Плевнелиев очаква временно правителство с кратък хоризонт

Президентска република не е добър вариант за България, смята той
17 сеп 2022 09:49, Елка Василева
117
Плевнелиев очаква временно правителство с кратък хоризонт
Снимка: архив, БГНЕС

Вариантите след предсрочните парламентарни избори са два. Такова мнение изрази президентът на България (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев пред Нова тв.

Още по темата
“Няма значение колко партии ще има в парламента. Тези избори са много ясни. Те или ще ни оставят в изолация, или ще ускорят нашата интеграция към Европа. Българският народ отдавна е избрал Европа”, заяви Плевнелиев и призова за влизане в Шенген и в еврозоната.

Той определи като “недемократично” в кампанията да се водят личностни битки между партиите.

Според Плевнелиев ни очаква временно правителство с кратък хоризонт. “Ако все пак лидерите на проевропейските политически сили разберат отговорността пред тях и че това дълбоко противопоставяне обслужва империите на изток от нас и техните геополитически амбиции, те ще трябва да потиснат егото си и да се отдръпнат назад”, каза още Плевнелиев и изрази възможност за програмно правителство “с ясна визия и цели”.

Президентска република не е добър вариант за България, смята още той. “За българските действителности е добре не да имаме суперлидер, който “да коли и беси” в държавата, а да имаме баланс между институциите”, каза Плевнелиев.

Неговата прогноза за следващата 2023 година е за “тежка и трудна година” не само за България, а за света. “Нека да не смятаме проблемите под масата, а да бъдем държавници”, призова още Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип има война в украйна, понеже Сатанишев много дразни, но на практика украинците са извадени от територията и са изпратени като "посланници на руската простотия" по света, и лелките много им се радвад, понеже мразят икономиститеЛелките биха си дали и последните левчета само да правят обратното на учените икономисти
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък Герб с Чавдар войвода си построи двореца, за да шокира икономистите, за радост на украинците, които знаят по-добре, и разните им руски последователи от ниско ниво, които имат симпатии в САЩТова е икономика пред икономически мега срив, то нищо не се произвежда, в Русия печатат, украинците им събират хартишките? Най-дразнещото е, че ти навират този тип икономика в лицето за да ти покажат как правят точно обратното на "някакви икономически правила"
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2023 тежка и трудна година? Ако не ни удари сталинската депресия междувременно? Аз не разбирам как се поддържа икономика, украинска, със сталинградска архитектура, тоест санктпетергбургска, такава икономика няма! това е изобретения на европейския съюз, който не харесва никоя нация в листата си
74
0
 
0
 
! Отговори
thexperimentaleconst преди 1 година
А украинската икономика от различна и не е много полезна за южните раси ахахахаАааахахана мен не ми харесва украинската икономика да е водеща икономика, не виждам причина за това да бъдат правно толернирани украинките с техните икономически навици, само защото economic analysts раздразнили ББ? А тоя нали е на БСП необходим спортен руски, те го ползват, обаче сега са постигнали дори украинска икономика
73
0
 
1
 
! Отговори
Аааа преди 1 година
А пък БСП изнудва Плевнелиев за да вземе страна на Украйна за да "ГО ВЪРНАТ" на мандат, но чисто исторически Плевнелиев е президент когато Украйна е извън ЕП и пак с война, като сега?
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не може ли да спазят традицията на БСП и да го махнат и тоя също, ако може и да подобрят термина за това, понеже терминът бил такъв, че повече не можело да се случва, тези "правила" на българска филология, която не харесва правилните терминологии в политиката са f* offТози фейсбукър, както и канадския манекен и единия и другия ми чичо, и най-новия фейсбукър, БСП и имената от фейсбука
71
0
 
0
 
! Отговори
ъ преди 1 година
не че нещо, но военния клуб го знам, но атлантическия почти никой не го знае, обаче военният клуб е всъщност много противна дискотека за ***, така че Аз не разбирам, този твърди, че който спори с него му говори на въпреки? това чавдар войвода по принцип е сам и няма чета, така че не знам какъв атлантически клуб го гони? Чавдар Войвода е самоагресор, който набира скорост от комплексите на някои индивиди, но е много *** досаден и всъщност непрекъснато прави бизнес за други или ги закрива
70
0
 
0
 
! Отговори
ъ преди 1 година
не ,това е вредноreally? аз мразя папагали, по принцип за Нешънъл джеографик може но вие ги слагате и другадеТо гоце не е папагал, само върти една и съща плоча, даже сега е и по-зле, тая плоча съвсем се е прецакала, ама тоя е много гаден, "генералът от атлантическия клуб?"пък и грамофонна плоча и пирон, а не игла, ахаххаахахахха
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
# ама тея аз съм ги забелязала че не са съпруги, а просто посетителки на някои места, те влизат за малко и даже не знам дали излизат
68
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тъпата плевня ако попадне при баи Ставри и акомуго напраскат в катализатора ще го спрат в САЩ за проведена скорост
67
3
 
7
 
! Отговори
Богданов преди 1 година
РОСКО,МОЕТО УВАЖЕНИЕ земляк си ми,ПА И ПО ЕДНО ВРЕМЕ СЕ развивахме в КОМСОМОЛАТ,моля те СЕДНИ СИ И НЕДЕЙ СЕ ОВАЖДА ставаш за резил ,КАЗВАМ ТИ ГО САВСЕМ ДОБРОНАМЕРЕНО С ИМЕТО И ЛИЦЕТО СИ !!!!!!
66
1
 
2
 
! Отговори
Kiro is einfach.... преди 1 година
& DUMM...!!
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой му пука, какво е мнението на ***? Даже и на съпруга No 3 не и дреме.
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този плъх пак изпълзя от дупката си и започна да ръси тъ-пиз-ми! Няма ли най-после да зацепи,че мнението му не интересува никого! Имаше 2% доверие като президент и никакъв авторитет,той тръгнал да дава акъли?! Кой ли го брои изобщо за нещо,като е абсолютно нищо и половина?!
63
11
 
2
 
! Отговори
Завръщане! преди 1 година
Няма никакво съмнение, че рано или късно, след края на войната в Украйна, Росен Плевнелиев ще изкара втори мандат като президент на вече наистина Европейска България.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето така се сваля избирателната активност. После глупавите политици реват че хората не гласуват.
61
2
 
10
 
! Отговори
Астрологията преди 1 година
и политиката явно са доминиращите фиксации обсебили телом и духом преродената ирландска пастирка.
60
2
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Ще помолим президентката която си мисли, че Гранд Каньон е в България да се върне в училище и да повтори часовете по география вместо да се изказва по теми които са отвъд компетентността и. Но всичко това само ако мъжът и разреши.
59
8
 
3
 
! Отговори
Умен преди 1 година
И успял българин. Дребосъци, по обрано с квалификациите. Съсипвате и без това изстрадалата старица БСП.
58
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пак ли се изходи?Временно ще е,ако го съставят ГЕРБ.