Василев: Решенията на ПГ ГЕРБ се взимат на футболното игрище с телефонно обаждане

Парламентът бил отражение на обществото
22 окт 2022 20:54, Нели Христова
198
Василев: Решенията на ПГ ГЕРБ се взимат на футболното игрище с телефонно обаждане
Снимка: БГНЕС

"Когато отстъпваш от принципите си, компромис може да се направи за дадане позиция, за дадено мнение, но в момента, в който направиш компромис, който нарушава фундаментални принципи, това вече е примирение, договорка. Първата стъпка е разговорите да стават публично, за да започне да се гради доверие между партиите, да се гради доверие на гражданието към самия процес на вземане на решения от партиите". Това заяви Асен Василев от "Продължаваме промяната" в "Седмицата" по Дарик радио.

"Видяхте и вчера при избора на г-н Рашидов. Излезе г-н Цонев и каза: Ама ние на Председателския съвет се разбрахме нещо. Хората нямат представител. Ако тези разговори бяха публични, нямаше нужда някой да ги преразказва в залата. Говоря за това, към което призовахме, всичките дискусии да се случват в зала," категоричен бе Василев.

"Ние избрахме една фасада, не избрахме човек, който има опита и е комптетентен да води НС. Ние избрахме човек, който няма да пречи, но това не е ролята на парламента. И да сложиш фасада и зад нея да се опитваш да прокарваш политики, това не е нормално. За съжаление виждаме, че и г-н Радев е залитнал в тази посока с някои от министрите си в този кабинет, които са там пионки. Този модел на управление е изключително порочен" коментира Василев.

Относно срещите, които бившия президен Росен Плевнелие и Соломон Паси водят в парламента в събота, Василев коментира, че "решенията за парламентарна група на ГЕРБ не се вземат в парламента, видяхме една снимка, че се вземат на футболното игрище с телефонно обаждане. Това е моделът, срещу който се борим" заяви Василев.

Той обясни, че председателят на НС определя дневния ред, разпределя кои законопроекти кога ще тръгнат към комисии. "Най-грубо казано той задава законодателството, което ще бъде гледано. Ясно казахме, че няма да подкрепим ГЕРБ, ние сме опозиция."

Според него те не са си осигурили подкрепа, за да се гласува за техния кандидат.

"Що се отнася до коалиция ПП, ДБ и "Възраждане" там по-скоро коалиция няма. ДБ също гласува различно от нас за част от кандидатите, които бяха предложени".

На въпрос дали има смисъл в този парламент, Василев отговори, че той е реално отражение на това къде сме ние като общество. "Ако тези разделения в обществото не се преодолеят, това няма да реши проблемите на България. В този парламент, с тази представителна извадка, е полезно да се случва процес на разговор, за да може обществето да реши накъде иска да тръгне. В един момент за кратък период имахме посока да влезе в ЕС и НАТО, сега няма посока и въртим в кръг, седим и само се оглеждаме. Много е важно да се проведе тази дискусия в НС."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който го може - го може и на терена, а който не го може пита тате Петко.
56
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом се кокори значи лъже.
55
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Харвард ритат топка и грабат, ама този ром как да знае.
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и Асен са първите роми завършили Харвард.
53
5
 
3
 
! Отговори
Диван чапраз преди 1 година
До 8 истукан,Мразят се, ама повече си завиждат, кой повече открадна се питат.
52
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквун е особено *** и нагъл мазен израстък на местната мафия !
51
5
 
14
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 1 година
всички Р0ми, които съм срещал винаги са или Асен или Киро!
50
6
 
24
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
По-добре на игрището пред погледите на много хора,отколкото по парапетите на тайни квартири:-))
49
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Ал Капоне е правил така като Тиквата обажда, се по телефона тоя и тоя да ги няма
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
решенията се вземали еди как си ... Никой не се интересува от това, милички, единствения ви шанс е коалиция с Герб ... Герб в момента са уязвими - искайте и ще получите, но ... ако само гледатe отстрани - ви чака съдбата на Слави.
47
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление няма избор . Ама като си помисля колко хора са се борили за правото да могат да гласуват . Трябва да се гласува . Няма как . Затова - "Възраждане" . Дано много хора мислят като мен - да вкарат 80 човека в НС . А който не иска да гласува , да отиде поне да отбележи " не подкрепям никого " . Ако има 800 000 гласа " този кандидат" - да видим какво ще бръщолевят политиците . Дали ще им е удобно да говорят от името на хората
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асене, председателят на НС НЕ ТРЯБВА да блокира законодателната дейност на опозицията, както правеше Никола Минчев-Наглия. И ако не го правеше, сега нямаше всички да ги е страх от злоупотреба с този пост. И нямаше да гледаме този тридневен цирк.
45
10
 
8
 
! Отговори
Тото преди 1 година
Ами герберчетата кво се кефите. гласувате за Тикквата а той ви вика че не му се управлява а му се цъка мачле и яде чевермета... ама не, вие пак го избирате
44
4
 
21
 
! Отговори
винету преди 1 година
Глу.пак. На игрището или в Банкя, няма значение. Важното е да са правилни. А вие от детската градина си играйте на сърдити деца. Скоро ще сте при Трифчо.
43
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствения печеливш ход на ПП и ДБ в момента е коалиция с Герб ... но понеже са тъ/пи и алчни, залагат на поредни нови избори, както стар просяк залага на 'тука има - тука нема' ... ще бъдат наказани като Слави - болезнено и изненадващо.
42
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвам на Асен!
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко им взе БСП. Прекара ги.
40
5
 
18
 
! Отговори
Изрина ви нали преди 1 година
Кирчо и Кокорчо пеят лебедовата си песен!
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такова дъно на парламентаризма никога не е било . За съжаление покрай Слави се намърдаха много хора , които не са за парламента и започна опростачването . Какво да говорим за ПП - така и не разбраха ,че не управляват някаква фирма . ДБ - има доста интелигентни и разумни хора , ама слугуват на САЩ . Как може най-важното за тях да е ..... Украйна .
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвам на този ***.