Славчо Велков: Омар нито е на 15 години, нито е Омар

Пробита ли е националната ни сигурност заради мигрантския поток?
30 авг 2022 21:46, Красимир Ангелов
47

"Преди няколко дни ръководен служител на МВР заяви, че на денонощие се залавят по 1000 човека мигранти. А ако следваме статистиката, че се залавят 7 пъти по-малко, отколкото преминават, би трябвало да преминават 7 хиляди на денонощие, но това е невъзможна цифра. И все пак, те са достатъчно много, след като след трагичния случай в Бургас бяха заловени около 150 в самия град. Всички тези изявления, че държавата ще отговори с цялата си мощ, са един голям балон, защото е недопустимо автобус, снет от движение, да бъде закупен от Харманли, да се придвижи на 180 км. на изток, без никой да го забележи", каза експертът по национална сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според политолога проф. Минчо Христов държавата я няма където има пари.

"За всеки мигрант сумите са различни. Това е големият проблем. Ние като общество трябва да направим всичко възможно да отстраним тези политически субекти, които блестят със своята липса. Вижте какво става с мигрантите, какво става с горивата", допълни той.

По думите му става въпрос за 5 млрд. годишно, които се "смъкват" от джобовете на шофьорите. А от "Движението на непартийните" застават срещу лъжите на партиите.

"Аман от лъжи, те ни съсипаха от лъжи. То не беше за газа, то не беше за горивата, танкерите, цените на тока, пък нито един патрон за Украйна. Ясно е къде отива българското оръжие. Кулеба благодари на всички страни от ЕС за редовните доставки на оръжие, с изключение на Унгария и Австрия. Така че в това число сме ние", подчерта експертът по национална сигурност.

Велков смята, че за границата ни трябва да ни се помогне с достатъчно технически средства и пари.

"Омар нито е на 15 години, нито е Омар. Неглижирахме проблема с Близкия Изток години наред, нямаме посланик в Сирия. Канала го командва онзи в Истанбул, който им взема документите, дава им парите и ги праща на определени адреси в Европа. И така по канала се навързват разни посредници, включително с участието на такива, които трябва да си затварят очите, че е минал този автобус, че не са го видели. Как на следващия ден след гибелта на двете български момчета се появи нов автобус в Бургас?", попита Велков.

Той припомни, че няма осъден мигрант, че е пресякъл незаконно границата.

Гледайте целия разговор във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
20
 
! Отговори
Бай Онуфри преди 1 година
50 поколения българи трябва да си отидат и тогава МОЖЕ БИ трябва да говорим за промяна в манталитета и ценностната система на българина!!!
36
8
 
87
 
! Отговори
Смешни сме преди 1 година
Най простите сме ние Българите ,мразим се едни други и за пари и майките си ще продадем.Защо никой нищо споменава за убиеца на Милен Цветков,а? Сега мръсната гадиннаа долната си е в тях под домашен арест ще го влачат с години после ще кажат осъден на еди си колко години обаче пича вече си ги е излезнал в домашни условия.Това е то наистина не трябва да съществувамееееее..
35
2
 
41
 
! Отговори
Апаша преди 1 година
Така си е ...излизаме по-улиците да сваляме правителство и видиш ли показва се от прозорчето на парламента някой си там така наречен депутат и казва, протестирайте ама минете от другата страна на улицата и хоп свалящите правителства хоп от другата страна на пътя хахаахахахаха.Тряба някой да на изчисти от тоя свят и ще се оправим...***,наркоманизаран,лурвеннскии народ само мрънкащ това сме ние една ***
34
6
 
40
 
! Отговори
Бог преди 1 година
Ние сме най,най,най простият народ на света да се знае.Не заслужаваме да сме живи дори
33
11
 
7
 
! Отговори
Milanov преди 1 година
Мартина, очевидно, че хич не сте наясно защо е разликата в отношението. Има правила за влизане в ЕС и диваците идващи от изток не ги спазват, за разлика от украинците, които си стояха и си чакаха с дни на границата докато им дойде ред да влязат.
32
23
 
38
 
! Отговори
Мартина преди 1 година
Защо бежанците от близкия изток и Афганистан са нелегални,залавяне и затваряни в лагери ,а тези от Украйна са посрещани с хляб и сол огглеждани в хотели по черноморието и дундуркани по всякакъв начин? Защо нито един "свободен и независим " журналист не зададе този въпрос на нашите политици?Защото едните са малко чертички,а другите руси и синеок?Това ми намирисва на националсоциализъм.
31
5
 
61
 
! Отговори
Баба. преди 1 година
Най големите престъпници са булгаристански те управници! Убийци на един народ!
30
3
 
50
 
! Отговори
Подобен случай преди 1 година
Убиец на 27 г. се представя успешно за 17 г. Последните 3 г. все е на 17.https://google/amp/s/webcafe.bg/svyat/1220155294-ubiystvoto-vav-frayburg-zapodozreniyat-e-na-17-ot-tri-godini.html%3famp=true
29
1
 
28
 
! Отговори
Ревльо преди 1 година
Бежанците са като великденски яйца за много хора от властта. За туй там е всяко чудо за три дни.
28
8
 
34
 
! Отговори
Опа преди 1 година
А къде беше Рашков? Прехваленият, умният и защитника на ПП( почтените- прости пу-ки)! Само тях пазеше и докато обиколи 12-те си тоалетни, нямаше време да се занимава с бежанците! Така му оттърваше! Но са виновни цялото управляващо мнозинство Коалицията от ***! Е, сега ще се берът плодовете на ПРОМЯНАТА!
27
12
 
9
 
! Отговори
Слави преди 1 година
Този бивш шофьор няма ли вече да се скрие??? За Славчо Велков иде реч.
26
1
 
66
 
! Отговори
бг преди 1 година
да се върнат старите правила нарушителят се застрелва Който е бежанец да идва на граничния пункт и да кандидатства за убежище.останлите са терористи.те наруават закона още с пристигнето си и каква гаранция има че няма да го наршават след това.Властта *** ли е или подкупена!!1
25
4
 
29
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
Омар имаме още доста корумпирани мутренски милиционерии, дано по скоро те пуснат и да продължиш все така, пък после мини и около парламента.
24
0
 
71
 
! Отговори
Друг преди 1 година
Орка е межди 21 и 23! Как да им вярваш като всяка втора дума която излиза от отвора на лицата им е лъжа! Говоря от опит. Тябва да се върне смъртното наказание иначе няма да влезем в правият път!
23
7
 
57
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До Анонимен 30 Рашков се похвали че си е свършил работата на 92 %.Само за махането на пенсионерите от системата на МВР не са му стигнали силите.А за мигрантите не е знаял човека.
22
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С такива ченгета са Велков България отдав е пробита. Вместо да работят се занимават с лаладжийство.
21
1
 
34
 
! Отговори
Прав е Велков преди 1 година
Точно в десятката.
20
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Послъгваш 18 - Хората хал хабе си ямат, коло ебил разлчиен жививтоа, само перди 3-4 поколения ...
19
0
 
47
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Пълно е с осъдени условно мигранти получили след това статут,тъй като екстрадиция може да има при осъдени за тежко престъпление(над 5 години ако е предвидено наказание),а за това престъпление са предвидени до 5 години и се води леко.В САЩ дори и след шофиране в пияно състояние депортират нелегалните,нъобще каквото и престъпление да извършат - и една риба да уловят дори без основание по закон.
18
2
 
26
 
! Отговори
Орхан Фатих Мурад ИБ преди 1 година
На 49г. Женен за 8(осем) жени и с 42 деца