Доц. Личев: ПП допусна грешки в комуникацията, БСП се самоизяде отвътре

ИТН опитаха да превърнат шоуто в политика и сбъркаха, смята експертът
3 окт 2022 11:10, Анисия Иванова
43

Ниска избирателна активност и тотално нежелание да заемат активна гражданска позиция – това показа българският народ с вота си.

"Вотът показва, че нямаме конструктивна перспектива. Трябва да се научим, че в историята промените се случват бавно. Очакванията ни изпреварват възможностите за действие. Трябва да изчакаме, докато българските партии узреят, така че да създадат на избирателите някаква алтернатива. Активизираха се избирателите на партията победител. До урните отидоха хора, които могат да си контролират емоциите и търсят решение", коментира социалният антрополог доц. Валери Личев в "България сутрин".

Още по темата
По думите му онези, които настояват за промяна, са допуснали доста грешки в комуникативен план. А от БСП са направили всичко възможно, за да се самоизядат отвътре.

"Демократична България" не може да спечели доверие. Досега всички коалиционни партньори на ГЕРБ са били изритвани от политиката. ИТН успяха да направят от политиката печелившо шоу, но сбъркаха в обратното - да превърнат шоуто в политика. Прекалиха в това отношение и решиха, че могат да играят върху струните на българина", обясни доц. Личев пред Bulgaria ON AIR.

Социалният антрополог добави, че алтернативата е да избираме между старите лица, които са компрометирани, или да търсим някакви нови лица, които не са доказани. Ще трябва да се търпят разочарования известно време, предупреди доц. Личев.

Според него предстоящата зима ще има решаващата дума. Тогава ще се види дали няма да изгреят някои популисти, или ще се появят хора, които да дадат конструктивни решения, смята гостът.

"Хората категорично може да излязат на протести. При сегашната ситуация се очертава след бърза процедура да преминем към избори. Гладните бунтове може да направят всичко. Намираме се в ситуация на огромна неизвестност. Зимата ще изостри изключително отношенията между политическите играчи. Борисов би могъл винаги да извади черни ризи на опонентите си", каза още доц. Личев.

А евентуално програмно правителство той определи като "куклен театър". За да няма куклен театър, някой отвън ще трябва да се намеси - ЕС, САЩ, смята експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма за кой да гласуват хората. Те всичките са некадърници. Единствено Възраждане имат някакви по нормални хора и идеи но срещу тях се води отганизирана пропагандна кампания от САЩ и хората лесно се плашат смятайки идеите на Възраждане за крайни. Същата работа като с Атака едно време. Волен говереше само верни неща, но хората са си прости и можаха да го разберат. Явно още народа не е узрял за истинска промяна. Те хората по принцип не обичат промените. Свързват ги с кризите и затова избягват.
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ=ГАФ НА РУСКАТА МАФИЯ
17
14
 
4
 
! Отговори
ЕВРОПА ИЗРИТА БОЙКО преди 1 година
РУСКАТА МАФИЯ В ОПИТ ДА ГО ВЪРНЕ
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕВРОПА И САЩ ИЗГОНИХА БОЙКО БОРИСОВ
15
9
 
6
 
! Отговори
ЕВРОПА ИЗРИТА БОЙКО преди 1 година
ЗАВИНАГИ
14
6
 
11
 
! Отговори
ПП=ГАФ НА ПРИРОДАТА преди 1 година
НЕАДЕКВАТНИ.... НЕГРАМОТНИ... НАГЛИ.....
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пореден път ни излъгаха. Машините само улесниха фалшификацията. 2/3 от българите прозряха това и отказаха да участват в тази мръсотия. За това съм оптимист. Наивниците вече са малцинство. Негласуващите не са неактивни и да не им пука за България. Те са отвратени, ядосани и няма да мине много време когато ще излязат да гласуват масово....с камъни и дърве.
12
8
 
7
 
! Отговори
ЕВРОПА ВЪРНА БОЙКО преди 1 година
ЕВРОПА и НАТО УВОЛНИХА НЕАДЕКВАТНИТЕ КИРО И АСЕН,КОИТО НЕ ЗНАЯТ ЛЕВИ ИЛИ ДЕСНИ СА..... МЪЖЕ ИЛИ ЖЕНИ СА....???
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личев е купен от Борисов не му слушайте глупостите
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ГЕРБ БЕ ИЗРИТАН ОТ ЕВРОПА И САЩ
9
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
народа, показа, че е изостанал векове в умственото си развитие. Факта, че масово не се гласува, показва абсолютното нежелание за каквато и да е промяна или заемане на гражданска позиция. Отсега нататък, да не съм видял оплаквания, колко ви била ниска заплатата. Ще търпите и ако трябва, ще ровите по кофите.
8
1
 
3
 
! Отговори
Рони преди 1 година
До БггТази приказка се изтърка отдавна!
7
3
 
13
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Поредният експерт, който за пореден път обяснява тотален провал на поредните управлявали с "грешки в комуникацията".
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелия е агент под прикритие. Навремето Костов я внедри в структурите на опозицията за да я ликвидира отвътре. Мисията и в крайна сметка се указа успешна макар и със доста закъснение.
5
2
 
17
 
! Отговори
Детенце преди 1 година
Като порастна искам да стана социален антрополог като този чичко. Много да говоря, нищо да не казвам, да ме дават по телевизора...
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТи като си по- умен какво предлагаш? Или положението те устройва.Може и да не ти пука ,да си се уредил въпреки всичко .Живейси живота и не давай мнение и акъл.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безсмислено бръщолевене от някакъв бездарник.
2
5
 
8
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Ако нещо можеше да се промени с избори , то те щяха да са забранени !!!
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един социален антрополог всезнайко... Тъкмо си бяхме починали от другия такъв досадник Харалан Паралан.... Поне да се беше привел в по- социално приемлив вид, че сега мяза на клошар