Борисов отново се отказа от депутатското място

Николай Събев също няма да е народен представител
6 окт 2022 12:40, Нели Христова
378
Борисов отново се отказа от депутатското място
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов официално няма да е депутат. ЦИК одобри подаденото от него заявление, с което той се отказва да бъде посочен като избран за народен представител от два района - в София и Пловдив, предаде БНР.

Николай Събев - бившият министър на транспорта, който водеше листата на „Продължаваме Промяната” в Русе също се отказа да е народен представител, като заявлението му бе прието от ЦИК.        

Той изпрати писмо до медиите, в които обяснява причините да напусне политиката.

"Никога не съм искал да бъда професионален политик и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена", обяви Събев, цитиран от пресцентъра на "Продължаваме Промяната".

Николай Събев беше министър на транспорта в кабинета на Кирил Петков и кандидат за депутат от "Продължаваме Промяната", като беше водач на листата в Русе.

"Оставам част от отбора и съм насреща да помагам. Продължаваме промяната!", се казва още в изявлението на Николай Събев.

"Преди година и половина се включих в един ентусиазиран отбор от млади хора, защото вярвам, че България трябва и може да се промени. Исках да покажа, че и моето поколение, и хората, които са изградили силен и успешен бизнес  трябва да са част от изграждането на една нова България“, казва още бившият министър на транспорта. Според него „Продължаваме Промяната“ е спечелила сърцата на много българи и започнатото вече е кауза на голяма част от обществото.

"Политическият start-up вече е утвърдена партия и аз съм спокоен за бъдещето ѝ", отбелязва още Николай Събев.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
7
 
3
 
! Отговори
аз преди 1 година
ПП бяха свалени от тиквите, турците, рубладжиите, начело с техните водачи Радев и Митрофанова. Сега те да създават правителство да ги видим.
136
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
скaпана Мутра
135
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Администрация, ето ги гласовете на ГЕРБ,при по голяма изборна активност отивате при НДСВ и ИТН там ви е мястото
134
2
 
5
 
! Отговори
Не може! преди 1 година
Отивай в НС, нямаш право да се откажеш.
133
3
 
12
 
! Отговори
До ГЕРБ-авата трол преди 1 година
Всички вие, които сте гласували за Буци - чувствате ли се измамени? Трябва. Защото сте!
132
2
 
13
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
герберасти, колкото и да цъкате палец надолу истината е една. Жалко, е че повличате милиони хора надолу. Най-лошото е, че ако хората бяха гласували(всички които имат право)резултата може би е, че герб щеше да се бори да влезе в парламента. Това е истината, но ние сме си виновни. Те са го направили на елеметарна математика, ама българина мисли че като не гласува ги прецаква или не знам какво, а истината е че сам се прецаква и те това много добре го знаят. За това боко има 25% ...НИЕ СМЕ ВИНОВНИ!
131
2
 
7
 
! Отговори
излъчване преди 1 година
Какъв инТЕЛЕкт!!!
130
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска ви се Бойко да бъде и мутра и комунист и какво ли не! Да ,ама не! Гласувахме за него пореден път! Я гледай как 600 000 гласуват пак за Бойко!
129
3
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Нищо...ново под слънцето,Боко го играе този...номер от години. Той е...собственик на ООААДДЕЕ Герб и ако...иска,ще става депутат,ако си ще не. Депутатстването за него е...малка хапка с някакви си 5 -6 бона на месец,като се има в предвид,че тези...парици си ги взема за ден,като едноличен собственик на...фирмата. За какво да си губи...времето.
128
3
 
5
 
! Отговори
:) преди 1 година
Лойко и ГЕРБ са тръгнали по светлия път на Слави и ИТН. И строго следват неговите провали.
127
1
 
6
 
! Отговори
Антидържавно! преди 1 година
Този разиграва ЦИК и суверена както си иска.
126
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятел,вие комунистите събрахте зорлем 10 процента! Бойко ви би дузпата пак! Не се слагай в една група с лидера и победителя!
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Румъния изтепаха комунистите дръпнаха и сега зимат норвежки заплати а ние още не сме изтепали комунистите. Ако искаме да се оправиме и да дръпнеме като Румъния требе да изтепаме комунистите и да ни дойде един як капитализъм да зимаме яки капиталистически заплати като на запад при капитализма.
124
1
 
4
 
! Отговори
Седни да стана преди 1 година
В ЦИК: "Запишете ме в листите, искам да ставам депутат." След изборите: "Отпишете ме от листите, не искам да ставам депутат"
123
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една стъпка в правилната посока ,другата е отказване и от политиката , завинаги!Ние ще ти помогнем за второто
122
2
 
6
 
! Отговори
буци преди 1 година
дръжте ме извън властта, щото взема ли я за 3-4 месеца така ще напълня чекмеджетата и дим да ме няма към Дубай. Там ме чакат аверите и фурмите!
121
5
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 154 преди 1 година
" БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ КОГАТО ПОСЛЕДНОТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ПОКОЛЕНИЕ ИЗМРЕ ИЛИ ПОНЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ АКТИВНАТА ПОЛИТИКА."Това го кажи на твоите родители, пръкнали се по комунистическо. Комунистически oтпaдъци критикуват "комуниста" Борисов, който има опит и е управлявал цели 14 години тази държава
120
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тази подигравка с Парламента, за какво се е кандидатирал, и това не му е за първи път, трябва да бъдат подведен под съдебна отговорност и в панделата или на строежа на магистралата!
119
2
 
3
 
! Отговори
иваН преди 1 година
Ей
118
6
 
3
 
! Отговори
До 160 преди 1 година
Това го кажи на твоите родители, пръкнали се по комунистическо. Комунистически oтпaдъци критикуват "комуниста" Борисов, който има опит и е управлявал цели 14 години тази държава.