Радев води на Герджиков с 48% на 27,1%, вероятен е балотаж

При втори тур Радев печели с 63,5 процента от гласовете
7 ное 2021 14:24, Елка Василева
608
Радев води на Герджиков с 48% на 27,1%, вероятен е балотаж
Снимка: Ензакта

Балотаж на изборите за президент ще има, ако се запазят тенденциите към 5 ноември. Това показва проучване на "Екзакта Рисърч Груп", проведено между 29 октомври и 5 ноември сред 1025 пълнолетни български граждани в 123 гнезда, в 91 населени места от цялата страна.  Изследването е финансирано със собствени средства на "Екзакта Рисърч Груп".

При балотаж сигурни участници в него са сегашният президент Румен Радев и проф. Анастас Герджиков. Към 5 ноември резултатът от подобен балотаж би бил 63,5 процента към 36,5 на сто в полза на сегашния президент на страната. Дълбочинният анализ на "Екзакта" показва, че Радев има значително по-голям ресурс от Герджиков при балотаж сред политически изкушените избиратели, както и сред нерешилите кого да подкрепят за президент.

Още по темата

Данните сочат, че за двойката Румен Радев - Илияна Йотова на президентските избори на 14 ноември биха гласували 48 на сто на база твърдо решилите да гласуват и избралите за кого да дадат гласа си, за Анастас Герджиков и Невяна Митева - 27,1 на сто, за Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова - 7,5 на сто, а за Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе - 7 на сто. Двойката Костадин Костадинов - Елена Гунчева би получила 2,2 на сто, Милен Михов и Мария Цветкова - 1,5 на сто, а Волен Сидеров и Магдалена Ташева - 0,7 на сто.

Настоящото национално изследване на "Екзакта Рисърч Груп" е проведено в периода 29 октомври - 5 ноември 2021 г. сред 1025 пълнолетни български граждани в 123 гнезда, в 91 населени места от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци, която възпроизвежда структурата на населението по местоживеене, пол и възраст. Методиката на регистрация е пряко полустандартизирано face to face интервю. Максималната грешка при 50%-вите дялове е +/- 3%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ко са мъчат останлите, не ми е ясно, ама шом искат ...
297
11
 
24
 
! Отговори
Математик преди 2 години
А с колко машини ще направят тези проценти ? Вече знаят колко са процентите кликата около Фигуранта - флашките също са готови. Ако ГЕРБ и ДПС не се преборят за контрол на разписките, няма защо повече да ходим на избори !!!! Ще е същото като във Венецуела - 99 % печели Мадуро , а у нас 99 % печели Фигуранта. Добро утро МЪдурандия !
296
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Математик------ Ерудит по какво? Университетът, който управлява, е на около 600-но място в СВЕТОВНАТА КЛАСАЦИЯ! Трябва да проверя, дали е по напред от Уагадугу и Дар-ес-Салам! На колко езици са преведени "трудовете" му, с какъв индивидуален импакт-фактор са? Ако знаеш що е това! Аман от семпли бастардчета-грубиянчета!А, *** Радев да те изпита по математика, избери си каква!
295
13
 
19
 
! Отговори
Дебат преди 2 години
Радев и Герджиков излизат на дебат . Питат радев , а той мълчи , сумти и започва да прави лицеви опори. Прави 50 лицеви опори и излиза от залата. Герджиков пита къде е Радев , но му казват , че Президентът се е усамотил да дефекира от страх.
294
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 401.....До МОМЕТА жертвите на геноцида на Джо Бидон са към 2500000 души! Твоето звучи горе-долу така, Хкрементче!
293
13
 
18
 
! Отговори
Математик преди 2 години
Тези проценти си ги заврете в тъмните дупки, другаре ! Не можеш да сравняваш празна кратуна с фуражка и един ерудит !!!!!!! е, който иска кратуна да го управлява , той е свободен в избора си.
292
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 392......."радеф е на опера с деса !гледат "Дон джовани".....Шиббан, бяха, покани ги Ван Белен в Залцбург, интелигентен човек, добре е избрал! Представяш ли си Боко Хипопотамския Дирник на опера! Ще умра от смях1 Всъщност, ти знаеш ли от кого е "Дон Жуан"? И как се казваше изящната ариета на Дон Жуан и Церлина?
291
6
 
8
 
! Отговори
От Петричанка До 392 преди 2 години
Деса няма да е жива дълго, да и се радва докато може. Едно по едно Господ ще си прибира всичко, което му е любимо, ама така е като се е продал на онзи с рогата
290
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не харесвам Герджиков, никога не бих гласувал за ГЕРБ, но това което направи Радев на българския народ, на своя народ...това е непростимо! Той не заслужава да бъде президент на България!
289
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шегуват ли се?! Той е най-омразният човек в България. Борисов пасти да яде! 80 % неваксивирани срещу 20 % ваксинирани, от тези 20 % около 12 % да са реални, които ще гласуват за него :)))
288
2
 
4
 
! Отговори
Законодател преди 2 години
До Pomak --- Мафиот и крадец може да бъде наречен САМО онзи, който съдията разквартирова в панделата, а до тогва всеки е невинен до доказване на противното. Тъй пише у законите ф целий свэт.
287
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 2 години
колега,като баш ЧАЛГАРКА
286
2
 
7
 
! Отговори
Радев ако беше преди 2 години
оперен певец щеше да изпълнява Мефистофел в едноименната опера без никакъв грим.
285
5
 
20
 
! Отговори
вожде РАДЕВ преди 2 години
къде е ДЕСА МЕРЦЕДЕСА да не ти е била шута ,като истинска комунистка
284
7
 
27
 
! Отговори
БГ реалност преди 2 години
Про3 Фътмak срещу ПРОФЕСОР и РЕКТОР на СУ.---> Разликата е видима и за бебетата.
283
5
 
25
 
! Отговори
боклука РАДЕВ преди 2 години
може да води само на кокошките в СЕВЕРНА КОРЕЯ
282
7
 
8
 
! Отговори
Пепи Дебелия преди 2 години
Който е доволен от положението в страната и как жеивее, да гласува за Радев.
281
7
 
23
 
! Отговори
Радев чао! преди 2 години
На балотаж Радев ще падне веднага. Надежата му е да фалшифицират успешно първия тур и да го обяват победител още там.
280
7
 
21
 
! Отговори
Радева зима преди 2 години
Тресе го Фигуранта ужасен страх, на балотажа отива обратно в Димотровград и веднага става клиент на прокуратурата.
279
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До " съветски часовник"! Извинявай ,ам ще си изядеш ушите от яд след изборите разбирайки че не си познал!-:))) Леле леле.... Нямам думи да опиша този несретник Бойкофил!-:(((