Бойко Рашков: Отхвърлям оценката за "хаос и разруха"

Целият ръководен екип на ГД "Национална полиция" е уволнен
11 авг 2022 09:47, Нели Христова
69
Бойко Рашков: Отхвърлям оценката за "хаос и разруха"
Снимка: БГНЕС

Искам категорично да се противопоставя на оценката за предишното правителство под наслов "хаос и разруха". Категорично няма да приема подобна оценка. Още по-малко мога да приема онова, което е извършено в МВР. По простата причина, че както наши политически наблюдатели, така и такива извън нашата страна, отбелязаха, че в България през изтеклата 2021 г., по време на всички изборни процеси, през които премина нашата страна, е елиминиран в много голяма степен криминалния вот.  Това заяви бившият вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV.

"Разбрах, че вчера целият ръководен екип на Главна дирекция "Национална полиция" е уволнен без мотиви", заяви Рашков.

Той заподозря умисъл в това действие и че има натиск върху сегашния министър Демерджиев.

"Като наблюдавам в първите часове на управлението на сегашното политическо ръководство започват с увоолнение на доказани професионалисти. Това разрушително ли е или градивно?", запита Рашков.

"Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната дейност по линия на КТД. Тази служба беше разформирована. Дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекцията на националната полиция. Заради липсата на мотиви за уволнението - всеки български гражданин може да допусне това", добави бившият вътрешен министър.

По думите му там е сложен служител със спорна репутация.

В МВР има дирекция, която се занимава със сбствеността и по думите на бившия вътрешен министър там има корупция.

"Имаше едно корупционно гнездо и продължава да има в МВР, свързано с дирекция, която се занимава със собствеността. И за да елиминираме в голяма степен това, взехме външен човек, който да не е познат на никого, да не познава никого, за да може по-успешно да противодейства. Там беше, а сега е сменен без мотиви", обясни Рашков.

Той коментира и слуай, за който твърди, че от сегашните зам.-министри има един, който е живял в държавната резиденция миналата година без никой да знае

"Той  живял там безплатно - без да плащат квартира, без да плащат ток, без да плаща вода и разкритието на този факт е по времето точно на този директор, който аз взех и назначих в тази служба", обясни Рашков. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
21
 
! Отговори
перко преди 1 година
Рашков много от рано си захванал.
14
0
 
10
 
! Отговори
До служебно преди 1 година
"За 2021 г. Кирил Петков е декларирал 35 634 лв. доходи от заплата и още 59 214 от трудови доходи извън тези от заеманата длъжност. През миналата година Петков бе служебен министър на икономиката в първото правителство на Стефан Янев.Реално премиер той стана съвсем в края на 2021 г. Петков е декларирал още 50 000 долара налични от трудови доходи и два депозита за 700 000 долара и 20 000 лв., описани във встъпителната му декларация. За съпругата си Линда той е посочил 13 440 доходи през 2021 г.
13
0
 
11
 
! Отговори
Служебно преди 1 година
пише "Сега". Той пое поста през май 2021 г. Същата година съпругата му Плама купува супер скъп апартамент от 120 кв.м. в Дубай за 1.1 млн. лв. със заем от дубайска банка. В същото време Спецов е декларирал банков кредит у нас за 80 000 лв. и доходи от заплата през миналата година от 71 388 пише "Сега". Той пое поста през май 2021 г. Същата година съпругата му Плама купува супер скъп апартамент от 120 кв.м. в Дубай за 1.1 млн. лв. със заем от дубайска банка. В същото време Спецов е декларирал банков кредит у нас за 80 000 лв. и доходи от заплата през миналата година от 71 388 лв.Доходите на
12
3
 
19
 
! Отговори
Гешев те чака преди 1 година
Ояден, нагъл милиционер.
11
5
 
26
 
! Отговори
о т в р а т преди 1 година
Затънал до уши в дупката на нужника, ала не спира да плямпа...
10
1
 
16
 
! Отговори
Хак преди 1 година
Рашков е министър на Радев от предишните служебни. Шефовете на полицията, които сега ги сменяват, са назначени при Радев
9
19
 
3
 
! Отговори
Направо ни Убиват преди 1 година
Полицаи и Двуметрови мутри(на Гешев) изтезават и убиват Българи в Перник и Бобов дол ,според вас това нормално ли е?За капак Съдия Ели Скоклева-Галева съди жертвите за измислени престъпления!
8
4
 
24
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Какво друго може да каже този комунистически ***, освен да се оправдава. Айде, къща *** ***.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кат ходи по моловете да следи за маски
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой те пита бе.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Още по-малко мога да приема онова, което е извършено от МВР' --- кое е извършено? някви цифрички за пияни шефьори дет ги вадите от гььзовете си?
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, Чашков, какво отхвърляш? Я отвори само на тоя сайт криминалната хроника, дето си бил наборил престъпността. За нищо не ставаш, ама имаше кой да те крепи. И аз те отхвърлям, че ми омръзна от празни приказки.
3
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този *** активно участва в разрухата на държавата ни и не е ясно защо още не е в затвора !!!! Защо ???
2
9
 
27
 
! Отговори
Состин преди 1 година
Дамаджаната как се беше наточил да става шеф на КПКОМПИ, така сега май ще им стане клиент ахахахахахаха
1
6
 
18
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Наздраве :)))