ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода

От партията настояват за ограничаване на бюджетния дефицит до 3%
321
ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" ще се срещнат с представители на БСП, за да представят акцентите в социалната и икономическата програма на партията, за която партията ще търси подкрепа в новия парламент.

Още по темата
Приоритетите на "Продължаваме промяната" в социалната сфера включват увеличаване на минималната работна заплата на 50% от средната – на 860 лв; увеличаване на пенсиите с 20%, за да изпреварват инфлацията; нова дефиниция за енергийна бедност и 2 тарифи за ток, газ, вода и парно на база на консумация; вдигане на данъчния кредит за младите семейства с деца с 50%; продължаване на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства; продължаване на политиката учителските заплати да имат стойност 125% от средната работна заплата; гарантиране на мин. работна заплата за младите мед. сестри (1500 лв) и младите лекари (2000лв.).

Сред мерките за бизнеса влизат таван на цената на тока от 250 лв/МвЧ; таван на цената на газа от 300 лв/МвЧ, независимо от пазарните флуктуации; без увеличение на данъците.

Приоритетите в сферата на икономиката включват ограничаване на бюджетния дефицит до 3% с максимално прозрачно изразходване на публичните средства; допълнително увеличение на прага за регстрация по ДДС до 160 хиляди лева; запазване на данъчните ставки на настоящите нива.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: БСПпенсииПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двете тарифи всъщност са първа стъпка от въвеждането на либерализиран пазар за електроенергия, както е заложена в плана за възстановяване от правителството Петков. Това обрича домакинствата на пълна мизерия
186
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с двете тарифи, ако прагът е 250 квч е пълно убийство за домакинствата.
185
0
 
15
 
! Отговори
Европейски лидер преди 1 година
Това с тарифите на тока е само едно нещо - АНЕКСИРАНЕ от ЕС на българските електроцентрали!Путин анексира украинска АЕЦ, ЕС ще анексира български АЕЦ. Само че без оръжие, а с икономически методи.Цените на "борсата" за ток зимата са по лев-два за киловат, над 90% няма да можем да ги плащаме и... ще има огромни излишъци от ел.енергия, която да се изнася. За България остава "бонус" риска от ядрени аварии и замърсяването от ТЕЦ-овете.
184
2
 
4
 
! Отговори
Охооо преди 1 година
С след 2-3 години като Гърция.....
183
1
 
13
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Тези наддават повече от и БСП.БСП да наддават и те.Води ни партийо води ни,ох секнах се и се хванах за пръстите на краката.
182
1
 
15
 
! Отговори
Undefined преди 1 година
Пропуснали са да кажат откъде ще вземат парите за всички тези увеличения. Приходите от данъци в следващите 1-2 години ще намалеят заради задаващата се криза. В условията на криза не върви да увеличиш и данъците. Тогава откъде? Приказките - ще спрем кражбите и ще влязат в хазната милиарди не работят, видяхме го това вече. Остава само всички тези увеличения да се покрият с нови заеми.
181
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с двете тарифи за ток не знам как ще стане.Сега мога да си изчислявам и сам консумацията и цената,а като се въведат две тарифи,не можеш да му хванеш края.И защо страна,която е трета в Европа по износ на ток,трябва да налага на гражданите си такива ограничения!?
180
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да Каквото обещаха дадоха! И показаха,че без Русия се оправяме не по зле! Единствените,които нямериха сили и смелост да арестуват Боко,казаха му в очите,че е корумпиран до ушите селски тарикат!
179
1
 
15
 
! Отговори
червени МЪРШИ преди 1 година
идва ви времето
178
6
 
26
 
! Отговори
Денко преди 1 година
Ние не желаем вашата промяна.За две години ,,променихте" външния заем от по малък към по голям!Нищо не увеличихте, едни мижави пенсии, а скритата инфлация гони 30 процента!!! Не ви искамееееее.....
177
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До тия 2 *** Чакат първо Боко да си избере килия.Южно изложение,при бай Ставри.
176
4
 
14
 
! Отговори
Денко преди 1 година
Ние не желаем вашата промяна.За две години ,,променихте" външния заем от по малък към по голям!Нищо не увеличихте, едни мижави пенсии, а скритата инфлация гони 30 процента!!! Не ви искамееееее.....
175
0
 
13
 
! Отговори
Да преди 1 година
Всеки обещава това, което не може да даде, защото обещаното не е като даденото! Могат да обещават, че ще дадат 20%, но може ида не ги дадат.
174
1
 
20
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
КИР и КОКОР, 1 април мина отдавна ,това е Вашият празник викат му ДЕН на ЛЪЖАТА!!! Минимална пенсия 860 лв.последно колко.преди 2 седмици КОКОР показваше някаква графика - 900 лв.20 % увеличени пенсии ,ама кои щото от по предното увеличение някои бяха и намалени.И понеже мед сестри се бунтуват и искат 1500 лв им се обещават а за проститутките ще има ли увеличение??????????
173
1
 
25
 
! Отговори
Давам20лв-вземамТи50 преди 1 година
20% увеличение на пенсиите означава още 50% поскъпване на хранителните продуктите над сегашни 50%.
172
2
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Що не ги увеличиха така яко, докато бяха на власт! Ясно е, че друг трябва да ги прави тези увеличения, никой няма да им гласува ново правителство на ПП! И аз искам по-висока заплата, ама Кирчо и Кокорчо не се погрижиха, най-вече за работещите бедни! Оставиха ни сами да се справяме, както можем!
171
0
 
14
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Икономедия Прокопиева - Работническо Дело на ***. ДнесБГ - на ПъПъ.
170
3
 
11
 
! Отговори
Нада Щирлиц преди 1 година
Кремълските медалисти ППДБ заедно с БКП и вГЗраждани, стриктно изпълняват заповедта на Кремъл - да не приемаме Еврото и да не помагаме на Украйна. Като фалират държавата заради социални харчове и направят 7% дефицит и ни вкарат в дългова спирала, Европа ще ни отреже за Еврото. Като фалираме няма да имаме пари да въоръжаваме нито нас си, нито Украйна.
169
15
 
9
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 1 година
Значи за фирми полагащи Хасфалт пари има и то милиарди ама за пенсии няма. Как не ви е срам бе ГЕРБ-ери ?
168
1
 
17
 
! Отговори
Чекмеджан ефенди преди 1 година
Това с 2-те тарифи за електроенергия е АБСУРД. ПЪЛЕН.