Партиите нямали полезен ход, но ще има съвет отвън да се състави правителство

Искаме ли средства от фондовете за възстановяване, трябвало да има кабинет
Обновена: 4 окт 2022 09:00 | 4 окт 2022 08:57, Камелия Цветанова
126
Партиите нямали полезен ход, но ще има съвет отвън да се състави правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ЦИК изчисли изборните резултати, но комисията не може да каже каква е избирателната активност. Първото нещо, което трябваше да бъде подадено, е тя. Най-вероятно се знае каква е тя, но не се подават данните“. Това коментира пред bTV бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право проф. Пламен Киров.

Още по темата

„Има седем дни, в които трябва да се оповестят крайните резултати. След като бъдат обявени избраните народни представители, президентът ще свика Народното събрание. След провеждането на първото заседание държавният глава може да започне консултации с партиите за формиране на правителство“, уточни той.

Според него „ще има съвет отвън“ да се състави правителство.

„Това е причината политическите партии да са толкова обрани. Полезен ход нашите политици нямат. Ще им бъде обяснено, че ако искат средства от фондовете за възстановяване, трябва да има правителство. Все пак трябва да се гласува бюджет за следващата година“, подчерта проф. Киров.

„Избирателите не са изморени от избори, а от това, че партиите не дават решения на кризите. Българските партии не можаха да разберат какви са политическите програми“, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо направо не си признаете, че сме зависима колония на ЕС/САЩ?? А не демокрация.. Българския народ го разбира и за това не гласува! Путин се осмели да го каже пред света!Отказваме ние гражданите да участваме във театъра за да изглеждаме че сме демокрация, не сме!
41
0
 
10
 
! Отговори
х преди 1 година
ѝпърво и задължително условие за съставяне на ново правителство,е ареста на банкянския шебек и Ахмед крадеца.Иначе няма да има правителство.
40
2
 
1
 
! Отговори
ЧЕРЕПАХА преди 1 година
ГЕРБ+ДПС+БВ(черепаха+АБВ) - Бойко да се коалира с Черепаха - не мисла. Остава само Костя Копейкин = ГЕРБ+ДПС+КОПЕЙКИ
39
3
 
0
 
! Отговори
Време е за Божков преди 1 година
ГЕРБ + ДПС + АБВ + ЧЕРЕПУХА (Софиянски)
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето за това българите не гласуват, защото който и да изберат, съвета от вън от ЕС/САЩ определя провителството и политиката в България! А не българите..
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ДепеСарски професор пак е говорил нелепици!
36
2
 
2
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Герб, ДПС и БВ..... А Коцето ще пасува и така ще игнорират ПП , ДБ и БСП.
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има съвет отвън да се състави правителство - т.е. България вече се управлява от ВЪНШНИ СИЛИ, КОИТО ОТКРИТО СЕ НАМЕСВАТ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА???? Само после не знам кой ще бъде лоялен и ще изпълнява разпорежданията на една такава ОКУПАЦИОННА ВЛАСТ, НАЛОЖЕНА СЪС СИЛА ОТВЪН???
34
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предвид резултатите ПП, ДБ и Герб, да седнат и да се разберат, ако трябва и бой да си спретнат но ако пак оставят радевите путинисти по време на война, енергийна криза и инфлация за нищо не стават.
33
2
 
1
 
! Отговори
Коалиция Събинка преди 1 година
Коалиция Събинка е изхода :-) - Киро и Боко да се коалират според Събинка Джулгарева.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БайДън е казал, че ще се кандидатира отново. Но понеже в щатите вече младите не го искат, щял да отиде в страна с преобладаващо население на неговата възраст. Така рече американското посолство, Румен да управлява, докато ви дадем БайДън.
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УПРАВЛЯВАЙ С ПЕЕВСКИ И ТАКИ, ЛОЙКО! МУТРО!! НАЛИ ВИЕ СВАЛИХТЕ ПП?
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко се набута на Пачи яйца. Няма да може да се оправдава с Кирчо и Кокорчо, за това че зимата е студена и гладна. А протестите за парно и за ракия са най-жестоките и свирепи в България. Лесно прерастват в бунтове, а който е отгоре е застрашен - Бойко за това не ще да управлява сега.
29
1
 
9
 
! Отговори
Защо преди 1 година
До Куку----Абе ти не разбираш ли че правителство съставено от настоящите партии изключвайки Възраждане работи не за българите бе. Какво трябва да се случва вече 33 години че да го проумеете. Всичко вече е менте дори и храната какво остава за партиите. Догодина като излезете на свободния пазар на тока и приемете еврото хептен ще я загазите ама любов към западното, умното , красивото, демократичното. Лепите се като мухи на мухоловка.
28
0
 
8
 
! Отговори
Полезният ход преди 1 година
Е ПО- МАЛКО ЕГО, ПОВЕЧЕ МИСЪЛ ЗА НАРОД И ДЪРЖАВА! ИЗРИТАЙТЕ ЕГОИСТИТЕ!
27
6
 
6
 
! Отговори
Логично преди 1 година
ГЕРБ-ДПС-Възраждане да се обединят в коалиция - нали те гласуваха Вот на Недоверие? Да управляват сега.
26
1
 
7
 
! Отговори
Схемите на ЕС преди 1 година
В ЕС схемите са така направени, че в момента им причиняваме голям проблем като не усвояваме. Така буквално задръстваме и блокираме един конвейр. Европа иска да продължава да фабрикува виртуални пари, 'щото така функционира системата! В ЕС също си казват: "Ей как хубаво работехме повече от 10 год. с оня българин-охранителя, как му беше името"!
25
2
 
9
 
! Отговори
Добре де преди 1 година
Зор,зор президентът да управлява,е сега "давай"!Ама,май не е толкова лесно,не е като да караш самолет или трамвай!
24
5
 
8
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Спрете всички пари по плана за въстановяване и европрограми,докато не се направи правителство с 4 годишен мандат! С българите трябва остро с бутонките иначе не става!
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно че за референдуми трябва 50+ процента за да се въведе в изпълнение, а за избори на НС може и 1 процент да гласуват и няма проблем. Що аджеба е тъй пита дядо Мюмюн от село в Кърджалийска околия