Нинова преди балотажа: Аз доведох Радев на "Позитано", той подкрепи ПП

Лидерът на БСП в оставка определи като "рамков" първия разговор с "Продължаваме промяната"
16 ное 2021 18:52, Красимир Ангелов
356
Нинова преди балотажа: Аз доведох Радев на "Позитано", той подкрепи ПП

"Хората в БСП са умни, с глави на раменете си и те решават за кого да гласуват". Това заяви лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова пред bTV в отговор на въпрос за кого ще гласува на втория тур на предстоящите президентски избори.

Макар ЦИК все още да не е потвърдила окончателно е ясно, че в неделя един срещу друг се изправят сегашният президент Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

Още по темата
"Аз го доведох на "Позитано" преди 5 г. и си спомням съпротивата срещу него. Нищо драматично не се е случило между нас от това, което виждате публично. Може би имаме различни разбирания по някои въпроси. Аз не приех, когато президентът дойде в парламента и каза: "Вие тука сте статуквото, промяната е отвън на площада", каза лидерът на БСП.

Нинова категорично не прие противопоставянето от страна на Румен Радев на партиите срещу гражданите и подчерта, че че през последните 5 години е била категорична опозицията на управляващата партия ГЕРБ.

"Задкулисието около Борисов сега се премести в служебния кабинет. Партията, която спечели изборите е президентска – на основание подкрепата на Радев към Кирил Петков. Той им помагаше с публичните си изяви и коментари" заяви Нинова.

"Днес депозирах оставката си до членовете на БСП, черно на бяло – оставката е факт и връщане назад няма", посочи Нинова. Тя уточни, че ще продължи да управлява партията до свикването на Национален конгрес на партията.

Нинова определи като "рамков" първия разговор с "Продължаваме промяната". Лидерите на двете партии са обсъждали бъдещото коалиционно управление над час.

"Беше покана за съставяне на общо правителство, начертахме една пътна карта как това ще се случи. В следващите дни ще съставим работни групи по теми. Ще направим обща програма, която ще бъде официална – писмено коалиционно споразумение за правителство", обясни Нинова.

Тя уточни, че са обсъждали съдебната реформа и функциите на КПКОНПИ. Тя изрази оптимизъм за евентуалната бъдеща коалиция, но подчерта, че има много работа да се свърши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
0
 
2
 
! Отговори
Гласоподавател преди 2 години
Разликата 700 хиляди гласа , сега на балотажа ще скочи много ! Нинова ,тогава какво правим ?
269
0
 
2
 
! Отговори
msm преди 2 години
БСП е компроментирана партия губеща подкрепа. Причините са много - връзката с БКП и тоталитарното минало, една от партиите на статуквото след 1989 носеща много вина за бедността и разрухата в държавата, много мед изнесоха и те от кацата на държавната хазна. Хората търсят промяната, а БСП не е промяната.
268
0
 
3
 
! Отговори
Да не преди 2 години
забравяме ,че повечето политици ( по възрастните ) са минали през тази партия !? Миналото си е минало , по-важно е да се гледа настоящето , както и бъдещето ! Който е " пикал " накриво , да си носи отговорност !
267
2
 
2
 
! Отговори
Всички в партията преди 2 години
сте такива-предатели! Предавате се един друг! Предадохте другаря Живков,предадохте и утрепахте Луканов,предадохте Виденов...и то защо-за да крадете,кладете,крадете..Но едно не ми е ясно-как един *** военен може да ви изпързаля така ?
266
6
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Бивш военнослужещ съм и ще гласувам за генерал Румен Радев ! Много сме !Доложих !
265
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жо Нинова, няма да те чакат от ИБ и НС на БСП в тези динамични времена. Освобождават те от поста и ciao. До конгрес въобще няма да се стига. Оплачи се на ББ и двамата от ИТН как се действа в БСП. Ти предизвика нещата и остана с тесен кръг верни хора. Помисли малко: за няма и една година привържениците на БСП спаднаха от 800 хил на 267 хил. души. Два състава на НС не формирахте кабинет, а се дрънкахте. Президентът няма 8 месеци да прави служ.кабинети: формира партия и тя ви отвя всичките.
264
3
 
