Тошко Йорданов: Зеленият сертификат е практична идея, реализирана по нескопосан начин

ИТН продължава подкрепата си за Радев
4 ное 2021 18:46, Нели Христова
89
Тошко Йорданов:  Зеленият сертификат е практична идея, реализирана по нескопосан начин
Снимка: БГНЕС

По отношение на енергийната криза, служебното правителство можеше да действа много по-добре. До следващия кабинет държавата е оставена на спекулативни цени на тока. Дотогава безработните се увеличават, инфлацията расте и т.н. Заради ГЕРБ ние плащаме на ЕРП-тата. Що се касае до препълнените болници – при здравната криза трябваше да се подходи по друг начин. Да има по една инфекциозна болница в град, която да поема COVID болните. Можеше да се подходи по-добре. Зеленият сертификат е една практична идея, реализирана по един много нескопосан начин. Този сертификат беше въведен като условие за пътуване. Това заяви пред бТВ Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

По думите му партийната подкрепа за Румен Радев за втори мандат продължава. „Румен Радев имаше доблестта да застане на страната на гражданите по време на протестите. Като президент, в ситуация, в която трябваше да се действа, той постъпи мъжки. Искрено се надявам да има правителство от третия опит. Мотивацията и посоката ни са към смирението. Ще бъдем по-смирени с разговорите си с останалите“, уточни Йорданов.

Според него най-логично е следващото правителство да е коалиционно. Всяка част от коалицията щяла дa има своята тежест спрямо броя на депутатите си, каза той.

По отношение на днешното решение на ВАС, с което бе отменено решението на ЦИК в частта, в която е предвидено след броенето на контролните разписки данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването чрез машини, Йорданов обясни, че ЦИК са морално задължени към българските граждани да направят една голяма представителна извадка, за да знаят българите, че всичко е честно.

„Контролните разписки могат да се сравнят с резултата от машините. Това е контролен механизъм, нищо друго. Според Изборния кодекс решението на ЦИК задължаваше всяка комисия да брои разписките. Това щеше да забави процеса безспорно. Водещ щеше да е машинният протокол. Нашите колеги в ЦИК са си взели решението. Те гласуваха първо за 100% сравняване. Снощи са гласували против в чужбина да има 100% сравняване“, каза Йорданов.

По думите му, ако разписките се разминават като бройка, това означава, че някой е махнал разписка. Тоест, тук намесата е на някой от комисията. Но според него това не е водещо в закона. Ако човек е сигурен, че няма бъркане в софтуера, всичко щяло да бъде наред, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласьт ни е за тях ще оставя ваксарите да гласуват за чекмеджан и радев
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, други неща приказвахте, докато лъжехте овцете от телевизията с име на най-смотания модел панталон!
50
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН е единствената партия победила ГЕРБ на парламентарни избори!!
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подстрижи се пак нула номер, бе мамунке малка! Колко си хитра мамунка.
48
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Мехурът ИТН се спука. ИТН катастрофира поради калпави водачи- Тошко и Славчо.
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко Африкански е чалгар, който се мисли за нещо друго. Вече бил разбрал грешките си и вече няма да прави така. Ще прави коалиция с Пинокио, Кокорчо, Мая, Татяна Дончева.................Ще чакаме да прави експерименти на гърба на българския народ, да се учи, да греши. Експерименти с живота и здравето на българина..............Чалгарски отппаддъци, които са точно като Боко Тикваров. Фурнаджийски лопати и ветропоказатели.
46
9
 
15
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Тоше,за пореден път доказвате със Слави,че при тези 3 ти избори,се надявам аз лично,да сте извън чертата! Аз лично приключих с вас!-:) На тези избори,гласът ми ще имат Гн президента Радев и ПП! Тези млади българи доказаха,че могат да управляват! Влязоха в дирите на мутрата и го обезкопстиха!-:) А вие какво направихте освен че се ИЗПОКАРАХТЕ С ВСИЧКИ???-:(( А оня "шефа" ви,показа ли се пред някого? Виж Кирил и Асен ви правят показно как се организират избиратели!-:)))Те ще изместят старото!-:)
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарче, къде е Славчо? Защо не се показва пред хората?
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее Цара, Слави Чалгара, Тошо Клошара, Годжи Свинара, Мишо Шамара и Ицо Комара! Слава на селските аристократи на царство Чалгария!
43
2
 
16
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Ей, приемат, хората те презират, ти се правиш на маймун
42
1
 
20
 
! Отговори
итн предатели преди 2 години
заради тоя тошко и главния чалгар сме на това дередже
41
2
 
11
 
! Отговори
Довиждане Р0бе преди 2 години
и тез уж бяха Анти-Статуквото е са за Погазване на Човешките Права и Свободи и Открита Дисреминация със Зелен Сертифитат! Ана Тема!!
40
12
 
3
 
! Отговори
Гласувам за ИТН преди 2 години
ИНТ е единствената партия която победи ГЕРБ на избори!! ФАКТ!! 12 години мафията ГЕРБ не бе побеждавана на избори!!
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко е умен за май.му.на
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царство Чалгария зелена абсолютна маймунархия!
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше да се въведе по рано
36
8
 
7
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
ГЕРБ са виновни за въвеждането на зеления сертификат!! И въобще ГЕРБ и Бойко Борисов лично са виновни за Ковид 19 кризата!! Пандемията започна повремето когато ГЕРБ беше на власт!! Нека незабравяме това!!
35
0
 
7
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Поредния ***!Ощ като ги видях само как вървят тежко с маските ми стана ясно ,че са поредните фалшиментота тия!
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН - и така нататък ... За да им дадат пари от ЕС, трябва определена сума за ваксини, зелен сертификат за доказателство за послушание и всичко останало ... Пак няма да има правителство, ако няма знаци за пари от ЕС. Затова е "много практична" идеята.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли омръзна да ви управляват тези чалгарски благородници и да ви се правят на шефове? Има ли такава просташка чалгалска аристокрация някъде по света?