Тошко Йорданов: Зеленият сертификат е практична идея, реализирана по нескопосан начин

ИТН продължава подкрепата си за Радев
4 ное 2021 18:46, Нели Христова
89
Тошко Йорданов:  Зеленият сертификат е практична идея, реализирана по нескопосан начин
Снимка: БГНЕС

По отношение на енергийната криза, служебното правителство можеше да действа много по-добре. До следващия кабинет държавата е оставена на спекулативни цени на тока. Дотогава безработните се увеличават, инфлацията расте и т.н. Заради ГЕРБ ние плащаме на ЕРП-тата. Що се касае до препълнените болници – при здравната криза трябваше да се подходи по друг начин. Да има по една инфекциозна болница в град, която да поема COVID болните. Можеше да се подходи по-добре. Зеленият сертификат е една практична идея, реализирана по един много нескопосан начин. Този сертификат беше въведен като условие за пътуване. Това заяви пред бТВ Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

По думите му партийната подкрепа за Румен Радев за втори мандат продължава. „Румен Радев имаше доблестта да застане на страната на гражданите по време на протестите. Като президент, в ситуация, в която трябваше да се действа, той постъпи мъжки. Искрено се надявам да има правителство от третия опит. Мотивацията и посоката ни са към смирението. Ще бъдем по-смирени с разговорите си с останалите“, уточни Йорданов.

Според него най-логично е следващото правителство да е коалиционно. Всяка част от коалицията щяла дa има своята тежест спрямо броя на депутатите си, каза той.

По отношение на днешното решение на ВАС, с което бе отменено решението на ЦИК в частта, в която е предвидено след броенето на контролните разписки данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването чрез машини, Йорданов обясни, че ЦИК са морално задължени към българските граждани да направят една голяма представителна извадка, за да знаят българите, че всичко е честно.

„Контролните разписки могат да се сравнят с резултата от машините. Това е контролен механизъм, нищо друго. Според Изборния кодекс решението на ЦИК задължаваше всяка комисия да брои разписките. Това щеше да забави процеса безспорно. Водещ щеше да е машинният протокол. Нашите колеги в ЦИК са си взели решението. Те гласуваха първо за 100% сравняване. Снощи са гласували против в чужбина да има 100% сравняване“, каза Йорданов.

По думите му, ако разписките се разминават като бройка, това означава, че някой е махнал разписка. Тоест, тук намесата е на някой от комисията. Но според него това не е водещо в закона. Ако човек е сигурен, че няма бъркане в софтуера, всичко щяло да бъде наред, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само мнението на Мангъров е от значение за мен,каже ли ми да се ваксинирам тогава ще си сложа..иначе не!!
11
1
 
32
 
! Отговори
3M преди 2 години
Я, чалгаджиите отново изпълзяха, а аз си мислех че повече няма да досаждат
10
3
 
13
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Ние с програмиста ще си имаме дете, малко трудно се получи, но с повторения всичко се постига.
9
3
 
20
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Поредният еврейски роб. Всички партии са слугински. За пари са се продали на дявола. Тошко, идва страшно наказание от Господа и за господарите, и за робите продажни. Той знае как да се справи с упоритите.
8
12
 
12
 
! Отговори
Много вероятно преди 2 години
Струва ми се, че ИТН са троянски кон заложен от Тиквата. Ако не беше партията на Славчо-чалгата, досега Тиквата и ръководството на ГЕРБ щяха да бъдат в затвора. Вместо това, сега готвят различни варианти за връщането на тиквата.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя сел к пак се изказва неподготвен, зеления сертификат НИКОГА не е бил условие за пътуване.
6
1
 
14
 
! Отговори
гледна точка преди 2 години
. Ако имало разминаване между квитанциите и машината значи някой бил взел от квитанциите???? И този кютук ВЪОБЩЕ не допуска варианта софтуеъра да е пипан и затова да има разминаване.
5
6
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До 5 Може да съм безработен, но поне ме праскат по цяла вечер в ядрената база.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3: Не ме интересуваш и не си ми за пример точно ти- безработния драскач. Постът ми е насочен към стойностните хора
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О тоя стана лекар
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя чистача в парламента ли беше?
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ясно ли сте какво се случва? Задължителна ваксинация, чрез извиване на ръцете за ЗС. Ще ни затрият!