ГЕРБ с предложение в НС да пратим съветското си въоръжение в Украйна

ГЕРБ-СДС са внесли пакет от проекторешения в три направления
25 окт 2022 09:39, Нели Христова
308
ГЕРБ с предложение в НС да пратим съветското си въоръжение в Украйна
Снимка: БГНЕС

Най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента проекторешение за изпращане на военна помощ за Украйна.

От политическата сила са депозирали и проекти на решения за приемането на еврото в България и за компенсации на небитовите крайни клиенти на ток.

ГЕРБ-СДС са внесли пакет от проекторешения в три направления от вече заявени приоритети - диверсификация на енергийните доставки, военна и техническа помощ за Украйна, в това число и от наличността с отпаднала необходимост за въоръжените сили и ускорява на процеса на техническата подготовка за приемането на еврото.

От парламентарната група предлагат освен предоставяне на военна помощ за Украйна Министерски съвет да проведе консултации, в рамките на инициативата на НАТО за усилване на източния фланг, за разполагане на сили и средства, които да гарантират сигурността на страната, включително и за съвместна охрана на въздушното ни пространство.

Възлагат се преговори със съюзниците ни в Алианса за разполагане на наша територия на заместващ или усилващ на отбранителните ни способности капацитет.

ГЕРБ-СДС са депозирали в деловодството на парламента и няколко проекторешения в енергийната сфера.

Групата предлага разделяне на мярката с тавана на небитови клиенти - като досегашния таван от 250 лева да остане са потребители на ниско и средно напрежение, а за химическата и тежката промишленост прагът на базовата цена да е 200 лева за мегаватчас, предаде БНР.

В други проекторешения се възлага на МС да инициира лицензиране на неруско ядрено гориво, въвеждане на мито за вноса на руски суров петрол и облагане на свръхпечалбата на собственици и/или преработватели на нефтопродукти от руски суров петрол, както и МС да възложи до края на ноември да се разработи и стартира тръжна процедура за дългосрочна 10-годишна доставка на неруски природен газ.

ГЕРБ-СДС също така предлагат до 1 януари 2026 г. битовите крайни клиенти на електроенергия да останат на регулирания пазар, с което на практика се отлага с три години процеса на либерализация на битовите потребители на ток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин пак е развързал кесията за пропаганда :) Тия ферми няма ли са фалират
235
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 години в Нато със съветското ръждясало оръжие и строшените мигове Крайно време е да се отървем Станахме за срам и позор Радев е излязъл от първи канал на руската тв първи пропагандист в БГ Стига сте ни плашили ние не сме зомбита можем да мислим с главите си Украйна е жертва и трябва да дадем оръжие
234
2
 
1
 
! Отговори
Стратег преди 1 година
Най-малкото руските тежки и неудобни джелеза макаров и калашников трябва да се заменят с леките и удобни австрийски АУГ и Глок. Повтарям Австрийски а не американски баклуци, втора грешка като със самолетите Ф-16 не трябва да правим.
233
8
 
2
 
! Отговори
кратко и ясно преди 1 година
това оръжие За трепане на руски ор...ки става руснаците при война винаги са били второсортна из..мет която я залее с 4исло я не ... но за модерна война му е минало времето ако иизобщо и тогава е ставало
232
0
 
2
 
! Отговори
По добре преди 1 година
Да се отвори един музей на оръжията,то това което го имаме е толкова остаряло, че не се знае дали функционира въобще.
231
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъщеря ми се е научила да прави много хубави хартиени самолетчета. Летят на далеко и много бързо. Ся като харижем оръжията на Украйна и докато (ако) дойдат американските самолети, мога аз да снабдявам армията с летателна техника. Е не е съвсем същото но поне ще имат нещо :))
230
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъщеря ми се е научила да прави много хубави хартиени самолетчета. Летят на далеко и много бързо. Ся като харижем оръжията на Украйна и докато (ако) дойдат американските самолети, мога аз да снабдявам армията с летателна техника. Е не е съвсем същото но поне ще имат нещо :))
229
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам да пратим на Украйна всички украйнолюбци да се бият на фронта, да помагат, да защитават идеите си и най-накрая да останат тук само хора дето им пука за България че ми писна от всякакви евроатлантически *** да ми обясняват пропагандни глупости за някаква война на някакъв там народ при всички проблеми в Майка България! Войни има в момента и на други места по света, за тях не ви ли пука? Или казвате от състрадание към хората. Е те и от сирия са хора.
228
2
 
