Без сериозни нарушения на обществения ред в деня на вота

1002 сигнала за нарушаване на изборното законодателство
6
Без сериозни нарушения на обществения ред в деня на вота
Снимка: МВР

Няма сигнали, свързани със сериозни нарушения на обществения ред в изборния ден, по информация от ситуационния център на МВР към 22 часа

Към 22 часа изборният процес във всички избирателни секции е приключил. Няма нарушения на обществения ред, свързани с изборите. Създадена е организация за съпровождане транспортирането на изборните протоколи и материали.
Получени са 1002 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите, от които 970 в столичната полиция и областните дирекции на полицията и 32 в ГДБОП.

Образувани са 149 досъдебни производства, от които 118 за нарушаване на политическите права на гражданите . Най-много те са в Бургас - 25, Монтана - 14, Сливен и Смолян - по 10, Видин и Хасково - по 9.

Съставени са 7231 предупредителни протокола, от тях 2348 са в Пловдив, Бургас - 908, Благоевград - 667, София-463 и др.

От 9 ноември до 19.30 часа тази вечер от звената на Дирекция "Български документи за самоличност" са издадени 1 260 удостоверения. От тях 283 само днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: избориМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, това че ходят и пръскат със спрей, не е сериозно нарушение... Ако ида в РПУ и почна наред да ги пръскам с лютив спрей, дали пак няма да е сериозно? Само питам :D
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютна лъжа. Нарочно не се установи купения вот от БСП в Угърчин и в с. Лесидрен. В този район е пълно с много бедни турски ***, помаци и българи.Живеят от вересия, просия, кражби и грабежи. Кандидатът от БСП от с. Лесидрен Тихомир Мирчев пак се прояви с кебапчета, 50 лв. и бира. Кметът на Угърчин Станимир Петков е същият. Иска му се на Тихомир Мирчев да е депутат, но не успя. Така, че и занапред с жена си Маргарита Мирчева ще пазаруват на вересия храна, както беше досега. Ужас.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук-таме е имало купен вот, но не в големи размери. Рашков отново показа класа и е редно да остане вътрешен министър за да продължи заниманията си банкянския престъпник. Неслучайно Бацо каза, че е намразил името си заради Рашков.
1
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Колко милиона платиха на римляните да гласуват :)))