Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство

Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил, допълни той
5 окт 2022 14:51, Анисия Иванова
320
Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство
Снимка: БГНЕС

Соломон Паси потвърди пред БНР, че е готов да съдейства в преговорите за формиране на евроатлантическо правителство:

"Заявявам и пред обществото, и пред участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно и безкористно, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това. Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил".

Още по темата
Както е известно, вчера лидерът на ГЕРБ предложи контактна група за съставяне на новото правителство и в нея да участват политици като медиатори, сред който Борисов предложи Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Също вчера президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, потвърди, че е приема поканата на Бойко Борисов и добави, че групата ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание.

"Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата", обясни още Плевнелиев.

"Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

"Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа", уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОЙКО БОРИСОВ СЕ ДОКАЗА КАТО СТРАХЛИВЕЦ, НЯМА СМЕЛОСТ ДА СЕ ПОКАЖЕ ПРЕД ХОРАТА А УЖ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ.
51
2
 
7
 
! Отговори
Маймундур Паси преди 1 година
Аз съм пълно олицетворение на "теорията на Дарвин", живото свидетелство, че човека е излязъл от маамуната;))) И сега ще ви каа, защо ще ви напраа првителство, аз австралопитекът! ;))) За да скопя Лъвът на България! И знаете ли, защо мие този скопен бълагрски лев? Не просто, за да не прай българчета,а да прай българчетата така, че от малки д аискат да воюват срещу Москва! Щом чуят "Москва" и веднага да земат пушкатала и на фронта! Да живее НАТО, ЕС и моят "Евреотлантически клуб"!;)))
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ше лобира да сложим ядрени ракети във Варна, помнете ми коментара, да нес е изненадате, по-лош сценарий и от Украйна ще е , искат от православна към православна, тва е , много ги търпите там софиянците , най-заспалите роби сте
49
6
 
0
 
! Отговори
Герб-жени преди 1 година
Умните имат планове, другите имат мечти.
48
0
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Имам предложение в Контактната група да е Емил Каменов. Наскоро го изгониха от сръбското "Задруга" Мисля, че това е нашият човек! Сплотява колективи бързо!
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПАСИ ЩЕ ТОРМОЗИ ХОРАТА
46
0
 
15
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Баце погаври яко матряла ако - паси стане премиер ще скопяват ли львьт на знамето
45
1
 
11
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
СРАМ ЗА ЕВРЕЙСКАТА ОБЩНОСТ - ПРОДАЖЕН *** И АБСОЛЮТНО АНТИБЪЛГАРСКИ НАСТРОЕН *** НА НАЙ-ДОЛНИТЕ АНГЛОСАКСКИ ИНТЕРЕСИ ДОРИ И В ЕВРО ПАРЛАМЕНТА НЕ ГО ТЪРПЯТ. НЕГОВИТЕ ПРЕДСТАВИ ЗА СУВЕРЕННО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО Е ЕДНА БАРАКА В ДВОРА НА "КОЗЯК" И ЕДИН ПРЕМИЕР(КУРИЕР) КОЙТО ДА ТИЧА ДО ЦЕНТЪРА И ДА КАЗВА КАКВО СА МУ КАЗАЛИ ДА ПРЕДАДЕ.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС - еврейски съюз
43
4
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Пасито ще ни оправи!
42
1
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Как ви се струва соломончо дето искаше да скопява бьлгарският льв като - премиер в новият кабинет с мандата на - гербНали знаете кой води преговори за правителство
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
цру ли охранява този папагал?
40
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
да,тъкмо щех да отбележа:..-МРЪСОТИйКАТА на Тиквата е СЪЩАТА,с която се опита да пробута Цецка за "президентин"...И знаете ли каква е целта му?..-Ще ви кажа:..-Това съществително /БанкянскияКрадец/ НЯМА интерес да има стабилно управление,за да не си позволи някой да разрови далаверите му...За това едно си знае:..-"Пласирай НЕПРИЕМЛИВИ персони,а като се пробие балона,да каже:-Ами ето,аз исках стабилност,ама вие отказахте"..Както сто пъти споменах:-МРЪСОТИЯТАМУ е ЧУДОВИЩНА !!!..Обаче минава бе!!
39
1
 
7
 
! Отговори
Охооо преди 1 година
Буци, защо само този и Плевньо? Извикай направо всички "герои" от прехода - Кунева, Дянков, Софянски, Стоянов, Божков, Бакърджиев, Станишев, Царя, Муравей, Хубавото Наде, Бонев и разбира се, да не забравяме Височайшия Командир .... айде няма да му изписвам името..... Да се съберат всички в тези тежки времена да спасяват България. Все пак са "утвърдени имена" нали това беше условието?
38
0
 
2
 
! Отговори
ЗА 36 преди 1 година
До АнонименНЕ, РУСКО-ТУРСКИ КЛУБ Е ФИРМАТА НА МОНИ
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това еврейче работи за чужди интереси, щял да съдейства, не смешно, а жалко.
36
3
 
13
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Няма по-опасна, по-срамна, по-заразна и по-смъртоносна болест за България от герберастията!!! Който наш политик влезе на разговор с банкянския диктатор става същия предател и родоотстъпник като тиквата!!! Конфискация на кюлчетата, пачките в чекмеджетата, имотите и Мутрата на въжето!!! Смърт за предателите!!!
35
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 1 година
Тоя пък кой го избра?
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соломоне, Соломоне, много си далече от мъдростта на ЦАР СОЛОМОН.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ КАК СЕ КАЗВАШЕ ФИРМАТА НА СОЛОМОН ПАСИ? ЕВРАЗИЙСКИЯ КЛУБ ЛИ БЕШЕ?