"Сова Харис": Радев има шанс да спечели на първи тур с над 56%

Другите кандидати не могат да излязат извън партийната подкрепа
5 ное 2021 18:00, Анисия Иванова
332
"Сова Харис": Радев има шанс да спечели на първи тур с над 56%
Снимка: Bulgaria ON AIR

Румен Радев има шанс да спечели втори мандат още на първия тур, ако изборите бяха днес. Настоящият президент продължава да е фаворит, нещо повече, подкрепата за Рудев - Йотова има шанс да премине границата от половината от гласувалите на първи тур.

Към момента кандидат-президентската двойка печели доверието на над 56% от решилите да гласуват. Това показва проучване на "Сова Харис", проведено в периода 27 октомври – 2 ноември сред 1000 български граждани по поръчка на Dir.bg.

Втори е подкрепеният от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков с 23,5 на сто. Мустафа Карадайъ и Лозан Панов биха спечелили съответно 7,1% и 6,8% от гласовете.

Според "Сова Харис" основните кандидати - Анастас Герджиков, Лозан Панов и Мустафа Карадайъ, не успяват да излязат извън рамките на подкрепата на партиите, които стоят зад тях. Периодът за налагане на техните кандидатури се оказа твърде кратък и засега мажоритарно те не стоят убедително.

Ако има балотаж, съперник на Румен Радев ще бъде кандидатът на най-масовата партия ГЕРБ. Обявената от ДПС подкрепа на втори тур за Анастас Герджиков ще предизвика вълна от страна на привържениците на патриотичните партии и тези на промяната.

При гласуването на втори тур в общественото мнение ще се възстанови разделението промяната срещу статуквото. Предварителните резултати показват, че на този терен Румен Радев остава фаворит в съотношение 2:1. Според изследването настоящият държавен глава би получил 67% срещу 33% за проф. Герджиков.

---------------------------------------------------------------

Данните са от представително за пълнолетното население на страната проучване, проведено от "Сова Харис" в периода 27 октомври - 2 ноември 2021 г. сред 1000 български граждани по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента. Стохастична грешка: максимална грешка за 50% относителен дял при 95% гаранционна вероятност: 3,1%. Изследването е по поръчка и финансирано от "Dir.bg".

 


332
Още от Избори 2021
ГЕРБ са първа сила, ПП измести Слави и компания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
странната изцепка на Методиеф, че Пресидеентът Радев е Българо-убиец ще влез в историята като нагледен пример как едно пожарниткарестото Борце ще си отреже гръцмуня за да докаже че не той а другите са асвалтирали ементалните аутобани, Хемуската история, сторито с чекмеджетната сага и . . за Сесил каратанчева и онази ПекаПетная Кърлежийка дето е неук фимейлски полоф оркан направен от подцинкована лямърлина за да Й паи честта, майлЪ филбетУ.
272
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 3 седмици
До АнонименНародът не е ***. Просто го украдаха.
271
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Досега не съм гласувал нито за Герб, нито за ДПС! На тези избори ще гласувам за техните кандидати. В никакъв случай Радев! Той ще ни върне 50 години назад!!!
270
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ние сме малък, но много prost народ! Защо търсим спасение там, откъдето няма да го намерим! Защо ни се втълпява, че трябва да избираме между Радев и Борисов?
269
6
 
6
 
! Отговори
! преди 3 седмици
Поредната глупост. Г-н Борисов нашият лидер е единственият които е побеждавал комунистите затова и този път ще насмете комуниста Радеф.
268
4
 
2
 
! Отговори
нова гласис преди 3 седмици
Сега разбрахте ли защо Радеф имаше шанс да спечели на първи тур! Бойко обърка нещата!!!
267
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До намръщенЪ
266
2
 
0
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
До реалистИнтересно... Бихте ли споделили какво Ви кара да си мислите, че като се смени управлението и рязко ще отпаднат всички мерки и сертификати?
265
5
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 седмици
Разбира се, от 100 години беше известно, че колкото наближават изборите, толкова ще се качва рейтинга на Радев! БСП не могат да измислят нищо по-оригинално, да не говорим за *** им задкулисия..Трябва да се внушава на хората колко е мощен Радев и колко безпомощни останалите...Но факт е, че някои хора все още вярват на Радев и това е ужасно! Всичко при тях идва от заблудата, че БСП постъпват така, за да не ни нападнат американците - както ни внушаваха на всички БСП!-само да имало мир!..Нагло!
264
4
 
1
 
! Отговори
намръщенЪ преди 3 седмици
До АнонименРуски натрапник, нищо повече
263
0
 
5
 
! Отговори
Журналист преди 3 седмици
До News = <<< - "Герджиков, НЕ трябва да печели!" - >>> В изречението "Да се обеси, не да се помилва", преместете запетайката след НЕ - "Да се обеси не, да се помилва" и ще получите смислени реверберации, тъй като в първото изречение човекът ще бъде обесен, а във второто - помилван.
262
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като гледам какви тълпи антирадевисти му чаткат минуси тук, взе да ми става весело. Ачик далавера! Ако пък са истински, горкото бойково имане, в шкафа вече не е останало нищо! Само се чуя, какво си мислите, че правите с тези измислени точки? Работите по общественото мнение? Наивници!
261
9
 
8
 
! Отговори
Мен преди 3 седмици
Уникално се виждат процентите, браво на тези които работят по сайта! Ако следващия президент е избор на кадърни хора като вас, нищо добро не ни чака! Аз не се сещам за по достоен, по дисциплиниран, еродиран, представителен и,и,и от ген.Радев! Ако го преизберем значи са останали хора, иначе повечето ще са противоположноста на това което изброих за него и ще е жалко!
260
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Учудвам се кой нормален ще гласува за човек като радев,който като има проблем се скрива в полите на деса и си хапе юмручето?
259
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На такива ли проценти нагласихте машините
258
26
 
24
 
! Отговори
News преди 3 седмици
Герджиков , НЕ трябва да печели!
257
38
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Честито на най- достойния президент досега,втори мандат!
256
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Президент да стане този, който може да направи най- много лицеви опори, а премиер коремни преси. Да покажем на света, че не сме жендъри
255
19
 
33
 
! Отговори
реалист преди 3 седмици
Мислех да гласувам за Радев, но почвам сериозно да се колебая след простотиите които натвориха със сертификати, псевдомерки и прочие
254
24
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако Радев спечели втори тур, нормалните хора трябва да се изнасят от България, защото страната твърдо поема курс към връщане в руската орбита и авторитарно управление под шапката на ДС и Кремъл. Изборът ВСЕ ОЩЕ е ВАШ!