Янев: Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството

Най-сериозният проблем у нас бил демографската криза
18 авг 2022 12:00, Красимир Ангелов
134
Янев: Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството
Снимка: БГНЕС

"Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството, на което съм се клел да служа вярно и на което съм дал много, но съм получил всичко". Това заяви на пресконференция бившият служебен премиер и бивш военен министър Стефан Янев, лидер на партия "Български възход".

"За мен "майката" на всички проблеми е демографската катастрофа. Ние сме най-бързо изчезващата и застаряваща нация на планетата“, отбеляза Янев, цитиран от БТА.

Още по темата
Той посочи, че от "Български възход" смятат за необходимо 3 милиона души с български произход, живеещи в традиционни български диаспори, да получат статут на български граждани. Като следваща цел бившият премиер определи промяна на данъчната система по модела - "една държава - две данъчни системи". "Друга цел е въвеждането на принципа на меритокрация и мандатност в публичния сектор, както и на политически борд", обяви Янев.

Той поясни, че за изпълнение на целите е необходимо създаването на система от икономически стимули за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на младите семейства, без това да е в ущърб на социалната система; стимулиране на инвестициите с цел създаване на нови работни места, които да са привлекателни, включително и за българите, живеещи извън страната.

С еднократен акт за промяна на Закона за българското гражданство да се осигури издаването на временни документи на граждани с български произход, същите след пет години изпитателен срок, в който работят и плащат данъци в България, да придобият пълните права, предложи Янев.

В допълнение, за гражданите, живеещи в български диаспори, и за българите в чужбина да се създаде възможност чрез Българската банка за развитие да бъде осигурен разумен нисколихвен кредит за стартиране на собствен бизнес, а чрез държавния поземлен фонд да им бъде осигурен до един декар земя за изграждане на собствено жилище, добави Янев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
8
 
14
 
! Отговори
До 64 преди 1 година
Гербав,пропусна да споменеш твоята мега крадлива партия.
65
5
 
21
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 1 година
тоя *** на снимката, който, ега ти майтапа, бил и генерал, се тревожи за "демографската криза"! Ами, последвай примера на началника ви - чудовището в Кремъл, обяви обитатлеките на "Факултета" и "Столипиново" за майки - героини, понеже раждат по десет деца, като първото още ненавършили 14 години и ще оправиш "демографската криза" бе, лакей кремълски! Хайде - чемодан, вокзал - поезд - Москва! В държавата ни няма място за предатели, особено за такива като теб и за онзи от село Славяново
64
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев е най-умереният и дипломатичен политик.С две ръце за Янев!
63
5
 
26
 
! Отговори
Див Петел преди 1 година
Тоя пък проводник на чужди геополитически интереси, мисли ли че някой му вярва?
62
14
 
6
 
! Отговори
Т-34 преди 1 година
"Влизам в политиката, защото имам дълг пред" ... Козяк 16, разбира се! Който не вярва или ми дърдори измишльотини, че Янев има общо с руснаците, да си направи справка в Уикипедия. Там пише за коя организация е работил. Тъй, че драги ми смехурковци, имате си втора ПП партия за която да гласувате и успешна и топла зима!
61
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говори радио Москва!
60
7
 
27
 
! Отговори
--------- преди 1 година
Най-сериозния проблем е руското робство. Робе наведен и мазен.
59
8
 
15
 
! Отговори
Петя преди 1 година
Че ти само преди 6 месеца се възхищаваше на Киро лъжеца .Изобщо не се впечатли,че този нагъл лъжец месеци наред разиграваше сценки и накрая ,с безграничната си наглост обвини Конституционния съд .И до ден днешен този лъжец не спира от,, дълг "към Отечеството.Всички променкаджйи сте еднакви
58
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото каже Путин ,това прави.
57
7
 
21
 
! Отговори
ядосан българин преди 1 година
Янев, твоето Отечество не е тук!!! Твоето отечество е зад Урал, в Сибир, в Москва ***!!!Там се бъркай в политиката на Твоето Отечество - Матушка Россия!!! Тук Янев не е Твоето Отечество - тук е България, чужда за теб държава е това Янев!!!
56
6
 
11
 
! Отговори
и те така преди 1 година
колко умен трябва да е човек за да гласува за янев , пп , копейкин , воленчо , ицко, слаФчо или импексова ??? е всички тия ни вкараха във всякакъв вид кризи бе .
55
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев колко деца има? Всеки , който говори за демографската криза трябва да оповести как лично се борил с нея.
54
1
 
16
 
! Отговори
Любопитен преди 1 година
А секретарицата какво мисли по въпроса?
53
4
 
22
 
! Отговори
Жалък смешник преди 1 година
Не знаех, че тази пародия на български генерал е роден в рассия (Отечеството му). Обаче сега се оказа, че имал дълг към него.
52
4
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Имай предвид, че Отечеството ни НЕ Е северна азия!
51
4
 
18
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Ясно е за тебе, че си се клел, *** на едно друго Отечество, доста на изток!:)
50
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той има дълг към Путин.Няма как България да казва,че Русия води война с Украина,а операция.Това е мисията на Слави,Радев,Бойко,Костадинов,Джамбаски,Пеевски и Каракачанов.Та Янев е човека ,който ще я изпълни.Всички Руспфили знаят за кой да гласуват.Ще гласуват за излизане от НАТО и ЕС и за още по-голяма бедност.
49
4
 
8
 
! Отговори
мани мани преди 1 година
опа , тоя почна и земя да раздава :) е до сега никой не беше агитирал с такова обещание . остава само да каже че всички ше сме равни и да арестува поповете и кметовете като врагове на народа :)
48
5
 
11
 
! Отговори
Лъжеш! преди 1 година
лъжеш, *** Янев, лъжеш като дърт ***! "Влизаш в политиката" по поръчка на *** от село Славяново, за да изпълняваш поръчките на кремълския злодей и масов убиец! "Влизаш в политиката", защото си национален предател! Само че, няма да влезеш, фатмако Янев! Бягай да обадиш на (п)Резидента на Решетников, а той да обади на Решетников, който пък да обади на общия ви господар в Кремъл - чудовището Путин! Ти вече се провали тотално и целият български народ видя провала ти!
47
4
 
13
 
! Отговори
само питам преди 1 година
Поредното недоразумение на Радефф!!???