Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство

Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил, допълни той
5 окт 2022 14:51, Анисия Иванова
320
Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство
Снимка: БГНЕС

Соломон Паси потвърди пред БНР, че е готов да съдейства в преговорите за формиране на евроатлантическо правителство:

"Заявявам и пред обществото, и пред участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно и безкористно, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това. Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил".

Още по темата
Както е известно, вчера лидерът на ГЕРБ предложи контактна група за съставяне на новото правителство и в нея да участват политици като медиатори, сред който Борисов предложи Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Също вчера президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, потвърди, че е приема поканата на Бойко Борисов и добави, че групата ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание.

"Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата", обясни още Плевнелиев.

"Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

"Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа", уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е най-долното създание. Ама най.
151
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 1 година
Този с тия ръчички, като го гледате, дали може да забие пирон в чамова дъска. Виж на кредливото Ленче ръчичките са много пъргави. Кремчето се шмуга във Фурлата доде да видиш. Може да си изкарва хляба с - тека има -тука нема.
150
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избора на паси и плевнелиея за мен е знак , че ни готвят за война , не виждам друго обяснение
149
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо да не се появи и Цецка Цачева тя е опитен политик и може да помогне.На мен Цецка по ми харесва от Плевнята и от Мони.
148
1
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Скоро сьвсем ще намалее лошият матрял както би казал баце на хамака под магнолията в банкя
147
2
 
9
 
! Отговори
Лицето му преди 1 година
Казва много.
146
2
 
12
 
! Отговори
Край преди 1 година
Само трябва да привлечете и крадливото Ленче за да станете триумвират с Плевнелиев. Може и Иво Инджев. И обявявате война на Русия и ще имаме една много много, ама много топла зима в София.
145
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 1 година
Настъпен ли е или е на Кокорчо брат по оръжие.
144
1
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Лорер и паси ще се сработят отлично в наливането на пари за иновации в американски и изрелски компании
143
0
 
2
 
! Отговори
e преди 1 година
Много харесвам филма Синьо лято с култовия лаф за посредника ..
142
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този път Боко тотално се изгаври с нас.Дали мат,ряла го е разбрал,или няма никакъв шанс за това?.
141
0
 
13
 
! Отговори
Бо и преди 1 година
Борисов е ясен, казано му е на кого да възложи бъдещето на страната ако иска да оцелее както политически, така и физически. Да поставиш на дневен ред темата Украйна и да възложиш това на евреина Паси, това е да очертаеш ясно бъдещето на България по модела на евреина Зеленски. Резултата ще е катастрофа.
140
0
 
10
 
! Отговори
Петьо преди 1 година
Този продажник и безсрамник , как не го е срам изобщо да се появява , че и услугите за посредничество предлага . Така както посредничеше при затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ-а . Безродник !
139
0
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Остава да извикат костов и коня
138
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ли дето са заети с това да плюят по Русия по цял ден повече отколкото да мислят за родината си ще са контактната група? Алоууу трябва ни правителство да милее за България и народа и, а не да са по-американци от ония отатък големия гьол.
137
0
 
6
 
! Отговори
Баце каза преди 1 година
Спокойно ще изплуват и други фигури не само Плевня и Мони.Във Български възход са и Софиянски и Първанов.Възможно е да се състави правителство на националното спасение от тези бивши управляващи.
136
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Ментора бай Иван...мда!..Много бързо забравихме за ВИКЪТ на Прасито:-"Майнатаму на Православието"..
135
0
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри : преди 1 година
Готов съм да съдействам за запазено място в килията за сополомон праси,за да се чувства удобно и комфортно на горното легло, а аз ще се качвам посред нощ да му бърша евроатланДическите сълзи...
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
айде без да съдействаш
133
1
 
7
 
! Отговори
Продължение преди 1 година
До Ахрянин . . . . . . . . Добре подкования, държан здраво за топките Тиквен БокУ вече заяви, че няма нищо против срещу когото и да е щом трябва да се състави "стабилно" правителство и побърза да обяви комисия която да води преговорите с *** Роско и *** Сулю (т.н.Соломон) начело. . . . . . . . . Който е забравил - Сулю иска в България да се разположат американски атомни оръжия ... . . . . . . . . А в правителството има място за дигизираната калдаръм кокона Кирето, джендърчето Асенчо и ВИП ***, Къдравата Сю - Данаилчо Митов ! . . . . . . . . Който не е вдянал, вр