Демерджиев: В енергетиката ще се открият престъпления

Мутрите не са такива, каквито бяха през 90-те години
8 сеп 2022 19:00, Анисия Иванова
23
Демерджиев: В енергетиката ще се открият престъпления
Снимка: БГНЕС

В енергийния сектор ще се открият престъпления, както и лица, участвали под една или друга форма в управлението на страната, заяви пред бТВ служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Във връзка с проведените днес действия от страна на ДАНС в енергийното министерство и „Булгаргаз”, Демерджиев заяви: „Не само акция на ДАНС има, аз самият съм разпоредил серия от проверки в енергетиката. Имаме конкретни сигнали за корупционни сигнали. БОП и Национална полиция работят. Някои престъпления са свързани с препродаване на ресурси, в някои от сигналите става дума и за посредници. В МВР се работи и по сигнала на ГЕРБ за фирма „МЕД”. Вярвам, че ще се открият престъпления от лица, участвали под една или друга форма в управлението на държавата”.

Служебният министър направи уточнението, че под негово ръководство МВР работи по всички сигнали.

Работим по сигнали срещу представители на ГЕРБ, срещу представители на ДПС, срещу представители на ПП, срещу представители на БСП. Работим както „срещу”, така и по сигнали подадени „от” представители на изброените партии, каза Демерджиев.

По думите му, независимо дали резултатите ще дойдат преди, или след изборите, МВР работи за задействане на наказателни процедури.

„Не очаквайте медийни изяви за дискредитиране на някой преди изборите обаче”, заяви служебният министър, цитиран от БГНЕС.

Във връзка с набезите на границата, Демерджиев бе категоричен: Миграционният натиск е безпрецедентен. Нито веднъж досега не е имало такъв натиск да се пробие държавната граница, дори през 2014-2015 година.

"Понятието "мутри" използвам в най-широк смисъл, включително лица на високи позиции, които си позволяват незаконни действия. Мутрите са различни от тези, които познавахме 90-те години. Не се изявяват толкова публично и видимо, но са замесени в обществени поръчки", това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

"В момента има пълен синхрон между институциите, което ме кара да бъда оптимист. Радостно е, че започнахме съвместна работа с прокуратурата по не малко производства. Прокуратурата беше изолирана по работата върху тежките престъпления, които отиваха в специализираната прокуратура", каза още той. 

Според министър Демерджиев премахването на специализираната прокуратура е било добра идея.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
16
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
от 30 години смърди яко из цялата страна,,но досега не се намери някой да открие къде смърди,КОЙ СМЪРДИ,И ДА ГО ВКАРА В ПАНДИЗА.НЕ ВЯРВАМ И ТЕЗИ ДА СВЪРШАТ НЯКАКВА РАБОТА
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами помислете с коя държава са навързани нашите видни енергетици става въпрос за корупция в милиарди
8
12
 
11
 
! Отговори
Коста до Рада преди 1 година
"В МВР се работи и по сигнала на ГЕРБ за фирма МЕД. Е те , това е сериозен сигнал : крадецът вика -дръжте крадеца ! Смех ...
7
6
 
4
 
! Отговори
А!ЛибоФчии много тук преди 1 година
Виждам, че на некои по-дебелочерепни индивиди с по-малко синапси кореспорендиращи със съдържанието на черепната кухина, само Киро им е в главата. Явно си го обичат много, щом само за него говорят. Пък било то и закачливо да го плюят. Наслука!
6
12
 
6
 
! Отговори
Лъжеш! преди 1 година
Лъжеш, запъртък на ЗаКаПеЧе-то с червения ***! Навел си се като магистрална *** на сарайско-герберастката престъпна пасмина и изпълняваш нарежданията й! Това правиш! Я до ни обадиш КОЛКО герберасти и ДеПеСа - ри, достатъчно компрометирани и корумпирани върнахте на власт вие - кремълските ***, национални предатели и *** на сарайския ви началник? И колко чалгари останаха непокътнати на постовете си, като благодарност за мократа поръчка на Зеления чорап, която изпълниха?
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То цялата държава е едно ГОЛЯМО престъпление!
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА НЕ БИ САМО ПРИ ТЕБЕ В МВР ДА НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?? Този марксист с мръсните си лапи ще посегне на енергетиката. Това е най-вредният министър. Заради него двама полицаи бяха заличени, буквално.
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното краварче на Чорапа!
2
3
 
7
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 1 година
МУТРИТЕ СА ОКОЛО ВСИЧКИ НАС И НАПЪВАТ ЗА ВЛАСТ НО НИЕ СЕ ПРАВИМ ЧЕ НЕ ЗНАЕМ И СИ ЗАТВАРЯМЕ ОЧИТЕ.А ТОВА СА КИРЧО И КОКОРЧО.БРАВО НА ПОСТРАДАЛИТЕ А НАИ ВЕЧЕ НА УЧАСТНИКЪТ В ФЕРМАТА ЗА МЪЖЕСТВОТО КАТО ГО ИЗГОНИХА КАКТО ПОДОБАВА.
1
4
 
12
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Изтъпления и Кражбалък яко, но Виновни в Панделата няма. Няма и да има де. Знаем си матряла!