Борис Ячев: Румен Радев не даде пример, че е ваксиниран

Според него въвеждането на мерки е закъсняло
Обновена: 5 ное 2021 11:33 | 4 ное 2021 22:37, Нели Христова
57
Борис Ячев: Румен Радев не даде пример, че е ваксиниран
Снимка: БГНЕС

Ние сме направили една много прагматична и ясна програма, която, ако българският избирател оцени, то това ще ни даде възможност да присъстваме в следващото Народно събрание. Това заяви кандидатът за народен представител от "Патриотичния фронт" Борис Ячев в "Денят ON AIR".

"Аз не съжалявам за нито един от форматите, с които сме участвали на избори, защото патриотичният формат сме доказали в 43-тия и 44-тия парламент – че можем да работим добре и да имаме добри законодателни инициативи. Включително заедно като патриотични обединения да налагаме онова, което е важно за нас като политически приоритет да бъде вкарано в програмата за управление на България", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

Ячев подчерта, че България в момента е в три кризи – здравна, икономическа и бежанска.

"Най-важното решение за здравната криза е "зеленият сертификат". Един нормален, прозрачен, информиран ваксинационен процес. Разбира се, ваксинирането трябва да бъде доброволен акт. Тук виждам мястото на личния пример, особено на хората, които са се устремили към политиката", поясни кандидатът за народен представител.

"Българският президент Румен Радев е от малкото държавни лидери в Европа и по света, който избегна да даде личен пример с това да покаже, че е ваксиниран", обърна внимание Ячев.

Той отбеляза, че закъснялото въвеждане на мерки и налагането на ограничения на бизнеса е в основата на икономическата криза.

"В момента служебното правителство няма механизъм, воля и политическа подкрепа да прилага твърди икономически мерки. Жалко е да подлагаш на карта здравето на хората само заради някакви тяснопартийни интереси. Няма нито една политическа формация, която открито да призове хората да се ваксинират, защото се разчита на някакви хипотетични антиваксърски гласове", отбеляза кандидат-депутатът.

"Предишното управление, в което и ние като патриотични формации бяхме, направи всичко възможно цената на тока да бъде застопорена", изтъкна събеседникът на Ганиела Ангелова.

Ячев каза още, че България трябва да се намеси по няколко начина в кризата с цените на електроенергията – чрез въвеждане на енергиен ваучер, намаляване на 5% на ДДС на цената тока за битовия потребител, спиране на износа на ток и големите предприятия да могат да купуват директно, а не да минават през борсата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
""Борис Ячев: Румен Радев не даде пример, че е ваксиниран""Този Янев,страда от тежка когнитивна недостатъчност Ама каква е тази глупост.Това е призив за стадно развитие на несъществуващото,така наречено българско общество.Всеки човек ,даже с минимални когнитивни възможнасти,сам преценява как да постъпи в дадена ситуация,и сам си носи отговорност за постъпките.Не е нужно водевилни действия на медиите,които да отразяват постъпките на така наречените публични или политически личности.
26
3
 
0
 
! Отговори
Бойко преди 2 години
До АнонименЗащото работят белите престилки добре!
25
11
 
10
 
! Отговори
Бойко преди 2 години
Сега е моментът да се реваксинира публично др.Радев!И без това е всеки ден по електронните медии използвайки държавен ресурс.
24
9
 
13
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Какъв грях само,но Радев ще е втори мандат,а който е бил в коалиция с Бойко след това парламент не е помирисал поне 4 години.
23
10
 
9
 
! Отговори
Бацевист преди 2 години
Баце е голем, заоблен и тежък. Не може да бъде обесен.
22
18
 
7
 
! Отговори
Троен Ваксър преди 2 години
Антиваксърите с червен сертификат и под строй към крематориумите.
21
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев пропусна шанса да обедини народа около обесването на Тиквата! Можеше да го обесим на мястото, където е обесен и Левски, един вид като признание за заслугите му.
20
16
 
15
 
! Отговори
чудя се преди 2 години
абе фигуранта дали има зелен сертификат за да влиза в президентството ?!
19
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радев е болен антиваксър нали гориха маски с комунистите на шипка. не случайно го изолираха и никой не иска да се среща с него от ЕС
18
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22Радев е ваксиниран, просто не е парадирал с това както направиха някои палячовци в политиката.Тиквата хем квана ковид миналата година когато беше удобно да се покрие, хем се ваксинира година след това за да покаже колко е модерен с ваксината на Модерна.
17
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо президентът трябва да се ваксинира???Нали ваксинирането е строго личен избор.Така е решил и никой няма право да го съди и критикува!!!
16
12
 
22
 
! Отговори
факт преди 2 години
.румен фигурантов цял мандат дава пример ,,,,,,, какъв не трябва да е президента .
15
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния позор за България ще е ако пак изберем този сричащ и вечно четящ високопарни и в същото време напълно безмислени речи фигурант. Неговото двуличие лъсна много пъти но с ваксинирането счупи всички рекорди досега. Не може да лъжеш хората (и то най уязвимите визирам пенсионерите на Шипка) че няма вирус и в същото време да се бодеш с ваксина пръв, тайно. Няма да се учудя и ако Мангъров излезе същия фалшив месия, тогава падението на бившите комунисти сега социалисти ще е наистина епично!
14
12
 
16
 
! Отговори
Този преди 2 години
НЕ Е НИКАКЪВ ПАТРИОТ, А НАЙ-ОБИКНОВЕН СЛУГА ЧЕРВЕЙ.....ДА СИ СЛОЖИ ЗЕЛЕНАТА ХАРТИЯ НА ЗАДНИТЕ ЧАСТИ.....
13
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинацията трябва да е доброволна, ама всички трябва да се ваксинирате независимо дали искате или не. Баx т`ва доброволно.
12
9
 
27
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Господин Ячев, антиваксърите не се ваксинират. Така че, не чакайте от Радев да отправя послания към българския народ да се ваксинира. За него "онзи" вирус е най-обикновен безобиден грип. А за него ще гласуват цялата му банда от антиваксъри, които горяха маски миналото лято, а той не си показа лицето, за да си каже мнението. Не знам кой интелигентен и здравомислещ човек ще пусне гласа си за него. Нито е политик, нито е дипломат, само с рогата напред не се става президент. Не умее нищо обединяващо
11
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, какъв пример ще ти дава който и да било. Това е пълна смешка. Путин като се ваксинира публично какво стана или Джо Байдън, това беше някаква гротеска.
10
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров само го хвалим. Велик е и той прави масов имунитет сред антиваксърите. Но не трябва да се оплакваме и да занимаваме държавата, обществото, правителството със страничните ефекти от методите на доцент Мангъров. Всяко лечение има странични ефекти. Статистиката за заболели и умрели антиваксъри да се праща само на доцент Мангъров и пиарите му от Седем-осми.
9
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-бързо да минават през ковида и да придобиват масов имунитет антиваксърите и антимаскърите. Ще ги изчакаме. Всеки ден по 5 хиляди антиваксъри придобиват масов имунитет. Търпеливи сме към антиваксърите. Не трябва да пречим на връзката лекар-пациент между доцент Мангъров, който е специалист, и неговите пациенти.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Патриотичен фронт ми звучи като Отечествен фронт (ОФ).Имаше една такава организация по комунистическо време.А щом има ОФ значи сега има и БКП.