12
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Аха. Даваме си оръжията на укропите без пари, а после да се купим от краварите на петорна цена? Опа...забравих...комисионната при военни стига до 20%, все ще напълни десетина чекмеджета - та затова е тоя зор от гърбавите!
227
4
 
3
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
Абе пращаите тия бракми че после ще са на вторични.
226
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГолЕм евроатлантик е Лойко,до вчера подаряваше кученца на Путин.Но, по-добре ,с този си ход ГРОБ ще загуби много гласове,дано най-накрая се свърши с тази крадлива партия.
225
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англосаксонците са хитри подлй даваш даром после купуваш пре скъпо ще им дадем само срешу чисто нови
224
5
 
10
 
! Отговори
Само един.... преди 1 година
Ако сега Джон Ленън можеше да изпее "Give Peace a Chance"/ДАЙТЕ ШАНС НА МИРА/, той щеше да бъде обявен за путинист. Брей, брей, ама па брей.... Сичките титуловани и не чак толкова титуловани, но добре хонорувани абонати на Америка за България или така знайните проскубани ЯCTPЕБИ, дитирамбят от Тв в Тв и приканват за помощ и помпане на укрите с джепанета... абе аджеба що един, поне един за личен пример не грабна пушка и мешка и не отиде на фронта да брани бандери, азовци и сви неонацисти ... а те брате от кревата шляпат само по клавиатурата!!!
223
1
 
11
 
! Отговори
БАЦЕ на фронта преди 1 година
Бой0ня да стяга мешката, да фаща вокзала и на фронта... да брани бандерите!!!Иначе ние почти не можем да помогнем с оръжие, но като военна помощ може да се предложи жива сила и военни специалисти, значи имаме бай Баце бивш командир от възродителния процес, бивши военни министри за командири или за бойци разполагаме с много яcтpeби като Пacи, Чexльоу, AлЙо, Иво Инджeв, Kpемтодорова и т.н. жълтопaветняци, ДъeБъ-apи и пияни професори даже, които могат да спретнат рота, че и батальон даже!!! А ще изкарат и некой лев... бaйизkykyригал е развързал кесията!!!! И така постигаме две цели..
222
5
 
4
 
! Отговори
Не едно животно преди 1 година
България трябваше да използва времето отдавна да даде Съветското си оръжие и да поиска натовско такова в замяна. Превъоръжаване на армията е необходимо и то както показват някои обстоятелства в последно време - възможно най бързо! Съветското оръжие(с малки изкл) трябва и да се поддържа. Кой? :) Пазар!! Даваме-Получаваме.
221
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутри вьн
220
3
 
10
 
! Отговори
ИВАН ИВАНОВ преди 1 година
Герб и Бойко са изкукуригали тотално! Тези си копаят гроба на Герб от какъв зор болната ни държава ще помага с оръжие на държава не от Европейския съюз България трябва да се интересува единственно от българската общност живущи в двете страни учасници в конфликта. Не е ли достатъчна помоща от 1милиард и половина на месец от ЕС това са пари от нашите данъци не е нужно бедната ни държава да се натика да помага с оръжие Ако това се случи Герб на следващите избори сами ще паднат в гроба
219
3
 
12
 
! Отговори
Манолов преди 1 година
Интересно, на нас кой ще ни даде нещо даром. Ей така. От добро сърце. Всичко си плащаме, че и отгоре.
218
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ с тези предложения ще идат на украйната си напролет.
217
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеевските медии трябва да унищожат от критика ГЕРБ, Бойко за това предложение. Ще четем. Боко е путинофил с американско яке. Пеевските му медии подкрепят Путин и са срещу Украйна.