В дебата между Радев и Герджиков нямаше желание за победа

"Дебатът беше сблъсък на човек с аргументирана мисъл и човек с многословия"
Обновена: 19 ное 2021 21:46 | 19 ное 2021 09:45, Ния Христова
171

Снощи се проведе дългоочакваният дебат между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков, които в неделя отново ще влязат в битката за бъдещ президент на България. 

"Важният въпрос, който трябва да се зададе на Радев, е защо в резултат на неговото управление икономическият ръст на България се е сринал от 9,9% на 0,4%. Той е "безгрешен" този човек. Дебатът беше сблъсък на човек с аргументирана мисъл и човек с многословия, който се опитваше да избегне най-болезнените въпроси", каза в ефира на Bulgaria ON AIR политологът проф. Румяна Коларова.
 
"Радев обясняваше какви страхотно ефективни мерки са взети по отношение на болниците, но Герджиков му каза истината - не получават обещаните пари и лекарства. Ръстът на тази вълна се пречупи като жертвахме децата за всички останали. Това е управленски провал. Проф. Герджиков не успя да сложи силен акцент върху провала в икономическата сфера", каза още проф. Коларова.
 
Политологът Георги Проданов е на мнение, че в дебата и двамата опоненти не са имали желание да победят, а всеки се опитвал да не загуби.
 
"Герджиков не успя да влезе в тази кампания в ролята на основен претендент за президентския пост. Това личеше и снощи, беше по-неуверен като присъствие. Опитваше се да провокира Радев, в повече случаи неуспешно", подчерта Проданов.
 
"При Радев говоренето маскира познаването или непознаването на дадена тематика, докато Герджиков опитваше да бъде по-искрен в говоренето си и това му носеше проблеми", изтъкна Проданов.
 
Според него броят на гласувалите в Турция е хиперболизиран.
 
"ДПС в момента допуска българската политика да излезе извън неговия контрол и да отиде в Анкара. Това не е в полза на ДПС, не е в полза и на България. Нещата преминават в междудържавни отношения", коментира политологът.
 
"Този скандал целенасочено беше раздухан от администрацията на Радев. С него се опитаха да замажат дипломатически гаф, който е свързан със Северна Македония. Оказа се, че бъдещите министри са готови да правят компромиси. Мисля си, че ни чака трета национална катастрофа. Заплахата от мигрантска вълна към България е нещо по-важно от 300 хил. гласа", настоя на свой ред Коларова.
 
"Радев вчера заяви, че ще прави нов политически проект. Виждам живота на това правителство като подготовка за новия проект на Радев. Проектът му е невъзможен без да унищожи БСП. ДБ беше конструирана като проект, който да се позиционира в центъра. Всъщност те катастрофираха. Ще има нестабилност, не виждам как ще изкарат до догодина по това време", заяви Коларова. 
 
Проданов очаква политиката на "Продължаваме промяната" да бъде нито лява, нито дясна. 
 
Гледайте целия разговор във видеото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Радев спечели първия си мандат,Боко каза,че когато видял клипа на Радев с изтребителя и на него му се дощяло да гласува за Радев.Като гледам сега поведението на Герджи,май и на него му се ще да гласува за Радев.
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България ковид-19 тръгна от китайците в илианци, но Борисов не си мръдна пръста, за да спре полетите поне от Китай и Италия. Както и сухопътни и морски пътища. Така едно хубаво се набълбукахме с ковид-19 и ББ каза Аз не съм виновен.
34
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В снощния дебат се видя ясно, че кандидатът на ГЕРБ Герджиков за пореден път отказа да заяви ясна позиция по отношение на корупцията, съпътстваща модела на борисовото управление, както и скандалните кадри с чекмеджето с пачките евро, кюлчета и пищов. Но пък бе категоричен, че приема подкрепата на Борисов и партията му. Затова в появилото се в мрежите мнение Гласуваш за Герджиков получаваш Борисов и Ердоган има логика.Баба Румяна това видя ли го?
33
13
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Първом, трябва да кажем, че дебат, въобще нямаше. Това беше опит за дебат. Аз по-скоро бих го определил като вечеринка, в която двама нови приятели се опитват да се опознаят интимно, но всеки се страхува да го извади голям, защото се страхува, че ще му се смеят, че е малък;))) Ако, беха оставили Луна Йорданова да стигне до балотаж, в духът на евроатлантическите традиции, щехме да видим, че нейният е много по-голям от на тези двамата;))) А-хахахахахахааааааа
32
19
 
