Какво ще ни обещаят политиците? Старт на предизборната кампания

22 партии и 6 коалиции ще участват на вота
70
Какво ще ни обещаят политиците? Старт на предизборната кампания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 2 септември започва предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори.

22 партии и 6 коалиции ще участват във вота на 2 октомври. Изборите стартират в 07.00 ч. и приключват в 20.00 ч.

Още по темата

В страната ще има над 9300 секции, в които ще се гласува с машина, а над 1000 ще разполагат и с второ устройство.

До 6 септември е срокът, в който българите, които ще гласуват извън страната, трябва да заявят искането си писмено или чрез електронно заявление от страницата на ЦИК.
 
Партиите и коалициите в бюлетината:

1. ПП „Движение за права и свободи“

2. ПП „Български съюз за директна демокрация“ (БСДД)

3. ПП "Българско национално обединение - БНО"

4. ПП „Национално движение „Единство““

5. ПП "ВМРО-Българско национално движение"

6. КП „Справедлива България“

7. ПП „Пряка демокрация“

8. НФСБ

9. КП „Продължаваме Промяната“

10. ПП МИР

11. ПП „Консервативно обединение на десницата – КОД“

12. ПП "БТР-България на труда и разума"

13. ПП "Коалиция за теб България"

14. ПП „Възраждане“

15.КП „Български възход“

16. ПП „Български национален съюз – НД“

17. ПП „Изправи се, България“

18. ПП "Движение на непартийните кандидати"

19. ПП "Има такъв народ"

20. ПП „Глас народен“

22. ПП „Правото“

23. ПП „Народна партия истината и само истината“

24. КП "ГЕРБ-СДС"

25. КП „ Демократична България – обединение “

26.  ПП „Българска социалдемокрация – Евролевица“

27. ПП „Атака “

28. КП "БСП за България"

29. ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“

Тъй като "Единна народна партия", мандатоносител на „Ние идваме“, не е регистрирала нито една кандидатдепутатска листа в многомандатните избирателни райони в страната, името на партията, както и номерът ѝ - 21, макар и изтеглен в жребия на ЦИК, няма да фигурират в бюлетината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: кампанияизборипартии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
3
 
! Отговори
някой преди 1 година
До: номер 33 Виж какво ще ти кажа: Всеки си гледа личния интерес! Никъде по света обикновените хора не чакат държавата да им оправи живота, само в България. И някои други бивши комунистически (погрешно наричани "соц") държави, на първо място Русия и Беларус.Огромната грешка на българите е в това - хора, не чакайте някой красив и сладкодумен политик да изпълни всичко което ви е обещал!Всеки един от вас трябва да вземе нещата в свои ръце, образно казано. Но мързелът ви е враг!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обещават ни да си подобрят личния живот, само това. На депутатите си вдигат заплатите непрекъснато, но на хората не. Защо не махнат заплатите на всички дето са на държавна хранилка и тогава да смятат средна работна заплата. Министерства, прокуратура, комисии и подобни вдигат цифрите. Била кани за работа на 1500 лв. примерно, но никъде не споменават, че това е бруто и куп други шашмалогии за наистина работещите хора.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само простия човек вярва на обещания, за него е измислен популизма. Умния човек взема решения на база разума си, а не на захаросани розови обещания за един безкрайно лековат живот осигурен безвъзмездно от разни шамани и техните лакеи.
30
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
на никого не вярваите отиваме на избори 2023 г герб 12 години стигатпп аморални хора пак се натискат за властта и никои не си е подмладил листитестари муцуни по 100 години депутати не става така
29
1
 
11
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Пенсионер съм. З0% вдигане на пенсиите АМА ДРУГ ПЪТ! С ТИЯ ПАРИ СИ КУПУВАМ ПО- МАЛКО НЕЩА ОТ ПРЕДИ И ТО САМО - ХРАНА. НЕ ПОЛЗВАМ ЛЕКАРСТВА.
28
12
 
4
 
! Отговори
Това ли е най-важно? преди 1 година
Какво щели били да ни обещаели политиците??? Това ли искате да знаете??? Наистина ли го искате???Вие добре ли сте бе???Единственото което ме интересува е да върнем на власт сваленото от чалгаря Трифонов досегашно правителство!!! Което да продължи и ЗАВЪРШИ промените!!!Ходете на Путина на майка му с вашите обещания, изобщо не ми пука кой какво ще обещава, само да дойде 2-ри октомври ще видите кон боб яде ли мафиоти проклети!!!
27
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Каквото и да ни обещаят, няма как да го изпълнят, защото за 30 години позволихме да станем просто една територия за работа на ишлеме към западни компании. И когато заради кризата тези западни компании нямат пари да ни плащат, парите в хазната ще паднат рязко. Следващата стъпка ще е вдигането на данъците за ИТ-тата, за да може да се запълни дупката в бюджета.
26
2
 
