“.

"Аз когато взимах тежки решения Радев ми се подиграваше от Шипка, че няма коронавирус. Те ламтят само за постове, а за човешкия живот не им пука. Сега лъжат и родителите за близалките-тестове за деца. Нали, ако има болно дете на опашката, където трябва да го тестват, то ще трябва да бъде карантинирано. Ами другите?", попита бившият премиер.

"Не става въпрос за дебат или кой ще излезе по-голям бабаит или прост. Какво ще ми каже Радев на дебат? Какви бяха цените на тока 11 години и какви са сега? Какви мерки за бизнеса и помощи дадохме ние и какво има сега? Бизнесът сега изнемогва!Дадохме им моде л, а те не искат да го следват", заяви лидерът на ГЕРБ в отговор очаква ли дебат с Румен Радев.

Той попита хората колко са поскъпнали дървата и раздаде автографи. Призова ги да се ваксинират. 70 процента като минат вече ще е друго. Всеки ден медиите дават информация каква е ситуацията в Германия, Америка и в другите държави, каза още Бойко Борисов.

"Тъкмо реша да се пенсионирам и аз и... те пак ни връщат", сподели той на свой симпатизант, който каза, че вече е пенсионер.

"Компромати всякакви има, но и истини всякакви има", допълни той.

"Продължават да си назначават свои хора, а има още малко време до изборите", каза Борисов.

"Къде е лошото след като мине изборът от ЦИК да преброят листовете. Единственият риск, от който те се страхуват, е да не съвпаднат резултатите от софтуера и квитанциите. Да им излезе далаверата - заради това пищят сега така", каза Борисов по повод решението на ЦИК да броят разписките и недоволството от страна на т. нар. "протестни партии".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


507
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
5
 
17
 
! Отговори
В. преди 2 години
За бибитко трябваше направо карцер още преди 20 седмици.
374
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този ако един ден не му дадат да се изкаже, ще се пръсне и ще оплиска всичко с мас!Добре помня как през май миналата година, когато обстановката у нас беше спокойна, заяви: "АЗ победих пандемията!".
373
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За нас - локдаун, за Грухчо - нокдаун! Съгласен!
372
6
 
23
 
! Отговори
Даскала преди 2 години
Разбира ги нещата тоя Бойко , няма грешка!Ами който е чел "Винету" няма нужда от други книги!Браво !Ашколсун мискин!
371
21
 
9
 
! Отговори
Да идва зимата.. преди 2 години
по-бързо да идва... Да си почистим кочинката от безполезните некадърници около Румен Радев и червените му ченгета.....
370
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърчета, я кажете при която друга болест лекарите ,изобщо медицинскят персонал е екипиран както при тая гадост ковид.Нали според вас ковида е просто обикновенно грипче?!Вие сте От...Ка..че ни бе?Нямате никаква нужда от чипиране, защото сте се родили чипирани и за нищо не ставате,освен да вредите.
369
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 100 умрели 97 са без ваксина 3 с ваксина,ама и с други заболявания.Този вирус,те така го нарекоха ''вирус'' за да разбират обикновените хора,е направен в лаборатория и няма нищо общо с природен коронавирус..Ваксината засега е единствен начин за защита.Над 6 милиарда ваксини са сложени по цял свят и бройката расте.Няма как да не се заразите.Всички ще се заразят и то не само по веднъж.Това реално не е вирус а бизнес за милиарди!
368
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тия 8 000 заразени и тия дето мрът кви са ?Антиваксъри ли са?
367
5
 
2
 
! Отговори
Хей, антиваксърите.. преди 2 години
Вие какво бачкате..?....
366
5
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
До Гиб МелсънМангъров също го возиха в джипката на Буци или греша.
365
4
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Шведите имат 14 хиляди починали. Ние имаме 23 хиляди. Шведите не задължаваха с маски, не са правили милиционерски КПП-та и без локдауни и т.н. Оставиха хората бавно и плавно да преболедуват докато вируса беше малко заразен. Може би шведските лекари са допускали, че след време вируса ще става все по заразен и по заразен и затова не са предприели задържане. Докато ние направихме всичко възможно да задържим вируса до момента в който не дойде най-заразния вариант делта. Мангъров го каза и го оплюха
364
6
 
20
 
! Отговори
до 398 преди 2 години
Сетих се бе!Тоя пазеше автомобилите на бай Миле и дзиндзирикаше отвън до стадион Славия.Събираше рекет за крадени коли в Чехия и беше арестуван там.Охраняваше бай Тошо-лична охрана.Тичаше охранявайки лимузината на царя.Не ми трябва гинко,а на теб ти трябва акъл за да разбереш кой те е управлявал и на какво от казаното от него вярваш!
363
6
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
Кого лъжеш бе глупи. Държавен апарат - повече от този на САЩ, които са с пъти повече населие от БГ. Червени герберасли калинки са плъзнали навсякъде и си бранят позициите, защото иначе тези неудачници ще крябва да копаят нивите на дядовците си. Калинките ти имат участие във всички игри с цени на ток, на дърва и останало. Как смееш да си показваш мутрата, да раздаваш укори и съвети при условие, че 12 години си насърчавал опростачаването и корупцията. Не се ли сещаш какво оличетворяваш. ***.
362
4
 
7
 
! Отговори
обективен преди 2 години
До 393 това е основната причина да гласувам за Възраждане иначе щях да гласувам за човека от снимката дето се е надул, като балон но вече не и той е за ваксините
361
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ти имаш мегдан да си висиш у Банкя и да си клатиш караконджулите край камината, *** на нас ни се налага да бачкаме, за да оцелеем.
360
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко пак иска да изтръгнат пейките от парка.Да пуска ленти да не се сяда в парка.Този човек е болен и трябва да го приберат в съответното здравно заведение.
359
6
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Всички искат да ни тричат със сертификати, маски, локдауни и т.н. Винету се провали с гръм и трясък. Правеше се на експерт и се подиграваше на шведите а сега живота в Швеция е приказка пред този тук при нас. При тях без маски и без ограничения хората лека полека преболедуваха без натораване на болниците. А Винету направи КПП-та, декларации, локдаун и глоби по 5 хиляди лева. Хората се запазиха девствени откъм вируса, когато беше слабо заразен. И сега когато вече е много заразен-рекорди.
358
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше тоя Борисов?
357
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До обективенМного добре са обучени хората, че няма смисъл да гласуват. Повече от половина народ не гласува, но пък дава пари за фалшиви сертификати. Ще видим. Не смятам Възраждане за някакви спасители, но те от самото начало са против тази истерия и само за това трябва не 10%, а 50%
356
8
 
9
 
! Отговори
Електорат преди 2 години
СЧУПИХА ДЪРЖАВАТА....БОЙКО ПАК ПОЗНА...ПОБЕДА....