Нинова: В 48-ото НС вече се говори за "коалиция на войната"

Тя включвала ГЕРБ, ДБ и ПП
25 окт 2022 09:55, Нели Христова
101
Нинова: В 48-ото НС вече се говори за "коалиция на войната"
Снимка: БГНЕС

Вежди Рашидов не е избран като представител на една партия. Рашидов го избрахме, за да не блокираме държавата. Това заяви пред bTV лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тя отново бе категорична, че БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ.

Относно внесените промени в Изборния кодекс, Нинова заяви: Хартиената бюлетина беше част от разговорите за министър-председател (за Кирил Петков – бел. ред.). Тя попита: Защо в кулоарите на парламента, в партийните централи може би се променя вота на хората?

По думите ѝ в 48-ото НС се говорило вече за „коалиция на войната” – ГЕРБ, ДБ и ПП и подкрепата за Украйна.

За нас това е риск България да бъде въвлечена във войната и ние няма да се включим, припомни Нинова позицията на БСП.

Още по темата
По думите на лидера на левицата, в парламента ще има плаващи мнозинства, което за нея означава политическа нестабилност.

Очаквам по бюджета и по Плана за възстановяване и устойчивост да има по-голямо мнозинство, коментира Корнелия Нинова.

Според нея в последните дни Бойко Борисов „прави странни неща, които нанасят удар върху парламентаризма”.

Имаше контактна група с Плевнелиев и Паси, сега предлага такава с президента, коментира лидерът на БСП. По думите ѝ има парламент, има избрани ПГ, за какво ни е медиатор? Тези медиатори нищо не могат да решат. Като че ли се правят опити този парламент да бъде неглижиран, заяви още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
ГАЗОВИК преди 1 година
"Коалиция на войната"-за това заговори дясната ръка на Корнела,Свиленски.Когато в манталитета на голяма част от българите е да цака другия,да говори едно,а да прави друго и пр.,не може да се иска тези в НС да бъдат други.Корнела,вместо да образова нейния електорат иска връщане на хартията.Не разбра,че с такава ретроградна политика не може да привлече образовани хора.Трябва истинска социалдемократическа партия,каквато има в евр.д-ви.Кое от нейната политика е добро за работещите?Нищо.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко му беше даден шанс да заслужи прошката на народа. С това си поведение ще си отиде от властта с най-жестоката омраза. Хората вярваха че е балансьор и няма да ни вкара във войната, а той се оказа лъжец. Същия като Киро. Сигурно за това толкова се мразят, защото са еднакви. Позорно е! България пак ще е в национална катастрофа, заради слагачеството на шепа политици. Е народе, сега вече ще идете на фронта да докажете колко мразите Русия. Въпросът е с какво оръжие? С прашки и дървени сопи.
6
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За нас това е риск България да бъде въвлечена във войната" България е въвлечена във войната, защото е на страната на демокрацията. Другарката Нинова да каже дали иска България да бъде демократична държава, и да обясни как се защитава демокрация срещу въоръжен агресор. Празните ли-цемерни приказки, зад които крие скритата си подкрепа за Кремъл не вършат вече работа.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами съботирай ги бе Нинова. Хайде докажи дали си за тая война или против нея. Да те видим от трибуната. Защото народа ти е бесен за това дето давахте оръжие под сурдинка. Съботирай ги и си върни правото партията ти да бъде партията на народа. Хайде да те видим.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези комунисти нямат срам , то бива лицемерие , ама тяхното минава всякакви граници . Нямат нищо против да изнасят оръжие , ама са против войната
3
0
 
10
 
! Отговори
СЛАВА НА ЦЕНЗУРАТА преди 1 година
Сутринта по нова тв, чийто собственник е дженерал ДевиддПетреъсс, бивш шеф на спец службата на УСА, докато интервюираше ястребоватаа дупетатка от тн Дай България, проведе анкета сред зрителите и 64 процента бяха против България да ПОДАРЯВА оръжия на укрите. В същото време бе анонсиран митинг тук на българи в Украйна, на кадъра се видяха 10 души и една българка, която едвам срича на български говореше и искаше нова и нова цензура в страната ни. Оръжия даром и тн... НЕПРОТИВОконституционствайте!
2
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинче войната е неизбежна и няма да има неутрални.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалиция на войната срещу хартиената коалиция. Играта започна!