Маркет линкс: Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание

ГЕРБ-СДС ще са първа политическа сила, ИТН - извън парламента
10 авг 2022 20:15, Анисия Иванова
357
Маркет линкс: Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание

Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание. Това показват данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли–5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Според изследването ГЕРБ-СДС са първа политическа сила. Те събират 22,4% от заявилите, че ще гласуват.

"Продължаваме промяната" са на втора позиция с 19,1% подкрепа. Следват ги ДПС с 11,5%. БСП събира 10,9 на сто подкрепа. "Възраждане" е на пето място - с 8,4 процента. С десета по-малко е резултатът на "Демократична България" - 8,3 на сто. Това са нагласите сред гласуващите.

Според допитването под прага за влизане в 48-ото Народно събрание, но близо до границата е "Български възход" - с 3,9%, "Има такъв народ" събира 2,8 на сто.

Не малък е процентът на тези, които все още не са решили за кого ще гласуват. А ето каква е и мобилизацията за изборите.

Ако в неделя има избори 49% заявяват, че със сигурност ще гласуват, колебаят се 14 на сто. 13% със сигурност няма да упражнят правото си на вот.

------------------------------------------------

Проучването е финансирано и реализирано от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли–5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
15
 
! Отговори
Четете всичко преди 1 година
"Проучването е финансирано и реализирано от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета." -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ха-ха-ха, откога 1020 човека станаха СТАТИСТИЧЕСКА ИЗВАДКА. БТВ и Маркет Линкс са сopocоиди.
48
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще спечели онзи, който има кодовете за софтуера. Вчера Виктор Димчев показа гърба на капака на една машина. Пломбата е само на малкото капаче. Има 8 болта, които се развиват за секунди. Кой ще гарантира, че под предтекст, че сменят мастилото или хартията, няма да сменят нещо друго? Никъде в ЕС не се гласува с машини. Ние да не пасем трева? Заврете си машините в на Киро интерконектора отзад! Мошеници! 280 машини без сертификат плюс още 180 бяха намерени и 20000 флашки на летището. Не сме балъци.
47
7
 
7
 
! Отговори
80 преди 1 година
Републиканците вече призовават за оставката на болният дядо който управлява (без посока). Скоро света ще се отърве от най злoвeщия президент 80 годишният Джо Байдън. Виновникът за бомбандировките над Белград. Хиляди мъртви и осакатени
46
8
 
17
 
! Отговори
Пеевски преди 1 година
Ще гласуваме против Пеевски и Бойко Борисов. Ще гласуваме против Пеевски и Доган и Слави Трифонов и Боко тиквата. Ще гласуваме за ПП . Омръзна ми Боко тиквата да реве по всички телевизии че държавата няма пари за заплати и пенсии.
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай България нарочно ги тикат напред, доста пари играят там.
44
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
56 не се сили много да не се задавиш, то вие само зад екрана се заканвате ама на живо сте кротки афънца
43
5
 
7
 
! Отговори
БахУй преди 1 година
Ако пп бсп са в властта и зимата не можем да се отопляване и продължат да ни крадат ще има тупалупа. Моя съвет е да се спотайват за да стане тупалупа.
42
3
 
10
 
! Отговори
Няма връщане преди 1 година
Октоподът дпс окончателно е оплел България в отровните си пипала. Купувайте оръжие, братя.
41
8
 
13
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ преди 1 година
Ще гласуваме за тези които са против каскета които пази Пеевски и Доган и Боко тиквата. Ще гласуваме за ПП
40
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой точно ще гласува за ПП и ДБ за да ходи като войник в една война с Русия?
39
6
 
8
 
! Отговори
Boikikev Hristo преди 1 година
Ние "десните"демократи,ако влезнем в парламента, естествено,че пак няма да имаме нищо против да се коалираме с БСП.Че какмво им е лошото на Румен Гечев,Румен Овчаров и Корнелия?Нали?
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравят партията на пенсионерите а тя е 2 милиона души
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има много гласували,за да е реално като резултат.А колкото до допитванията,това е относително.
36
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Продължаваме промяната" са на втора позиция с 19,1% подкрепа." ----------------- Meжду 3.5% и 4.5%. Тези 19% са соросоиден сън. ----------------------------------------------- ""Демократична България" - 8,3 на сто" -------------- Обзалагам се, че ДБ ще получат по-малко от 2% защото дори техните роднини няма да гласуват за тях.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и преди ГЕРБ водеха във всички проучвания, но софтуера на машинките щракна друг резултат след 17ч. Всичко е въпрос на вероятности. При малък брой общо гласували е едно, но ако излязат над 60% да гласуват, машините няма да успеят да генерират измамата.Трябва да има много сладурски,за да е реално като резултат.А колкото до допитванията,това е относително.Много от младите хора рязко променят нагласите си. Това проучване показва само твърдите ядра. Това са хипотези, които може и да не се случат.
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да не е истина това, че вече се отчаях от нашата държава. Герб на първо място... Забравихте ли, че точно заради тях няма "Балкански поток" а има "Турски поток"??? После Киро. Забравихте ли лъжите за 4 пъти по- ефтиния американски газ?... И др. И др....
33
3
 
3
 
! Отговори
Да изселим преди 1 година
Бялата Златка от България!
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е няма такива слагащи като тия от БТВ. То бива да са толкова сервилни, ама чак свирр-ки са готови да правят на ПП. Я някой по-женствени от *** може и да му хареса:))))))))))
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подобен вид проучвания някак настройват народа да си кажат: "Ахааа знати моята партия не влиза в парламента. Тогава ще гласувам за по-малкото зло" И хоп .... хората влизат в капан. Може би е такава и схемата, не знам.
30
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Копейкин пак е вътре това ще е позор!!!