Василев: Решенията на ПГ ГЕРБ се взимат на футболното игрище с телефонно обаждане

Парламентът бил отражение на обществото
22 окт 2022 20:54, Нели Христова
198
Василев: Решенията на ПГ ГЕРБ се взимат на футболното игрище с телефонно обаждане
Снимка: БГНЕС

"Когато отстъпваш от принципите си, компромис може да се направи за дадане позиция, за дадено мнение, но в момента, в който направиш компромис, който нарушава фундаментални принципи, това вече е примирение, договорка. Първата стъпка е разговорите да стават публично, за да започне да се гради доверие между партиите, да се гради доверие на гражданието към самия процес на вземане на решения от партиите". Това заяви Асен Василев от "Продължаваме промяната" в "Седмицата" по Дарик радио.

"Видяхте и вчера при избора на г-н Рашидов. Излезе г-н Цонев и каза: Ама ние на Председателския съвет се разбрахме нещо. Хората нямат представител. Ако тези разговори бяха публични, нямаше нужда някой да ги преразказва в залата. Говоря за това, към което призовахме, всичките дискусии да се случват в зала," категоричен бе Василев.

"Ние избрахме една фасада, не избрахме човек, който има опита и е комптетентен да води НС. Ние избрахме човек, който няма да пречи, но това не е ролята на парламента. И да сложиш фасада и зад нея да се опитваш да прокарваш политики, това не е нормално. За съжаление виждаме, че и г-н Радев е залитнал в тази посока с някои от министрите си в този кабинет, които са там пионки. Този модел на управление е изключително порочен" коментира Василев.

Относно срещите, които бившия президен Росен Плевнелие и Соломон Паси водят в парламента в събота, Василев коментира, че "решенията за парламентарна група на ГЕРБ не се вземат в парламента, видяхме една снимка, че се вземат на футболното игрище с телефонно обаждане. Това е моделът, срещу който се борим" заяви Василев.

Той обясни, че председателят на НС определя дневния ред, разпределя кои законопроекти кога ще тръгнат към комисии. "Най-грубо казано той задава законодателството, което ще бъде гледано. Ясно казахме, че няма да подкрепим ГЕРБ, ние сме опозиция."

Според него те не са си осигурили подкрепа, за да се гласува за техния кандидат.

"Що се отнася до коалиция ПП, ДБ и "Възраждане" там по-скоро коалиция няма. ДБ също гласува различно от нас за част от кандидатите, които бяха предложени".

На въпрос дали има смисъл в този парламент, Василев отговори, че той е реално отражение на това къде сме ние като общество. "Ако тези разделения в обществото не се преодолеят, това няма да реши проблемите на България. В този парламент, с тази представителна извадка, е полезно да се случва процес на разговор, за да може обществето да реши накъде иска да тръгне. В един момент за кратък период имахме посока да влезе в ЕС и НАТО, сега няма посока и въртим в кръг, седим и само се оглеждаме. Много е важно да се проведе тази дискусия в НС."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
15
 
! Отговори
Новак преди 1 година
А БЕ Чавдарчета, не разбрахте ли че от вас нищо, ама нищо не става. *** за зелето си имам, по добър от бас
76
2
 
21
 
! Отговори
Вихър преди 1 година
Хайде стига сте разигравали този цирк!!! Писна ни!!! Хващай самолета за Дубай и при Спецов да охлабиш жилата, че личи как си напрегнат!!!
75
2
 
2
 
! Отговори
Aaa преди 1 година
ДЕПМ, Божкови ***
74
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еи тоя злобен педаааалллл няма умора баси боклукаааааа
73
2
 
16
 
! Отговори
На ПП къде, от кого? преди 1 година
Кажете нещо за Татко Петко как той ви вземаше решенията!Кажете как агент на КГБ и ДС определяше Евро-атлантическите решения на ПП за:Даване на 2милиарда на Руската ДжемКорп;Даване само за 6 месеца през 2022г. на 5милиарда повече за стоки от Русия в сравнение с 2021г;Даване 3.5милиарда на швейцарския клон на Лукойл с надценката 1лев на бензин/дизел..;Даване почти милиард на посредниците от Русия за газа...Татко Петко който уволняваше министри изкарвайки ги агенти на Путин какъвто е ТОЙ КГБ агент!
72
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На боко такова му е нивото, той си е елементарен селски бек. Българина толкова опростя, че взе да възприема подобно поведение за нормално, но то му беше налагано над 10 г. Джипки на горските, лентички, не стъпване в парламента, абсолютно поведение на доволно ограничен човек, който се е възприел за недосегаем.
71
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито Киро, нито Асен не съм виждал на протестите. Видях ги за първи път в министерски кресла. Някой ни ги посочи за спасители и ги обяви за протестъри. Почна се реклама по вестници, телевизори и сайтове. Тоя сценарий е време да приключи - Киро и Асен си взимаха еднолични решения, а обвиняват ББ в това, сега са обидени на народа, че не са първи.
70
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Главните сили са на Козяк , а това е ариергарда.
69
3
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Решенията на ГЕРБ се взимали на футболно игрище ? А решенията на ПП-тата са ...каквото кажат ГЕРБ, ние сме ... против !
68
3
 
10
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
а решенията на ПП се вземат от Козяк :)
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тия провинциални мелодрами, като някакви селски клявки дето гледат турски сериал. Кажете колко струва сиренето, тока, да пестим ли вода, ще се въоръжаваме ли, ще ни нападат ли. Това ако не е индийска сапунка па те на. И с точния поглед.
66
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли някой който да вярва на тези гриндъри, особено на опуленият? Аман от побъркани мошеници и крадци. За 6 месеца откраднаха милиарди с заемите които теглиха през седмица. Сега искат да няма работещ парламент и работещо правителство и само съботират, за да не ги разследват и осъдят за всичко това което нанесоха на България. Стигнахме дъното с тези измамници.
65
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А вашите решения къде се вземаха? В мола! Присмял се хърбелът на щърбела.
64
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тия Макс и Мориц ли бяха ?
63
4
 
12
 
! Отговори
аре у лево преди 1 година
умитайте се бре
62
4
 
13
 
! Отговори
Ал. преди 1 година
ПП са мишлета ... инфлуенсъри :)
61
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,ние това си го знаем.Ако не е от игрището,ще е от джипката или от зайчарника.Лошото е,че мат'ряла не е много умен и пак си поиска тиквата да го клати.
60
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А някои седят в парламентарната зала и не знаят защо са там , а избирателите им не знаят защо са ги избрали.
59
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не трябваше да се карате с президента, трябваше да излъжжите славчо той не е много умен, нали е дегеец, трябваше ви поне 2-3 години управление.
58
4
 
12
 
! Отговори
Точен преди 1 година
А "решенията" на ПП ПП се вземат на ул. Козяк.