Тренд: ПП изостава с 5% от ГЕРБ, БСП се нарежда на пето място

ДПС и "Възраждане" в битка за третата позиция
Обновена: 1 сеп 2022 08:01 | 1 сеп 2022 08:00, Александър Попов
559
Тренд: ПП изостава с 5% от ГЕРБ, БСП се нарежда на пето място

Ден преди откриването на предизборната кампания “Продължаваме промяната” регистрира лек спад и вече изостава с близо 5% от ГЕРБ сред гласуващите, показва новото представително проучване на Изследователски център “Тренд” по поръчка и финансирано от "24 часа".

През август подкрепата за ПП е 19,6% сред гласуващите, за ГЕРБ е 24,4%. Силно оспорвана е третата позиция между ДПС с 10,6% и "Възраждане" с 10,3%. Гласовете от чужбина за двете формации вероятно ще се окажат решаващи при крайната подредба на самите избори.

На пета позиция се нарежда БСП с 8,6% от гласуващите, като и при левицата има спад в сравнение изследването на агенцията през юли.

“Демократична България” този месец събира подкрепа на 7,3% от гласуващите, докато партията на Стефан Янев през август вече изглежда близо до парламентарната бариера с 4,5% сред гласуващите.

“Има такъв народ” запазва шансове за парламентарно представителство след следващите избори с 3,9%.

Под 4% остава формацията около Мая Манолова (1,9%) и ВМРО (1,2%).

61% от всички интервюирани искат редовно правителство на всяка цена след предсрочните парламентарни избори.

Само 19% са тези, които смятат, че ако компромисите за редовно правителство са твърде големи, е по-добре отново да има избори.

Изследването е реализирано от агенция "Тренд" по поръчка и финансирано от "24 часа".

Обем на извадката: 1007 ефективни интервюта с пълнолетни респонденти.
Метод: Пряко полустандартизирано интервю "лице в лице"
Период на провеждане: 15-22 август 2022 г.
Максимално допустима статистическа грешка: плюс/минус 3,1%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


559
Още по темата: Трендизбори 2022
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
424
0
 
1
 
! Отговори
ПРЕДСТАВИТЕЛНО преди 1 година
15.09.2021 АГЕНЦИЯ ТРЕНД: ГЕРБ-СДС-24,4%; ИТН-17,5%; БСП-16,6%; ПП-9,1%; ДБ-8,5%; ДПС-9,3%. ХА ПОЗНАЙТЕ ДЕ, ПОЗНАХА ЛИ ТОГАВА ??!!!
423
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинската промяна и новото възраждане от синьо турската демокрация ,ще има когато се появи новото БКП да строи комунизма.
422
1
 
0
 
! Отговори
емо преди 1 година
Миналия път програмиста Иво Мирчев направи така,че в една облас с преобладаващи избиратели на ДПС да гласуват за ДаБъ.
421
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 1 година
Партията на Янев най-много 2%... аман от стъкмистика!
420
1
 
0
 
! Отговори
:):) преди 1 година
Браво - ГЕРБ, ДПС и ВЪЗРАЖДАНЕ. Най-доброто правителство за нашите деца. Ще живеят е една (европейска) (свободна) (демократична) (правова) (модерна) ..хм.......абе ще живеят в една държава и тва е. Ясно че Доган ще разпределя порциите и който добара коричка и троха да се радва!
419
0
 
0
 
! Отговори
Всички са лекета преди 1 година
Мазни и продажни!!! Евтини душици служещи на Момона! Народът ще ги накаже до един! Скоро!
418
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Препоръчваме на всички недобре ориентирани избиратели: гласувайте за ГЕРБ, вместо да се избудалкате с гласуване за ПП!
417
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 430 Анонимен До да Само НЕ Възраждане,ако мислим за България. . . . . . . Точно така само Възраждане, ако мислим за България, останалите са от Америка за България
416
12
 
12
 
! Отговори
Ron Burgundy преди 1 година
Харварските крадци доста са платили за тая социология....хахахВъзраждане са 1ва сила. Набийте си го в главите предатели
415
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
миризливете_герберундели бъркат дълбоко в чекмеджетата да си купуват предизборно тр0л3ве, които да пишат романи по социалните мрежи и новинарски сайтове в подкрепа на краля_тиква, да плащат кебапчета и 50-толевки за гласовете на бедните хорица... Дано господ да ва_0трепе мекер3та и от б0лести да не са отървете крадливо стад0_гадн0
414
11
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
1. На всички ревящо срещу машините: това, че един таблет е сложен за вас си е изцяло ваш проблем! Машините просто изкараха реалната избирателна активност! 2. *** са също толкова лош избор колкото са БеСраПак и ГРОБ! Само мързеливи индивиди с мозъчният капацитет на амеба могат да гласуват за същата мизерия и да се надяват на различен резултат! 3. Който не иска ЕС може да си купи еднопосочен билет за Северна Корея и там ще живее в рая на цоцализма!
413
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отивам да гласувам само да не е Бойко. Вместо да е в затвора, той иска да е министър-председател
412
6
 
12
 
! Отговори
уъ5 преди 1 година
ПП вече изоставали с 5% все едно реално някога са изоставали на ГЕРБ. Много е смешно как същата агенция си цитира същите грешни прогнози от миналите избори като реални резултати... тотал щетъ
411
1
 
1
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До да бе да. Колко сте смешни и жалки такива като теб. Когато резултатът на "нашите" е добър агенцията е супер коректна, точна и независима. А когато СЪЩАТА агенция ни даде лош резултат вече е продажна, платена, зависима. Елементарен си бе, пич.
410
10
 
9
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Останалите ги остави... най-големия проблем ще е възраждане.....
409
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До да Само НЕ Възраждане,ако мислим за България.Виж ,ако мислим за Русия,тогава да,но ние сме българи,поне незомбираните русофили!
408
6
 
6
 
! Отговори
МАШИНА-ЦИЯ преди 1 година
С прогноза и без прогноза, ВОТЪТ СЕ РЕШАВА ОТ МАШИНИТЕ (машините за гласуване...). Прогнозата в случая само подготвя почвата.
407
20
 
38
 
! Отговори
wseki преди 1 година
ПП не може да има толкова висока подръжка след всички поразии, които стори по време на управлението си. Прогнозите не са реалистични. И май никога не са били.
406
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засилват се внушенията да не се гласува! Трябва да гласуваме, иначе бетонираме пак същите във властта. Изборът е между много евроатлантически партии и една българска, имаща някакъв шанс да се опита да спаси каквото е останало от България. Възраждане.
405
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат: "Всичките лъжат не вярвам вече на никой!" Това впрочем е точно целта на модерната руска пропагандна техника. Хората да бъдат докарани до този момент в който вдигат ръце и не искат вече нито да гласуват, нито вече да вярват на каквато и да е информация. Когато се случи нещо, се пускат купища различни противоречащи се версии докато мозъкът ти блокира и спре да се опитва да намери истината защото мисленето е некомфортно, а проверяването на информация трудоемко.