Протестният вот - траен, ефектът от първото място на ПП - краткосрочен

Тревожно било, че нови формации се упражняват във властта
52
Протестният вот - траен, ефектът от първото място на ПП - краткосрочен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В България наблюдаваме трайно протестен вот, ефектът от първото място на ПП ще е краткосрочен, обяви пред БНР Ирена Тодорова, преподавател в Департамент „Политически науки“ на Нов български университет.

Няма да има трайна политическа култура и вътрешнопартийни реформи, докато емоционалният вот взема такъв огромен връх, коментира тя пред БНР.

Още по темата
Според Тодорова тревожно е, че такъв тип нови политически формации като ПП започват да се упражняват директно във властта.

Като общество явно наистина имаме нужда от промяна на физиономиите в политическия елит, посочи в анализа си Ирена Тодорова.

"Партии като ГЕРБ и БСП получават шанс да се реформират. Това спешно трябва са се случи в техните редици. БСП се нуждае от трансформация – не само генерационна, а и идеологическа“, каза тя.

"От 90-те години ДПС показват, че си знаят мястото, независимо от силния резултат, който показват. Не мисля, че можем да говорим за етническо напрежение", отбеляза още Тодорова.

В силни кризи крайно десните и популистките партии се възползват от това, категорична е Ирена Тодорова.

"Преди бяха мигрантите, сега са ваксините и зеленият сертификат. Това са проекти, които катализират народния гняв. Ако има скоро избори – най-вероятно такива ще се случат, проекти като „Възраждане“ ще увеличат своята подкрепа. За да генерират допълнителна подкрепа, те не трябва да влизат в никаква коалиция в следващия кабинет, а да са яростна опозиция на всички и на всичко. Такава заявка дават“, каза още Тодорова.

Румен Радев изглежда като най-популярната фигура в България, а неговият резултат надскача партийните резултати и на БСП, и на ПП, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: изборипарламентвотПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Извод преди 2 години
Тотално срината българска държава ! Суверенът слезе под сутерена ! И там ще се самопогребе ! Честито!
32
3
 
4
 
! Отговори
Ей 38 преди 2 години
Абсурдното е че ти си между живите, *** като теб. Герб не са първи защото именно не могат да купуват, или не толкова колкото преди гласове. И затова гласувах за ДБ и Радев, евала на президента, че разбута тая пасмина крадлива от герб!
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия в чужбина е време да спрат да гласуват за България. Като не живеят тук да си мълчат!
30
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Първото място" е резултата от фалшификацията на изборите. Абсурдно е партия на 2 месеца да ги спечели по честен начин.
29
3
 
1
 
! Отговори
Миряна преди 2 години
Защо ми махнахте обидната дума за тези хора,които плюят ваксинациятаДумата не е *** ,а сега ще ги нарека *** български народ
28
3
 
9
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Тези нови месии ... Кой точно ще опандизят:- лекарската мафия или- строителната мафия или- фармацевтите или- бензинджиите или- застрахователите....Само празни приказки...ще наместят техните хора по възлови места и ...до там..този филм сме го гледали!
27
2
 
5
 
! Отговори
Миряна преди 2 години
*** защо намесвате пандемията и ваксинацията с политиката.Хиляди хора измряха аз работя в болница с три Ковид отделения .Елате ни на гости да видите колко е забавно и приятно.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и тая е преподавател ами да забранят изборите тогава.те и герб бяха нови преди години но завзеха всички ключови позиции в държавата и натрупаха капитал да изкарат много години без да са на власт.
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти " Асанчо" " СТРАНДЖА" ще престанеш да "подкрепяш" ГЕРБ нали?! ОБЕЩАНО?????-:)
24
6
 
2
 
! Отговори
В. преди 2 години
Госпожата надскача много нивото на учреждението. Най-правилните коментари са нейните. Наистина когато незаслужено дамгосват част от обществото следва емоционален вот. Всъщност властта разпали гражданска война с тези сертификати. Навсякъде в Европа тлее гражданска война. Ваксините са претекст. Ваксинацията се представя като атрибут на средната класа. Още малко тя ще се гордее че я бодат, докато разбере че вече е обедняла, деквалифицирана и декласирана, лишена от переспектива. После - война
23
9
 
8
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Вярвайте ми,не прочетох даже кой е написал тази статия! ПП не е ИТН! Тези млади българи боравят страхотно с "цифрите"!-:) Непосъщо на др Борисов! Виж който и да си! Ще се лутаме още колкото време е нужно! Но ГЕРБ<БСП и ДПС Няма да гио върнем на власт! -:)) Тази "песен" статуквото Приключи!!! Така че каквито и "лаици" да са ПП и колкото и да се лутат,ще намерят пътя! НО ГРУПИРОВКАТА ГЕРБ на ВЛАСТ НЯМА ДА ВЪРНЕМ!!!!!-:))))
22
6
 
4
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ако поне 50%са гласували ГЕРБ щяха да са най малко 4-та
21
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък една победа на ПП.. 25%от 40 % гласували са си 10 % от избирателите. Така, че по полека с надувките на Кирчо и Кокорчо.
20
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да започнат незабавните арести на гербавата гмеж!
19
7
 
21
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А Киро и Асан нема да крадат.... Обещано! :)))
18
5
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ква реформация....БКП и Гроб умряха също като СДС щот са крадливи :)))
17
9
 
13
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Тревожното не е, че тези голобради от хАрвард спечелиха. Тревожното е пълната неграмотност на БГ гласоподаателите. Единственият резултат е, че червените фесове засилват своето влияние в БГ....
16
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, имаме нужда от промяна, но ПП не са тази промяна. Те са подмяна. Точно както бяха Слави, Мая и други. Трябват ни партии, които могат да ни убедят с разум, а не с гняв. При ПП се получи абсурда да се бори противозаконното с нарушаване на закона и Конституцията. Да крещят дръще крадеца, хора които са съдени за кражба. Да се бият в гърдите и да казват че са западно ориентирани, а да се съюзяват с източно ориентирани и с отявлени стари ченгета от Тошово време. Поредната лъжа.
15
13
 
20
 
! Отговори
Лош пророк преди 2 години
Минат годинка ,минат две и де си Бойче ,де ...
14
22
 
16
 
! Отговори
До програмист преди 2 години
Общото е, че траяхме мафията от герб, а преди от бсп, да ни управлява 30 г. Така, че ДБ + ПП са добре дошли.