4
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
Новите политици, са обърнали гръб на бъдещото! Вторачени в миналото, обсебени от Борисов, издигащи платформи за чегъртане се видя, че не носят ползи за България. Нужни са политики за бъдеще, не за минало време! Докато не се отърсят да ни говорят за 12г назад, няма да ни донесат просперитет. За 12г обаче, се построиха много лечебни заведения с модерно оборудване, много фирми се разгърнаха. Борисов развиваше България, факт! Новите с махленското си плюене, не са ме впечатлили с респект и политика!
25
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко Алеко...... Каква държава сме имали при ГЕРБ бе амебо? Нали заради този прос пожарникар сме в това окаяно състояние и при него бяхме последни по всичко. Въпреки безродната политика на просто Киро и ПП те вдигнаха пенсиите и заплатите с 30% това което ОПГ ГЕРБне можаха да направят за 12 години. Трябва да сме ненормални да върнем тези крадци отново на власт.
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее светлото демократично евро атлантическо бъдеще!!!
23
1
 
8
 
! Отговори
загорел преди 1 година
Важното е Кобилкина от ДБ какво ще обещае!
22
11
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Както винаги политиците ще ни обещават Светло бъдеще до последна какпка кръв и за всичко ще им е виновен ГЕРБ, въпреки че при ГЕРБ имахме държава, а и от 2 години ГЕРБ не е в управлението за което време ще сменим 4-то злополучно правителство и се гмуркаме от криза в криза ... !!!
21
0
 
5
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Ще обещаят всичко само и само да вземат някой и друг глас в повече. Обещанията ще бъдат забравени още на следващия ден след изборите. Винаги досега е било така; ще е голяма изненада, ако този път бъде различно.
20
2
 
3
 
! Отговори
гласоподавател преди 1 година
РАДВАМ СЕ НА ОТРИЦАТЕЛНИТЕ ОЦЕНКИ НА МОЯ КОМЕНТАР.СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ СОНДАЖА ЗА КОЙТО СЪМ ПИСЪЛ СЪЩЕСТВУВА И Е САМО 5600 / ПЕТ ХИЛЯДИ И ШЕСТОТИН / МЕТРА ДЪЛБОК. ДАЖЕ Е ТРУДНО ЧОВЕК ДА СИ ГО ПРЕДСТАВИ. НЕ СТАВА ДУМА ЗА ШИСТОВ ГАЗ А ЗА НОРМАЛЕН СОНДАЖ ОТ КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ДОБИВА И НЕФТ И ГАЗ. ТРЯБВАТ САМО ЗДРАВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ***. НООООООО ТАТИВА У НАС ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33 години слушаме само обещания, но живота става все по труден и мрачен, вече няма кой да вярва на празни приказки. Всички до един искат да се намърдат пак във властта и да си живеят те добре, не ние.
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 2 октомври пак ще си гласувам за СДС всички останали са агенти на дс и стари комунистите. Обещания много изпълнение на обещания 2% това са болшевиките латерни
17
1
 
7
 
! Отговори
Общака преди 1 година
Никой не може да ви даде толкова, колкото аз мога да ви обещая!
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП нямат чест влизат в коалиция с всеки за да управляват. ГЕРБ... Познавам десетки хора от техните структури и разчитат много на алъж-вериш. В ИТН има няколко готини кадъра, но останалото са бивши гербери и ДСП-ари, ДБ и ПП... Добри намерения, уж, но и двете партии се ръководят от гербери под прикритие. ДПС... харесвам турците, но това не е турска партия, а НАТОвска, Гласувам за 14, нищо лично към другите партии, пробваха се, но обективно - не стават. Янев не го знам, но не ми хареса локдауна.
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече слушаме лъжите на измамниците Кирил и Асен, съдени и осъждани за валутни престъпления в Англия.
14
9
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
За мен предизборната кампания е фарс.Отказвам да гласувам дойатомсе допустат малцинственби лица и партии да участвуват в изжоринза Българско НароднонСъбрание. Аз съм Българин и мразя евреи,турци,роми,арненци и noмацu.И ,все пак ,молбата ми към онези,които се замозалъгват,че вотът им ще промени ужасът,в който живеем ,е да изберат партии и лица ,които търсят приятелство с Русия.