Румен Христов: Убеден съм, че ще сме първа политическа сила

Коалиция с БСП е невъзможна
17 авг 2022 22:50, Нели Христова
74

"Убеден съм, че ще сме първа политическа сила. В много добра кондиция сме, но работим и много активно на терен - между нашите избиратели, за да може да получим не само първи резултат, но и разликата между първия и втория да бъде по-голяма. Ако говорим за възможните коалиции - винаги една коалиция, която е създадена от 2-3 формации, е по-добра от тази, която е от 4-5, тъй като интересите са по-големи", каза лидерът на СДС Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Той категорично заяви, че те категорично не могат да управляват с БСП заради тяхната идеология и програма.

"Неслучайно казах, когато управляваше тази четворна коалиция, че най-много ме притесняват социалистите, защото при тях принципът при тях е: "Развързваме кесията, раздаваме на всички, а какъв е ефектът - ще видим после". Въпросът е, когато раздаваш едни пари, те достатъчни ли са и как си ги изкарал. Не можем да казваме кой да бъде лидер на една партия, след като сме член на тази партия", допълни Христов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него това не е условие, което може да се постави предварително.

"Омразата не е причина за събиране, видяхме какво стана в този парламент. Правителството беше формирано от формации, които бяха с болезнена омраза към ГЕРБ. Ежедневно излизат неща за тях. Разбира се, тя трябва трябва да бъдат потвърдени, но има много въпроси, които нямат отговор. Защо купуваме руски газ с надценка и защо отказахме да изпълняваме договора до края на годината?", попита лидерът на СДС.

По думите му това се плаща от българските граждани и българския бизнес.

Попитан какво мисли за рокада в "Булгаргаз", той отговори: "Служебното правителство има всички правомощия като едно редовно, с изключение на законодателна инициатива. Отговорността за управлението на държавата в момента е в ръцете на това правителство. То подбира хора, с които смята, че би могло да се справи с кризите. Хубаво е да има правителство, което да стабилизира държавата. Администрацията е стресирана", добави Румен Христов.

Но не се зае да коментира експертните качества на Деница Златева.

"Ние трябва да намерим алтернатива на "Газпром", но когато я нямаш и когато имаш възможност да си изпълниш договора - сигурно не е толкова лошо да го изпълниш. И положението е много тежко. Инфлацията надхвърли 17%. Това е най-високата инфлация след 98-а година. Тя не е привнесена, тя е наша, родна", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
8
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
До 42. И кои са истинските седесари дето Ванката Костов бил помел? Да не е Желю Желев? Или Данчо Цонев? Или Екогласност с Петър Берон, Подкрепа с Тренчев, Венцислав Димитров и прочие БСП проксита. Нали не си забравил кой изгони Майкъл Чорни от БГ, не пусна руски самолети през БГ да помагат на Сърбия и предотврати още тогава създаване на партии тип ала Атака и Възраждане. Ама все бат Ванко ви виновен. Даже 21 години след като напусна властта.
30
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ пак ще загуби за 4 път изборите! ГЕРБ е политически труп повече от 3 г!! Демократичните партии пак ще ви бият и то без да се напъват!!-:)))
29
18
 
7
 
! Отговори
Герб No1 преди 1 година
Само ГЕРБ.
28
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои бе смехурко. Вие сте файтон хора и ако се явите самостоятелно ще вземете 0,01 %.Този е политически труп облизващ на Боце подметките.
27
8
 
24
 
! Отговори
БЯЛО КОНЧЕ преди 1 година
НЯМА ДА ВРЪЩАМ НА ГЪРБА СИ КРАДЛИВАТА ШАЙКА ГЕРБ-СДС. ЩЕ ИМ ХВЪРЛЯ ЕДИН КЪЧ, ДА ИМ СЕ РАЗГЛОБИ ГРЪБНАКА !!!
26
22
 
9
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Време е за Възраждане...Че те я влезли я не.На кантар са..По-скоро-не.
25
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз сжм убеден ,че ще сте първата политическа сила....която ще влезе в затвора
24
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Копейкин спечели изборите, България ще е държавата с най-голяма икономия на газ зимата. Просто защото можем директно да изключим тока и парното и да обявим държавата за официално закрита. На мястото на България може да се направи резерват за диви животни. Зона свободна от човешки разум.
23
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бутнахте про-европейското правителство по време на война и дадохте властта на русофила Радев. Вместо да покажете отговорност и да се коалирате с ПП за да се устои на руската хибридна война. С това свое действие ГЕРБ/СДС се компрометираха безвъзвратно.
22
13
 
15
 
! Отговори
има вероятност преди 1 година
Аз лично изобщо не изключвам вероятността ГЕРБ да са първи на изборите(това е почти сигурно, могат да паднат само ако техните симпатизанти не гласуват), но имам чувството, че ДПС може да са втори, при ниска избирателна активност могат да съберат 14-15 процента, а при такова стечение на обстоятелствата ПП ще са малко над 10%. Доста бивши гласували за ПП се насочват към по новите и малки партии. Гласовете ще се размият.
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този щял да бъде първа политическа сила ... и без това от СДС само емблемата остана и я зашиха като кръпка за ГЕРБ. Жалка работа ...
20
1
 
16
 
! Отговори
Брендо Евелинов преди 1 година
Смени дилъра!
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво е това СДС бе? Хората вече ще го бъркат с ДДС, няма такова нещо отдавна. Този е присвоил печата и прави някакви листи.. Не знам дали ще успеят да съберат 4 човека за една игра на бридж белот, ама добре че на Боко му трябваше старата марка на СДС, за да се представи за десен
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми, то останахме и малко хора, които изобщо да гласуваме. Моята дъщеря, заедно с мъжа си и децата, заминаха за Чикаго, купиха си апартамент там и ще си живеят там. Само аз останах тука. Аз ще гласувам.
17
11
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Нищо няма да се получи и в тоя бъдещ парламент. Герб ще имат 64 депутати, Пълен Провал - 56. Дотук 120. Възраждане ще имат 33 места, ДПС - 30, БСП - 17. ДБ - 15. ИТН - 13, генерал Янев - 12. Герб ще опита коалиция с ДПС и генерал Янев, но пак стават 106... Пак не излиза аритметиката... Пълен Провал ще опитат с БСП и ДБ, но - общо 88 гласа... Никой няма да иска коалиция с Възраждане. И пак нищо - в началото на 2023 - нови избори. Май че е по-добре да сме президентска република.
16
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сеяндурче а нас Гъбарите броишли ни. Или ти не знаеш кои сме. Ще разбереш когато Възраждане вземе власта и такива като теб със селските прически ги прати на топло. Ако можеш да работиш с компа влез и виж във фейса колко ще гласуваме за Възраждане. Ще ти се изправи сеяндурската прическа.
15
7
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
То си беше ясно кога хакнаха машините за гласуване и след свалянето на правителството си отиде и Херо Мустафа а кажи ми дали е случайно
14
0
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
А щом вярваш на Соня.Тя завлече БТК вложителите и е готова на всичко,да не я съдят.
13
6
 
17
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
Да се хванем ли на бас,че ще сте на политическото Бунище.
12
5
 
8
 
! Отговори
Поли преди 1 година
Г-н Христов ,не си заслужава да правите компромиси,оставете тези мошеници да се У ..се. рат до края.Зимата собствения им електорат ще ги изхвърли. Нали виждате какви лъжци са и какъв е електората им