Машините за вота нямало как да бъдат манипулирани

ЦИК имала достатъчно механизми за контрол на процеса
152
Машините за вота нямало как да бъдат манипулирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Организацията на изборите върви нормално. ЦИК взема своите решения няколко дни преди срока по хронограма, което улеснява останалите органи със задължения по организация на изборния процес".

Още по темата

Това каза пред БНР Росица Матева, зам.-председател и говорител на ЦИК.

И поясни отново, че машините, с които се гласува, не са свързани с интернет и ако се направи опит за въздействие върху една машина, то то ще е само върху нея и това няма да се отрази върху изборния резултат.

"ЦИК има достатъчно механизми за контрол на процеса", увери тя.

Матева подчерта, че не само по желание или по решение на ЦИК организацията на изборите може да мине само в ръцете на държавата.

"Трябва решение и на изпълнителната власт. Служебният кабинет сега ни оказва пълно съдействие, но шест месеца ЦИК писа писма до предишното правителство, за да се намери помещение - държавна собственост, за съхраняване на машините за гласуване. Машините сега са под охрана и в склада се влиза само с разрешение на ЦИК", посочи тя.

В страната има над 400 машини за пробно гласуване. Подадени са малко над 50 000 заявления за гласуване в чужбина.
Като проблем тя отчете постоянното променяне на състава на секционните изборни комисии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: избориЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мадурките са манипулирани ПРЕДИ вота, след вота се манипулира разликата между квитанциите и флашките - елементарно, уотсън, нали? И винаги печели наш мадурко пРЕЗИЛдент Кремльовски!
72
1
 
9
 
! Отговори
Дедо Поп преди 1 година
БЕДНИ МИ ЗАБЛУДЕНИ УФЧИЦИ.Още ли се чудите защо който и да изберете на власт,все крадац излиза и единственото за което "работи" е да напълни гушата... шкафчето... офшорната си сметчица... АМИ ОТДАВНА ТРЯБВА ДА ВИ Е СВЕТНАЛО.ВСИЧКИ ПАРТИИ СЕ КАРАТ ПОМЕЖДУ СИ САМО ЗА ПРЕД ВАС - ПРОСТОЛЮДИЕТО. Плащат на 50-60 тролчета по медиите да ви мътят мозъка а помежду си правят уговорки и разпределят баницата. Тези които са на власт се сменят от време на време за да подържат илюзията в "честните избори"... ха
71
12
 
2
 
! Отговори
dr. Haus преди 1 година
Подценявате желанието и възмостите на ГЕРБ и ДПС да манипулират вота.
70
11
 
0
 
! Отговори
Богданов преди 1 година
КАКВОТО И ДА НАПИША,НА СТРАНИЦАТА погледнете, САМО аноимници ??? ПИТАМ СЕ,защо ДА СЕ хабиме,като НЯМА С КОГО ДА ОБМЕНИШ ИНФОРМАЦИЯ ????
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когото и да си "изберем", наш фатмачко ще го орезили още първия месец - целта му е да СРАЗИ всяко правителство освен собствените му ДС служЕБНИТЕ. От пет години се напъва да ни убеди в пРЕЗИЛдентска анархия, пък ние все нещо се опъваме срещу идеята "цар-генерал-***-болшевико-***". Що така? - Той хубав, послушен, знае си наизуст всички тошовски клишета, инфлацията ни - страхотна, сиромашията ни - превъзходна, международната изолация - приказна!
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма корупция ... Не! Никога не е имало! Невъзможно е! Ох ще умра от смях хаха
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новият парламент Кукубенд ви поздравява с новия химн на Чалгария, Месечина, месечина, йойой! Слава на президента на Чалгария Радо Шишарката и първата дама Радка Пиратка!
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не бяха машините на Мадуро нямаше как итн след това и пп да спечелят герб докато бяха истински изборите както е по Целия Демократичен свят с хартиени бюлетини ги биеха комунисти русофили като маче у дирек Или казано по друг начин всички който използват компютри ползват пиратски софтуер ОП програма и игри или филм и пр.Даните на машината са на флашка за 30 мин тая флашка от хакери придобива друг вид всички знаем как
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа няма как да бъдат манипулирани машините . Няма как . Затова на пръстите на едната ръка се броят държавите , където има само машинно гласуване .
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вдигнатия юмрук вече е срещу народа и в полза на мафията
63
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Машините за вота нямало как да бъдат манипулирани" - много ясно те резултатите са вече в ЦИК, ама чакат да минат изборите
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам доверие на Радев и служебното правителство как ще подготвят изборите и дали ще ги манипулират Радев има много власт и започва да си реди неговите схеми
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 71 До 65 . . . както и за Възраждане
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подадени са малко над 50 000 заявления за гласуване в чужбина. . . . . . Не е необходимо да подаваш заявление ако живееш в чужбина! Стига лъжи за днес!
59
0
 
6
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
До Анонимен 65 Абе абориген, как от 20 агенции преди предните избори ,една не предрече победата на промяната.Ай бегай да гласуваш
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахахах няма как "избранниците да са лигитимни" а машините се манипулират не от овцете, а от тези над тях. Отворен ли е кода за да се провери как са програмирани, да се направи одит на софтуера? НЕ - автоматично това означава че машините са манипулирани!
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До BG "Има ли още неразбрали ? Няма никаво значение кой и как се гласува /това с машините си е маркетингов трик на "новите" от ПП/." Мадурките ги "изобрети" наш мадурко юмручко-путлеров, а не неговите недоносени харвардчета. По-важното е, че този път юмручкото НЕ наясно кого да си заплюе за НЕГОВО си, и вероятно няма да се намеси в софтуеъра на мадурките - ще спечели Борисов, и още първия месец наш мадурко ще го срази и унищожи - така рече Кремльото още преди ПЕТ години.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да бъдат манипулирани, защото никой досега не е успял да разбере, как работят....
55
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Манипулират се само в главите на тикваджиите, щото нямат контрол вече над протоколите! Да ги е яд пък!
54
2
 
9
 
! Отговори
BG преди 1 година
Има ли още неразбрали ? Няма никаво значение кой и как се гласува /това с машините си е маркетингов трик на "новите" от ПП/. Има значение кой брои гласовете и кой оповестява накрая резултатите накрая...