Програмата на ПП: С парите от спряната корупция - по-високи заплати и пенсии

По-високи доходи за пенсионерите и работещите, и подкрепа за децата с парите от прекратените кражби на провалените политици от прехода
16 сеп 2022 15:02, Александър Попов
244
Програмата на ПП: С парите от спряната корупция - по-високи заплати и пенсии

"Продължаваме промяната" (ПП) обяви програмата си, която очертава новия подход в политиката: средствата от спрените кражби и схеми на старите корупционни модели да отиват за по-голяма подкрепа към пенсионерите, децата и работещите българи.

Визията на ПП за управлението на страната след 2 октомври стъпва на всичко, което партията направи по време на последното редовно правителство. В рамките на седеммесечния си мандат, Промяната увеличи пенсиите с над 50% – повече, отколкото за последните 12 години, направи детските градини безплатни за всички и спря корупционния канал за отровни храни през ГКПП „Капитан Андреево“.

В условия на инфлация, когато увеличението на доходите е единствената ефективна мярка в подкрепа на гражданите, „Продължаваме промяната“ ще работи за повишаване на минималната пенсия до 900 лева в рамките на следващите четири години, както и за вдигане на минималната работна заплата до 50% от средната - или 860 лв. още през 2023 г.

Тези мерки, паралелно със спирането на рекета върху бизнеса, ще подкрепят нормалното развитие на частния сектор в България и ръста на доходите на работещите българи. А за справяне с ценовия шок в енергетиката, ПП ще внесе предложение за пряка финансова подкрепа - чрез компенсации за бизнеса и фиксирана ниска цена на електроенергията и природния газ за потребителите. За да гарантира, че българите винаги ще ползват енергия на най-ниските възможни цени, ПП поставя приоритет върху експлоатацията на довършената от кабинета Петков газова връзка с Гърция, сътрудничеството с всички потенциални доставчици на природен газ, запазване на енергийния комплекс Марица-Изток и развитие на собствени енергоизточници.  

За младите семейства с деца са предвидени по-големи данъчни облекчения, след като по време на управлението на ПП сумата нарасна до 1200 лева. В подкрепа на децата е и безплатното и качествено образование, заложено в програмата на „Продължаваме промяната“. В новия парламент ПП ще работи за финансиране на нови детски градини и ясли и компенсации за родителите, чиито деца не са приети, безплатни учебници за всички ученици до 12 клас и редовно актуализиране на учителските заплати на ниво от 125% спрямо средната работна заплата.

Социалната програма на ПП обхваща и здравната система, след като за седем месеца бяха увеличени заплатите на медицинските сестри и лекарите и беше осигурено рекордно финансиране за доболничната помощ. Сред приоритетите на ПП в следващия парламент са спешна помощ в рамките на “златния час” във всяка точка на България, намаляване на доплащанията от страна на пациентите, допълнително увеличаване на възнагражденията на медицинските специалисти и др.

За да изпълни програмата си за по-социална България, ПП ще продължи решителната борба с корупционните модели на прехода, заради които публичните средства дълги години отиваха за лични облаги на политици и техните приятелски фирми, вместо за хората. Приоритет за ПП е реформата на КПКОНПИ, така че комисията най-накрая да разследва корумпираните, включително да разследва политици, уличени в корупция. А България да стане държава, в която корупцията намалява, а населението се увеличава.

Във фокуса на програмата на „Продължаваме промяната“ са още устойчиво земеделие за качествена българска храна, развити региони, справедливи и стабилни държавни финанси, защитено и сигурно общество, ефективно и прозрачно управление, опазване на българската култура и медийна свобода, чиста природа, активна младеж и спорт за всички, модерна и професионална отбрана и достойна и независима България в Европа и пред света.

Цялата програма вижте тук

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Стига с тези пенсии!Скоро няма да има данъкоплатци на тази територия и тогава от къде ще взимате за пенсии и заплати на 1 милион държавни служители?А за 2 милиона вечно безработни роми?От 6 милиона държава 1 милион плащат,а 5 милиона взимат!Как да стане това? Всички сте се хукнали по села и поляни да обещавате пенсии! Минималната заплата по малка от минималната пенсия ще направите още малко!67% от заработката на всеки данъкоплатец отива за данъци!Индивидуални партиди и да се свършва с този цирк!
133
1
 
12
 
! Отговори
Ала бала преди 1 година
Тези в Белене до живот и конфискация на всичко тяхно и техните роднини в полза на държавата.!!!!
132
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цар Киро 2 и Асен и Петър 3
131
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спряха строежа на хемус и окрадаха спестения милиард от българския народ за довършването на жизненоважната магистрала за бедния север. Изтеглиха милиарди кредити които отново окрадаха и съответно имаме хиперинфлация. А за народеца беден по цял ден мазни лъжи за светло бъдеще!
130
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че спрели корупцията е абсолютна лъжа. Корупцията я имаше и при тях и то много по-голяма. За Бога братя, не гласувайте за харвардските измамници!
129
0
 
19
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
ДЕ ЖА ВЮ! Все едно че слушам обещанията на Корнелия.
128
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката уникален лъжец на плиткоумници. Даже и да си представим хипотетично, че киро лъжеца и крадлата корнелия спират корупцията. Ами те парите за корупцията остават във хората които са щяли да корумпират чиновниците. И съответно Киро тези пари не може да ги ползва за лъжливите си обещания. Мега лъжец загробил България е киро!
127
0
 
19
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 година
Спряха 8 милиарда дето крадял ГЕРБ и изтеглиха, колко? Сигурно близо 20 мил. заеми? Какво ви говори това? Обещанието беше, че при 8 милиарда, ще има за всички и България ще е по богата от Швейцария, защо заеми? Някой да обясни тук!
126
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а за прокопов от ЕС ли? За 6 месеца се таковахте, не мога да си представя за цял мандат
125
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да управлявате Киро, навредихте много на България, плюс лъжите, кражбите!
124
0
 
26
 
! Отговори
в София преди 1 година
кирооооо , парче пица 3лв. , баничка със сирене 2.50 лв.
123
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха,значи тези обещания още важат! Нищо,че миналата година ни излъгаха,сега пак обещават същото,но никой вече не им се връзва на лъжите безкрайни и брутални!
122
3
 
9
 
! Отговори
как Сийка преди 1 година
Да,ама прикриватурата иска увеличение на заплатките с 20%..При 5 бона заплата,това са нищожни 1000лв...
121
1
 
28
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Е колко по-високи заплати и пенсии? Ще увеличите с 5% заплатите и пенсиите, а цените ще качите с 200%. Каква е ползата от вашето увеличение? Все едно нищо не сте направили.
120
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако лева не е вързан за еврото виденовата зима щеше да е като детска градина с тия!
119
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
неграмотен лъжец и измамник но не го пипат,защото амер.посолство е зад него.
118
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победа.
117
2
 
22
 
! Отговори
хаха преди 1 година
киро , кво стана със завода за ел . автомобили и с четири пъти по евтиния газ ?
116
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
космонавт в космоса-македонец ,7 моста на Дунав,пък спряха Хемус,жена му по комбинезон и джапанки на театър.въобще луда работа
115
3
 
23
 
! Отговори
Да напомня: преди 1 година
... миналата година по това време Кирококорко убедено обещаваха, че със спестените пари от корупция за година-две ще достроят Хемус, няколко дунавмоста и тунела под Стара планина. Сега се метнаха с парите върху пенсионерите. Забавни са тези леваци!