Нинова преди балотажа: Аз доведох Радев на "Позитано", той подкрепи ПП

Лидерът на БСП в оставка определи като "рамков" първия разговор с "Продължаваме промяната"
16 ное 2021 18:52, Красимир Ангелов
356
Нинова преди балотажа: Аз доведох Радев на "Позитано", той подкрепи ПП

"Хората в БСП са умни, с глави на раменете си и те решават за кого да гласуват". Това заяви лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова пред bTV в отговор на въпрос за кого ще гласува на втория тур на предстоящите президентски избори.

Макар ЦИК все още да не е потвърдила окончателно е ясно, че в неделя един срещу друг се изправят сегашният президент Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

Още по темата
"Аз го доведох на "Позитано" преди 5 г. и си спомням съпротивата срещу него. Нищо драматично не се е случило между нас от това, което виждате публично. Може би имаме различни разбирания по някои въпроси. Аз не приех, когато президентът дойде в парламента и каза: "Вие тука сте статуквото, промяната е отвън на площада", каза лидерът на БСП.

Нинова категорично не прие противопоставянето от страна на Румен Радев на партиите срещу гражданите и подчерта, че че през последните 5 години е била категорична опозицията на управляващата партия ГЕРБ.

"Задкулисието около Борисов сега се премести в служебния кабинет. Партията, която спечели изборите е президентска – на основание подкрепата на Радев към Кирил Петков. Той им помагаше с публичните си изяви и коментари" заяви Нинова.

"Днес депозирах оставката си до членовете на БСП, черно на бяло – оставката е факт и връщане назад няма", посочи Нинова. Тя уточни, че ще продължи да управлява партията до свикването на Национален конгрес на партията.

Нинова определи като "рамков" първия разговор с "Продължаваме промяната". Лидерите на двете партии са обсъждали бъдещото коалиционно управление над час.

"Беше покана за съставяне на общо правителство, начертахме една пътна карта как това ще се случи. В следващите дни ще съставим работни групи по теми. Ще направим обща програма, която ще бъде официална – писмено коалиционно споразумение за правителство", обясни Нинова.

Тя уточни, че са обсъждали съдебната реформа и функциите на КПКОНПИ. Тя изрази оптимизъм за евентуалната бъдеща коалиция, но подчерта, че има много работа да се свърши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чорапа працаква наред ортаци, тиквата им виновна.
29
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога вече няма да гласувам за Радев
28
5
 
15
 
! Отговори
Нинова е права! преди 2 години
Радев е абсолютен кариерист и е готов даже на убийство за това - военния пилот!
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде , разберете се накрая какво искате помежду си, защото Кирето вече иска да съставя правителство, ама нещо партиите и хората не го искат, че не знам какво ще излезе накрая.
26
3
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕКА ТИ Е НИНОВА И НА ТЕБЕ! НЯМАШ АКЪЛ ЗА 5 СТОТИНКИ! КАК ЩЕ ПРИЕМЕТЕ САМО ДА СЕ БРОЯТ РАЗПИСКИТЕ НА 100% БЕЗ ДА СЕ БРОИ СЪДЪРЖАНИЕТО ОТ РАЗПИСКИТЕ! ТО И МАЛКО ДЕТЕ ЗНАЕ, ЧЕ СЛЕД КАТО ХВАНАХА 1000 ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАШИНИ СЕ ГОТВИ ИЗМАМА С МАШИНИТЕ ОТ РАДЕВ! ГЛАСУВАНОТО В РАЗПИСКИТЕ ИЗОБЩО НЕ ОТГОВАРЯ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ДАДЕНИ ОТ МАШИНИТЕ! САМО КАТО БРОЙ ГЛАСОВЕ СЪВПАДАТ И ТОЛКОЗ!
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 2017 г. БСП вкара 80 депутати, днес са само 28. При такъв резултат всякакви обяснения изглеждат нелепи. Оставката е най-малкото нещо. Нинова трябва да потъне вдън земя и повече да не се показва. Да иде да готви на сина си в Америка. Пък самата тя каза ,че демокрацията в България й е отнела много?!!!
24
6
 
8
 
! Отговори
Бойко съм преди 2 години
След скалпа на Станишев и Миков, прибавям скалпа и на...Нинова.....да е пълен комплекта
23
3
 
6
 
! Отговори
ПЕХОТИНЕЦ преди 2 години
имах очаквания, че или московците или НАТО-вците ще изкарат в задния двор рундю и ще му покажат варианта чаушеско, но явно ще го направят същото комунистите
22
5
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТАКА Е ДРУГАРКО , РАДЕВ ТЕ ИЗМАМИ :D И ТО СЪВСЕМ ОТКРИТО С МАШИНИТЕ ПРИБРА 5% ОТ БСП , ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ НАПРАВИ РЕВИЗИЯ НА РАЗПИСКИТЕ КАКВИ РЕЗУЛТАТИ ДАВАТ И КАКВИ ДАВАТ МАШИНИТЕ!!!!
21
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека си мрънка Нинова, електоратът на БСП подкрепя Радев, това е важното.
20
6
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Направи митинг в подкрепа на Герджиков .Това е най доброто отмъщение да му държи влага на ПУЧА Радев
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително важни неща спомена Нинова. Изгонените от БСП олигарси контролирани от Борисов сега са се прислмчили към служебния кабинет и със сигурност ще се опитат да дърпат конците на редовен такъв...
18
2
 
0
 
! Отговори
к=рво преди 2 години
няма да ти ре6авам аз зада1ите мр6о колкото и да е-е6 за постове
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова ти докара и Явор Божанков от Търново.Как така Явор на 30г. има 4 апартамента ,6 лукс коли ,лукс вила и е шеф на завод за рециклиране?Нинова кажи за Божанков?
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Баце и ЦЦ така разбиха и другите партии отвътре и ги употреби като носни кърпички, така че, не се учудвам, че и при ПП и президента са негови хора!
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вътрешната опозиция от задкулисието в БСП създаде тази партийка ПП за да остане пак на властта, тъй като и Бойко и Корнелия и издърпваха чердженцето и даваха път на по- младите и кадърни. А Кирчо и Асенчо са гастербайтери в душата, дойдоха с ранички, а ще направят пачките и пак по широкия свят.
14
4
 
11
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 2 години
така е в Европа, ДА НЕ ПОВЯРВАШ, подкрепяш и най-вече го лансираш фърчилото и той те праща вкъщи
13
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепил е ПП защото трезвомислещите хора искат борба с корупция и реформа в съдебната система а не само вдигане на заплати и магистрали,и 2 бона заплата да взимаш като те бият мутри и после за тях закон няма...това не е държава!!
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова, много правилно ти е казал Радев, че БСП е от статуквото! Ние също така мислим.
11
6
 
14
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Нинова или страдаш от шизофрения или от зависимости! Не може Задкулисието да е в служебният кабинет на Радев и ти да правиш срещис еманацията му Кирчо и Кокорчо - ПП и едновременнос това да не изразиш ясна позиция за неподкрепа! Излез и кажи: "- Аз, доведох Радев, аз го пращам в небитието". Бъди творец, а не полски сиврец! Творчеството е изграцдане и разрушаване, разрушаване и ново изграждане! ПРИЗОВИ НЕПОДКРЕПА ПУБЛИЧНО!