Журналист: Вече се акушира за правителство на ГЕРБ и ДПС с малките

"Български възход" попада в проектосметките и на Банкя, и на сараите"
3 окт 2022 14:08, Елка Василева
53
Журналист: Вече се акушира за правителство на ГЕРБ и ДПС с малките
Снимка: архив, БГНЕС

Вече се акушира за правителство на ГЕРБ и ДПС "плюс малките". Пътят към ново правителство минава само през ГЕРБ, ДПС и малки, с компромиси, или удължаване на живота на служебното правителство.

Още по темата
Този прочит на следизборната ситуация направи пред БНР журналистът Илхан Андай от сайта "24 Родопи".

"Български възход" попада в проектосметките и на Банкя, и на сараите. Попада също така ДБ или части от нея", посочи той.

По-саморазрушително звучи коалиция ГЕРБ – ПП, с евентуална прегръдка на Борисов и Петков, отколкото съюз ГЕРБ – ДПС, смята журналистът.

"Най-комичното би било, ако се случи анонсираната от някои коалиция ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС. Това ще бъде вече ехидната усмивка на началниците на тези формации към гласувалите на 2 октомври", смята Андай.

"Всичко, изразено в тези седем формации, които влизат в парламента, минава през голямото послание на избирателите, а то не е удобното за политиците определение, че народът се е уморил и трябва на всяка цена да правим правителство. Това не е коректно. Народът не се е уморил да гласува. Народът се е уморил да гласува за тъй дълго натрапваните играчи – една и същи", коментира журналистът.

Честите избори не са фатални за България, а за партиите, категоричен е той.

"Ако този път ДПС не успеят да влязат във властта, Доган ще раздруса яко чувала с мишките и на следващите избори ще има коренно различни водачи и листи", предупреди Илхан Андай. Той припомни, че "на фона на рахата, с който разполагаха в предизборната кампания, прословутата кота от 400 000 гласа пак не беше преодоляна".

Андай изрази мнение, че "оттук нататък няма как да спечелят 100 000 гласа в Турция, няма как да ги оставят в смесените региони да монополизират електората, ще им измъкват малко по малко" и "каквито успехи има ГЕРБ в Северна България, това ще се пренесе и на юг".

"5 на релси" е оценката, която журналистът поставя за представянето на ДПС на парламентарния вот вчера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Илхан ан дай направил този приПрочет.. има си хас турска Ци:-га-:нска отре-:пка на БКП да направи различен прочит. Но за негово съжаление и за щастие на всички българи нито ДПС нито БКП ГЕРБ ще управляват някога и за в бъдеще защото ще стане гражданска война
20
3
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 година
"Най-комичното би било, ако се случи анонсираната от някои коалиция ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС." А още по-комично би било Хасан Hacpaлa, лидерът на Хизбула да влезе в коалиция с Ицхак Херцог, президента на Израел и да сключи с него споразумение за присъединяване на Южен Ливан към Израел!ХАА-ХАА-ХАА-ХАА!
19
0
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Свери си часовника за Иванов ,Пеевски,Булгартабак.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 Айде де? Те и с БСП нямаше никога да се съюзят.
17
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ и ДПС заедно никога няма да стане.
16
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ плюс ДПС равно на стабилно правителство, айде хаирлия да е.
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е айде като ще е гарга, да е рошава! Нека да са коалиция ГЕРБ, ДПС и БСП!
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ иска да преговаря за коалиция с ДБ и ДПС - Ние ще предложим на партиите в парламента, които са с евроатлантическа ориентация,
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз очаквам, коалиция ГЕРБ-ДПС и ДБ.
12
6
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
герб и дпс няма да остане камък върху камък от българия траншовете от ес щебъдат опоскани в движение избори до дупка това е спасението на българиятова не са партии това са икон групировки
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Акушира"? Сериозно ли? Беден му е речника на тоя журналист или се мъчи да се прави на интересен?
10
6
 
19
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 1 година
''РЕД В ХАОСА'' Сега така ще ни го подредят хаоса, че още повече нашенци ще се наредят по терминалите. А аз чакам само бензина да стане 1 - 1,50 и Баце да спре всякакви ''специализирани военни операции'', да успокои световните борси, да успокои топката около Тайван, проблемите в Косово и някои други дреболии. Искам го пак с ръцете в джоба и след две думи да забравя предната.
9
6
 
17
 
! Отговори
Bg преди 1 година
Всички останали партий ако се обединят срещу герб и дпс имат мнозинство.
8
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който стане патерица на ГЕРБ в този парламент,го очаква съдбата и презрението н хората.Такив бяха Воля, ВМРО Атака!! Предатели!!!
7
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът не е ***. Избрал е с най-много гласове първите три партии и те са длъжни да направят правителство. Всичко останало са крясъци и злобеене! Зад всеки лидер стоят добри специалисти, способни в своята област. Ще си свършат работата!
6
5
 
15
 
! Отговори
scott преди 1 година
До радомирЖИВА ДА НЕ БЯХ! Че той Боеко тиквата е ЕВДРОАТЛАНТИК БЕ! Тоест, знае, че българчетат не могат да изработът пари, които да открадне и да се чуства задоволен. Само еврофондовете го блазнат. Докъто ги има: боеко евроатлантик. Ако требва, лично ше взриви турския паток.
5
4
 
7
 
! Отговори
fact преди 1 година
До EDВ БСП - ДЕПУТАТИ ДАЛ ГОСПОД. Може 10 дежурни, а може и целото възраждане...както кукловода пожелае.
4
10
 
19
 
! Отговори
ф преди 1 година
Костя ще е Златния пръст. Патреотите така и не се научиха...
3
17
 
10
 
! Отговори
радомир преди 1 година
Всички искаме да има едно стабилитетно правителство водено от ГЕРБ и с подкрепата на ДПС и БВ. Другият вариант е всички сащовци, натовци и западняци да се обединят, ГЕРБ + ПП, да съставят едно стабилитетно управление в интерес на западните интереси.
2
3
 
13
 
! Отговори
ED преди 1 година
ГЕРБ + ДПС + БВ не правят 120. Трябва им още някой.