Какво ни казаха политиците през изминалата изборна кампания?

В тази кампания липсваха послания, това, което чухме, е шум, смята Георги Проданов
30 сеп 2022 10:01, Красимир Ангелов
25

Днес е последният ден на предизборната кампания преди вота на 2 октомври. Какво ни казаха политиците през изминалата изборна кампания и успяха ли политиците да мотивират хората да гласуват?

"В тази кампания липсваха именно послания и това, което чухме в тази кампания, е шум, който създаде впечатление, че има такава, но какво точно се случи в кампанията - избирателите не успяха да разберат. Липсваше ясен сблъсък между политическите сили, липсваха ясни послания кой какво мисли да прави след изборите. Не чух и ясна стратегия кой, какво и защо след изборите", каза политологът Георги Проданов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
А по думите на социолога Юлий Павлов политиците говорят едно и също вече цяла година.

"През цялото време на предишното управление, дори коалиционните партньори, се държаха така сякаш са в предизборна кампания и продължиха и след това. Проблемът е, че наистина избирателите не чуха тези послания, които очакваха да чуят. Всички изследвания, които правим, показват, че основните проблеми, които стоят пред страната, са инфлацията, високите цени, безработицата и енергийната криза", допълни той.

И бе категоричен, че се очаква ниска избирателна активност.

Юлий Павлов смята още, че кампаниите са били белязани от разделение и закани: "Някои партии решиха, че атакувайки президента и служебното правителство могат да си вдигнат резултата", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

"Ние имаме изчерпване на политическия елит като представляващ политическите очаквания на обществото и изчерпване на самите политически партии. Имаме прекъсване между партиите и гражданите. Някакви хора, които не са политици, обикалят страната - пиар акции. Отдавна имаме политически партии менте, които дълго време се представяха като оригинал", добави политологът.

Той прогнозира, че на 2 октомври до урните ще отидат около 2,4 млн.

"Не могат да надхвърлят 2,5 млн., но могат да паднат надолу. Влошаването на геополитическата ситуация все още не е стигнала до избирателите. След обявената частична мобилизация - шансът да се състави правителство е не повече от 10%, но сега смятам, че тази вероятност нарасна до 30%, че може и да скочи още", поясни още Павлов.

А Проданов смята, че от днес ще станем свидетели на ядрено изнудване от страна на Владимир Путин.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
НИЩО НИЩО НИЩО САМО СЕ ЗАМЕРВАТ С ОБИДИ ЗАКАНИ ЛЪЖИ ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ ПОЛИТИЦИ ИСКАЛИ ДА РАБОТЯТ ЗА УСПЕШНА БЪЛГАРИЯ ЕЕЕЕЕ ВЕЧЕ ВИДЯХМЕ ШАЙКАТА ПЪПЪ БКП ДБ ЧАЛГАРИТЕ А ОТБОРЪТ НА РАДЕВ КАКВО СЪТВОРИХА В БЪЛГАРИЯ
13
0
 
1
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Погледнето лицето на това същество и си задайте въпроса, може ли да даде обективна и вярна информация по повдигнати въпрос. Пределно е ясно че не. Поредната козяшка ***.
12
0
 
3
 
! Отговори
555 преди 1 година
Е па нищо, какво да ти кажат?
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "А бе то платените от Чекмеджето агенцийки и на предните избори даваха ГЕРБ за първа политическа сила с 10% преднина, ама.."..,ама има мадуровски машиииии...е за това стана така!
10
0
 
3
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Показаха ни, че са прости хора, които умеят да дрънкат само онова, което са им задали чуждите им господари. Разбира се, ние вече си знаехме, че България е просто бойно поле на няколко чужди пропаганди с техните интереси и платени представители. Но някак сега стана твърде видимо. Жалко, че липсват политически субекти, които да представляват българския народ.
9
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Че ще станат милионери за наша сметка!
8
0
 
8
 
! Отговори
Какво ни казаха преди 1 година
Че животът е един. Който живял живял който Крал, крал, времето е едно...за всички. Този който краде - има. Това ни показаха политиците, а да и как се лъже докато гледаш в камерата ни показаха как става.
7
3
 
3
 
! Отговори
дърт преди 1 година
До Нане 5 - А след като гласувате ще плюете тези за които сте гласували.
6
4
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
няма за кого да гласуваме това не са партии а икон клубове по интереси затованиска изб активност отиваме на избори 2023 г само си помислете за евентуалнакоалиция герб дпс какво ще стане с българия не се поканиха хора от ес отенп от алде да видят какво става с купуването на гласове
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тази територия, ако от изборите зависеше нещо щяха да ги отменят. Големите началници вече са наредили кабинета просто проформа се чака да минат изборите.
4
6
 
4
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Излезте и гласувайте оФси.... Щот после ви остава само плюенето по форумите... ===)))
3
0
 
2
 
! Отговори
в преди 1 година
ов4а купел е вероятно да те убият там доверие никакво
2
2
 
7
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Никой не слуша вече политиците. Политиците трябва да слушат нас и да живеят сред нас. Слушат ги само наивни и простовати или платени разни не знае и как да ги нарече човек ... Всички вървят в грешна посока.... Само да кажа, че не сме от мятащите салАфетки
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
липсваха послания, щото вече се изчерпаха и знаят че стадото пак ще ги избере