5
 
! Отговори
Като се разправяха преди 2 години
за самолетите - Радев каза - Е, ама те и Полша имат Миго-ове. Така е - имат обаче поляците мразят Русия и в червата, тея сто пъти ще умрат преди да дадат на някой руснак да им пипне черната кутия или каквото и да е по самолета, а Радев не знае къде е Крим!!!
31
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радев не съм чул никога да казва, че крим е руски. къде и кога? казва, че санкциите срещу Русия пречат на България и че нас никой никога не ни е обезщетил за тези санкции. военен е, и е наясно, че нито имаме армия да се зъбим на руснаците, нито имаме полза да си превръщаме във враг. аз лично не мисля, че радев е русофил или американофил. по-скоро е прагматичен, макар и да няма академичния опит на герджиков.
30
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно ли има нормален човек в БГ, който харесва този анимационен герой и празнодумец, защитник на чекмеджето Герджиков? Този човек с неговият слугинаж и некомпетентност е срам за СУ, какво говорим за това да стане президент на България?
29
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дожаля ми за професора.
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая жаба кикирица, дава ли си сметка, че Герджиков няма шанс. За кво му е на Радев да се напъва. Единия няма мотив, а другия не може и няма капацитет.
27
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев говори че сме част Европа, а Крим бил руски. Цяла Европа е единодушна, че Крим е украински. Ушатия лъже най - безсрамно. Или сме част от Европа и Крим е украински или сме част от руската к..а и Крим е руски!
26
8
 
23
 
! Отговори
Теле зрител преди 2 години
Радев бъхти като маче у дирек и черви Момата-турския президент башбакан!))
25
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Към 18/23 "Това е разликата между Радев и Герджиков. Герджиков избира авторитета на България пред себеизтъкването си! Възхищавам се на Панов, че казва истината, но още повече са възхищавам на Герджиков че знае, че за истината има време и най- важно е доброто име и престиж на България. Може да бъде достоен президент." В ТЕриторията няма да разберат какво си написал. Ако не си перко, с голяма уста, по възможност нагъл, ако не лъжеш и не се правиш на властен, тук си никой.
24
9
 
23
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Гледам Герджиков и виждам Владо Кузов! Никаква Разлика!
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Украйна не си защити полуостров Крим?
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А шиши за кой ще гласува ? Дали няма да е за приятелите си по чекмеджета ?
21
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как,бе!Яловите напъни на Герджи за победа го направиха още по-смешен и жалък.
20
23
 
15
 
! Отговори
Към 18 преди 2 години
Това е разликата между Радев и Герджиков. Герджиков избира авторитета на България пред себеизтъкването си! Възхищавам се на Панов, че казва истината, но още повече са възхищавам на Герджиков че знае, че за истината има време и най- важно е доброто име и престиж на България. Може да бъде достоен президент.
19
24
 
10
 
! Отговори
Масовка преди 2 години
Гласувате за Радев и получавате Москва с паметниците на Ленин и Сталин.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя са му набутали ръка в задното отверствие и го карат да говори като чорапена кукла. Кой е казал, че най-старата професия е само физическа, хората се продават морално и интелектуално със същото желание.
17
27
 
13
 
! Отговори
Сеирджия преди 2 години
Учудвам се как Радев успя да не вдигне юмрука,малко му оставаше,очички присвити,ръцете свити,и аха се усети,и като почна едно мънкане!Докато си спомни коя от заучените фрази да използва и се оплете!Ама очаквах и някоя лицева опора де!