Бойко Рашков: Отхвърлям оценката за "хаос и разруха"

Целият ръководен екип на ГД "Национална полиция" е уволнен
11 авг 2022 09:47, Нели Христова
69
Бойко Рашков: Отхвърлям оценката за "хаос и разруха"
Снимка: БГНЕС

Искам категорично да се противопоставя на оценката за предишното правителство под наслов "хаос и разруха". Категорично няма да приема подобна оценка. Още по-малко мога да приема онова, което е извършено в МВР. По простата причина, че както наши политически наблюдатели, така и такива извън нашата страна, отбелязаха, че в България през изтеклата 2021 г., по време на всички изборни процеси, през които премина нашата страна, е елиминиран в много голяма степен криминалния вот.  Това заяви бившият вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV.

"Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция "Национална полиция" е уволнен без мотиви", заяви Рашков.

Той заподозря умисъл в това действие и че има натиск върху сегашния министър Демерджиев.

"Като наблюдавам в първите часове на управлението на сегашното политическо ръководство започват с увоолнение на доказани професионалисти. Това разрушително ли е или градивно?", запита Рашков.

"Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната дейност по линия на КТД. Тази служба беше разформирована. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на националната полиция. Заради липсата на мотиви за уволнението - всеки български гражданин може да допусне това", добави бившият вътрешен министър.

По думите му там е сложен служител със спорна репутация.

В МВР има дирекция, която се занимава със сбствеността и по думите на бившия вътрешен министър там има корупция.

"Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в МВР, свързано с дирекция, която се занимава със собствеността. И за да елиминираме в голяма степен това, взехме външен човек, който да не е познат на никого, да не познава никого, за да може по-успешно да противодейства. Там беше, а сега е сменен без мотиви", обясни Рашков.

Той коментира и слуай, за който твърди, че от сегашните зам.-министри има един, който е живял в държавната резиденция миналата година без никой да знае

"Той  живял там безплатно - без да плащат квартира, без да плащат ток, без да плаща вода и разкритието на този факт е по времето точно на този директор, който аз взех и назначих в тази служба", обясни Рашков. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
15
 
5
 
! Отговори
МВР УБИВАТ преди 1 година
Полицаи и Двуметрови мутри(на Гешев) изтезават и убиват Българи в Перник и Бобов дол ,според вас това нормално ли е?За капак Съдия Ели Скоклева-Галева съди жертвите за измислени престъпления(обида на куче)!
34
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 1 година
*** ,дали му харесва?
33
25
 
7
 
! Отговори
33 - и гербераст преди 1 година
Бойко Рашков не лъже, подлого банкянска, а казва истината ,която е свирепа и жестока, защото Демерджията, който уж беше срещу корупцията, Каскета - защитник на мафията и грабежите, който уж беше срещу престъпното сарайско-банкянско управление, се оказа кремълски лакей и лакей на сараите! Той напълни МВР с кадри на ДС, разбирай - не Банкя и агент Сава! Той е позор! А Бойко Рашков пак ще бъде вътрешен министър, Проскубан Гълъбе, сигурен да си!
32
4
 
19
 
! Отговори
Електра преди 1 година
ПедеРашков също можел да реве и то трезвен. Тая гад, само как реве и как ме кефи, че и вадят зъбите. Той наистина се беше разпищолил, и се имаше за Бог, но новия министър сега ще му разкаже играта...
31
3
 
18
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Бойко Рашков: Отхвърлям оценката за "хаос и разруха,,....тези които го твърдят трябва да са пияни няма ли да изтрезнеят най после заяви трезвеник 1 на България.
30
5
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
На ДС елементът Рашков, тъй както го гледаме и слушаме целия ни народ, има само една стъпка до канонизирането му като светец, и тя е - да спре постоянно да ни лъже...
29
0
 
8
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Вчера изядох един салам имаше особен вкус като никой преди него да не е бил от човешкото
28
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеевски почна да си връща и МВР! Рундьо се продаде на Пеевски, жалко, но нормално за един предател
27
1
 
20
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Един ядеше хора какво стана него в затвора ли е? Едни подслушваха незаконно, найазани ли са?Една полицайка помага на дилър и престъпник и го покровителства под твое ръководство на службата. Хаос и разруха.
26
1
 
34
 
! Отговори
Промяната!!! преди 1 година
Рашков казва Симона Радева е била в колата. Следствието казва друго. Свидетелите казват трето. Камерите показват четвърто. Без маймунска шарка ни направиха на маймуни.Въпросът е само кой стои зад Рашков и Кирчо. Май се сещам за няколко възможности.
25
2
 
7
 
! Отговори
Всичко е наред преди 1 година
Вицепремиерът Гроздан Караджов декларира трудов доходи извън тези за заеманата длъжност за 2021 в размер на 99 735 лв. От друга стопанска дейност Караджов е вписал още 22 032 лв. И Караджов не е попълнил нищо в графа Годишна данъчна основа от трудови доходи. Доходите на бившия вицепремиер и регионален министър бледнеят пред тези на съпругата му, която обявява постъпления извън заеманата длъжност в размер на 199 670 лв. и 33 979 лв. от друга стопанска дейност. В декларацията е вписано и голямо дарение на името на съпругата от роднини, в размер на 573 547. През 2021 семейството е придобило г
24
2
 
22
 
! Отговори
19имота преди 1 година
рашкОФ , извадиха ти зъбките , не се напъвай да хапеш .
23
5
 
13
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Служебното правителство ревизира бившите служебни правителства! Радев стана за смях! Забрави, че той ги назначи! Факт! Кой дърпа големите уши на президента ви!?
22
3
 
20
 
! Отговори
чичо преди 1 година
Рашков е прав, не е хаос и разруха,а ОГРОМЕН хаос и разруха.
21
1
 
21
 
! Отговори
Всички преди 1 година
назначени от това пие---нде трьбва веднага да се уволнят.
20
8
 
3
 
! Отговори
Следва преди 1 година
Всички партии на Радев ще са под чертата, както борисовите патерици.
19
9
 
4
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Прав е! Вчера има безумна ротация в ГДГП на директор и зам. директорка! Само главен пожарникар Николов е несменяем!
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бaсu Наглия е тоз с милионите и имотите...
17
0
 
18
 
! Отговори
Рашо преди 1 година
"Бившият вътрешен министър Бойко Рашков декларира 169 054 лв. в банков влог. Той посочва като вложения във фондове, включително и пенсионни, веднъж 595 248 лв в "ДСК Стандарт" и втори път 44 375 тевро в "ДСК Евроактив". Рашков посочва и кредитна карта за 10 000 лв. Декларира, че е взел по трудов договор чисти 91 457 лв."
16
0
 
18
 
! Отговори
Кури кака преди 1 година
Уеуе, тоя още не е избистрил главата, ама то как да стане? Интересно ми е как тоя наг-лец, който цял живот е на държавна хранилка е събрал милиони? Ако приемем, че жена му ги е дала е малко плиткоумно. Що да му дава на тоя пия-ница, или чрез нея си получава рушвети те?