Борисов: Съгласни сме с предложението за ротационен принцип при председателите на НС

По думите му НС веднага трябва да заработи
19 окт 2022 19:18, Нели Христова
240
Борисов: Съгласни сме с предложението за ротационен принцип при председателите на НС
Снимка: LAP Bg

"Да, България" в лицето на Христо Иванов, направи предложение на парламентарната група, в лицето на госпожа Атанасова, че те предлагат ротационно председателство като изход от кризата. Да, има много приказки народни за двете овнета, които се бутали на моста докато паднат. Само че народът незаслужава това, което днес се случи в парламента. Погази се конституцията и практиката, която винаги я е имало досега. Но ние не сме се заинатили за председателския пост, просто той се дава на победителите в изборите. И колкото да си арогантен, брутален, толкова повече човек се замисля за ролята на изборите изобщо. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, след катастрофалният ден в Народното събрание.

Още по темата

Той обяви, че ГЕРБ се съгласяват с предложението на "Да, България".

"Финансова, политическа, миграционна, енергийна, всяка дума, която приложиш към криза, е факт. И ние продължаваме да се занимаваме с това кой ще е председател на НС. По-умният отстъпва. Аз благодаря на Христо Иванов и "Да, България", че дават едно разумно предложение, което ние веднага се събрахме и разгледахме", каза лидерът на ГЕРБ и заръча на депутатите на председателския съвет да изразят съгласието на партията с предложението за ротационен принцип при председателя на НС.

Борисов заяви, че НС веднага трябва да заработи, защото сме и в конституционна криза: "Най-възрастният депутат открива, но утре то би трябвало да се води от избрания председател."

"Трябва да се отпуши работата на парламента, да се гледат законите. И сега има протести на медицински работници, на РЗИ-та. А това, което винаги съм казвал, че ме притеснява, е АЕЦ "Запорожие". Днес вече на нейната територия се водят боеве. Така че в тази ситуация в света, в която днес дори Германия излиза на пазарите и не може да имитира дълг, кризата, рецесията, в която влиза Европа, е чудовищна. Немислимо е да си играем на председатели", каза още Борисов и допълни, че с радост би отстъпил поста на ПП, но това нямало да бъде честно спрямо избирателите на ГЕРБ.

"Ние бяхме призовани да се покаем. Ние се покаяхме. И народът ни сложи с над 5% от другите. Само народът може да ни даде покаяние и той ни го даде. И заради това ние искаме да сме отговорни именно към народа. Дали ще е Росен Желязков или някой друг няма значение. Има значение да се спазват принципите на демокрацията - че първият носи отговорност. Но ние сме готови утре да подкрепим това предложение, само и само утре да има председател", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ади махайте са . Нали ротационен принцип ? 12 години бяхте на власт сега е ред на другите .
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си най-залухавия политик, за да се вържеш на предложение, предложено от главния мошенник на републиката, по конкретно Баце Мутромилиционер СИК-аджия бабаит рекетьор бияч изнудвач и шегаджия.
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя път щеима кръв в НС!!!!!Всите!
107
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСКИЯ *** ПРИЗНАВА- САЩ ИМАТ ИНТЕРЕС ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО, А РУСИЯ- ДА СМЕ В НЕСТАБИЛНОСТ!
106
1
 
8
 
! Отговори
Курчо и Кикирчо преди 1 година
Кирца и Кокорца кльопат гербелюгите като топло мезе с бира на плажа.
105
0
 
6
 
! Отговори
Нане преди 1 година
На кое се кефиме бре айдушки ***... Кефим се, че когато дойде денят няма да набарате сите самолетите да висите по тях... За швейцария... Които не успеят почвате новият строеж на АЕЦ Белене... Без пари и в трудови куртки... ===)))
104
1
 
12
 
! Отговори
:):):):):) преди 1 година
ГЕРБЕРУГИТЕ са притиснати в ъгъла. Започват да се съгласяват на всякакви неща. Е те тука е момента да им се каже ТВЪРДО НЕ! Нали са първи - да си издигат председателя с ДПС, Възраждане и оня новия.
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бойко отива при бай ставри!
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ПА ТЕБ ТЕ НАТИСНАЛА МИТРОФАНОВА, ЗА ТВА СИ ТАКЪ УХАПАН...
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО СА ГО НАТИСНАЛИ БОРИСОВ
100
1
 
6
 
! Отговори
Хммммм.... преди 1 година
Не вярвам Киро и Кокоро да се хлъзнат по тая куца схема - не са толкова залухави.
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАЖЕТЕ СЯ, КАК ДА ГЛСУВАМ ЗА ТИЯ? АЙ ЛОГИЧЕСКИ МИ ОБЯСНЕТЕ! НАЛИ МНОГО МЕ АГИТИРАХТЕ ТУКА ПРЕДИ ИЗБОРТЕ? ОБИЖДАХТЕ МЕ И ПР. НАЛИ МНОГО ЗНАЕХТЕ? АЙ ГЛЕДАЙТЕ СИ ИМПОТЕНТИ СЕГА, ХАРЕСВАТ ЛИ ВИ?
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бистришките тигри???
97
0
 
4
 
! Отговори
Ами сегааа ...? преди 1 година
ДО КЪДЕ НИ ДОКАРА, БУЦО ПРОКЛETA?!?!?!?!?!?!?!
96
1
 
2
 
! Отговори
хахо преди 1 година
докато наркоман4ето киро гламавия се бърка в бг политиката ше пропадаме до безкраи . наи лощото е 4е македонците ще измрат от смях когато гледат как надрусаното джендър4е нахълтва като башибозук в телевизията . изпи три литра вода и неможа да каже едно изри4ение . пастите с кристал4ета не прошават
95
0
 
4
 
! Отговори
ПП преди 1 година
А ние не сме съгласни.
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие си го избрахте... Защо се оплаквате ?!
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя ще лежи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, И ПРЕЗ ФЕВРУАРИ НЯМА ДА ГЛСУВАМ! ДОКАТО НЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ВСИЧКИТЕ! БОЙКОТ ДО ДУПКА!
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох комунистически мутропитеци. Елементарни сте като бащите и дядовците си. На какво се надявате? Като се срине държавата вие да оцелеете? Ще ви оцелеят босовете със сметките в швейцарските банки, а вие ще си лаете за едно коматче. Такива като вас се кефят на руските атаки по гражданските обекти, на смъртта на хилядите руски и украински военни заради султанските мераци на кремълското джудже. Точно затова светът ще го унищожи и както е тръгнало Русия може да го последва. Поняли?