8
 
! Отговори
Комунист преди 2 години
Нинова да не забравиш да гласуваш . А защо пък - и да гласуваш и да не гласуваш все тая . Румен Радев ще бъде избран и ще кара втори мандат ! Със сигурност !
263
2
 
6
 
! Отговори
Какво преди 2 години
стана с БСП -то ? Нещо дава заден ход . Корнелия ли е виновната за този резил ? Или ковида затри много възрастни избиратели ? Младото поколение иска истински лидери ! Не разни охранени мрънкала .
262
8
 
6
 
! Отговори
Бесепар преди 2 години
Радев и Йотова предадоха БСП няма да гласувам за тях.
261
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е Нинова. Предадохате и тебе и партията ти. Ходи да го цункаш. И да не забравиш да накараш всичките ти симпатизанти да гласуват за него... пак.
260
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапа го надена и на бсп. комунистите се гърчат от съмнения в светлото бъдеще.
259
6
 
19
 
! Отговори
Д Х преди 2 години
Хайде сега оправдания за загубата на БСП ... .Хората виждаме всичко (не сме будали) !Румен Радев няма никаква вина , че Вашата партия не спомогна за развитието на България . Както е тръгнало - след време ще бъдете извън ПАРЛАМЕНТА . Тогава пак ли ще търсите виновници ?
258
2
 
3
 
! Отговори
ТЯ ПОДАВА преди 2 години
ОСТАВКА, НО НЯМА ДА Я ПРИЕМАТ.А ВСИЧКИ ДРУГИ КЪТ ЦАРЮ СДСПИШМАНИТЕ ДАЛАВЕРКО ИТН ГЕПИ СА У КАНАЛА. ДПС МАФИЯТА ЩЕ ЗАВЗЕМЕ БГ. И ЕДИНСТВЕНО КАКТО ДО СЕГА МАКЪР И С МАЛКО БСП ЩЕ БЪДЕ ФАКТОР.
257
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тая ли не разбра че ПП е пария на Радев )и че тя няма как да каже на избирателите ли те си не гласувайте за Радев )
256
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек БСП оттегля подкрепата от президента и той става с 10% назад, ДБ 6% изобщо няма да гласуват, защото са разочаровани и станахме с -16%. Явно изборите ще ги реши ДПС, който погали най-нежно Карадайъ по хоботчето ще говори глупости на НГ 5 години. Нормалните хора не вярвам да гласуват на тия избори между Мазен полудядо и Патетично говорещо дърво - изборът е труден.
255
1
 
26
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Корни чак сега се усети Рундю как й го намърда неумит:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
254
1
 
9
 
! Отговори
Един от малкото преди 2 години
"- Не човек, желязо-Просъскал агента-фашист.- тихо МЪРТВИЯ КАЗАЛ,- не, комунст!"В. Андреев, 1946г.Чакайте Корнела да замълчи!
253
1
 
21
 
! Отговори
Румпутин преди 2 години
Махат спешно Корнелия, защото е против трансформирането ни в Президентска република. Следващия лидер на БСП ще фен на Президентската путиноидна република!Явно проекта е много престоящ и се бърза!
252
3
 
7
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Бойко забрави да почерпи Станишев,който го реанимира,сега да не забрави да почерпи тази през април,когато ще има 100-на депутата,след като тази явно ще осуети създаването на кабинет и ще има през април 15-на депутата,щото си мисли че като провали кабинета нея ще я избират със 121 депутата.
251
2
 
19
 
! Отговори
-- преди 2 години
Както казват китайците, тези събития можем да ги отценим след 100 години но, американците така ще ни го *** та Виденовата зима ще ни се види песен.