Лорер: ПП ударжа на немалко кризи

Според него може да дадем оръжия за Украйна без да се оголи армията ни
4 ное 2022 10:51, Петя Славова
57
Лорер: ПП ударжа на немалко кризи
Снимка: БГНЕС

България дава оръжия за Украйна, бе окончателното решение на депутатите, като те разчитат на ЕС и НАТО за повишаване на отбранителните ни способности.

Според Даниел Лорер от "Продължаваме промяната", кабинетът "Петков" е дал всичко възможно в онази обстановка, за да подкрепи украинската страна.

Той допълни, че не е убеден, че коалицията около ПП е щяла да бъде разклатена от евентуално изпращане на помощ за Украйна. "Да, БСП не го искаха нито тогава, нито сега, но в крайна сметка ние успяхме да удържим на немалко кризи".

Лорер коментира пред БНР, че откакто като премиер Петков е заявил, че страната няма да изпраща оръжие на Украйна, се е променила "самата настройка на украинската страна, която беше склонна да поиска от България по-скоро военно-техническа помощ".

Още по темата
Според него, решението на НС от вчера е "една възможност българска армия да започне най-после един сериозен процес на модернизация поне на някои сегменти".

По повод обвиненията, че е цинично армията да се модернизира за сметка на война, той коментира:

"Намирам, че е изключително цинично да се пренебрегва българската армия и тя да бъде оставена със старите си руски доспехи под прикритието това, че не можем да изгубим бойни способности. Българската армия е време да навакса своите огромни липси, които са създадени благодарение на концентрирани усилия да бъде оставена със старото съветско въоръжение. Това трябва да бъде променено! Ако, за съжаление, на нас ни се налага да има война, за да се събудим за тази нужда, това е тъжно, но в крайна сметка е крайно необходимо".

Лорер призова служебния кабинет: "Пропускането на тази възможност в момента е най-малкото неразумно и аз искрено се надявам, че те ще осъвременят прегледа на въоръжението у нас, който ние вече започнахме по време на кабинета „Петков“. Такъв съществува и има достатъчно системи, които все още функционират и които биха могли да бъдат предоставени на украинската страна и няма да оголят българската армия. Нашите съюзници могат да ни предоставят заместващ капацитет, докато България успее да закупи нови".

Лорер коментира гласуването днес в НС за връщане на изборите с хартиени бюлетини. Според него т.н. "хартиена коалиция" са партии, "които имат емоционална близост с миналото и начините по който се избори в миналото у нас – с помощта на хартия и немалък брой измами“, а срещу машините няма състоятелни аргументи. Той заяви, че е учуден от аргументите на БСП да подкрепят връщането на хартията, която е "много лесна за манипулация".  Запитан невъзвратими ли са отношенията между ПП и БСП, бившият министър заяви:

"Считам, че БСП е една от много малкото демократични партии в България и там могат да се чуват различни гласове. Виждаме различни представители на БСП, които коментират събитията по различен начин и дори глясуват различно. Това е признак на здравословен вътрешен процес на различни мнения. Не е скъсана връзката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Автомонтьор преди 1 година
Удържа, ама семерингата на маховика изпуска и съединителят също е за смяна!
49
0
 
2
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
ПП приличат на руска партенка увита в целофан с панделка...
48
0
 
2
 
! Отговори
Hristova преди 1 година
Петя Славова, пише се удЪржа.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-спецовете по военно дело, дето вчера влязоха в политиката, са наясно, че можем да дадем оръжие, без да оголим армията. Какво казват военните специалисти явно няма значение за тях. Те са от всичкознаещите и многостранно развитите. Ама, наистина много странно развити......???
46
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 1 година
До Най-тъпият -- Те тия бастуни нямат акъл, за да ползват автоматичен "куректор".
45
0
 
7
 
! Отговори
Тт преди 1 година
УдЪржа се пише....неграмотници
44
1
 
4
 
! Отговори
ДААА.. преди 1 година
ДОКАТО ГОВОРИТЕ ПРОТИВ РУСИЯ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ СТЕ НА ОПАШКАТА БЪЛГАРИНА ОБИЧА РУСИЯ АЗ НЕ ЧУХ НЯКОЙ ДА КАЖЕ ЧЕ ВИ ХАРЕСВА ВЕЧЕ БЕШЕ КОГАТО НЕ СЕ ГОВОРЕШЕ ЗА УКРАЙНА И РУСИЯ СЕГА.........НЕ
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно, че Украйна е искала техническа помощ, или е била склонна, в момента, когато България й предложи такава тогава. Тя просто бе поставена в позиция, да я приеме, тъй като правителството, доминирано от ПП, категорично й отказа поисканата от украинците военна помощ. Демагог, който преиначава истината. Откъде ли, има тези способности неингегрираният гражданин Лорер?
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пише се "удържа", независимо в кое време е.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заменете "удАржа" с "предизвика" и всичко ще бъде точно.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилата за правопис не се ли спазват вече?
39
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 1 година
Правописът....в заглавието още...грамотността....
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност ПП предизвикаха кризите. Тези хора не го ли осъзнават това или се правят на ударени?
37
1
 
7
 
! Отговори
Да ама, преди 1 година
ни докара ,още по голяма криза1
36
0
 
10
 
! Отговори
харди преди 1 година
лаурел,никакви кризи не сте удържали,вие създадохте кризите!ама я кажи какъв кран върте киро,къде е завода за ел.автомобили,къде е четири пъти по евтиния газ,къде са прословутите танкери,къде е житото та хляба е над два лв. за килограм,къде е слънчогледовото семе та олиото поскъпна,нали казвахте че семена и зърно има в огромни количества?вие наистина сте промяната но в негативна посока и за това не трябва да управлявате.това че сте втори е лек намек че сте се запътили към слафчу.
35
0
 
19
 
! Отговори
Турист: преди 1 година
А, колко кризи създадохте, нагляр???
34
1
 
11
 
! Отговори
До Gogo преди 1 година
ПрезидентА ф мУментЪ е най-голямото зло качило се на връо на пирамидЪта. Неговите 'филипики' ще останат в *** анали за идните поколения, които вероятно, но надали, ще са по-грамотни оД настоящото.
33
2
 
20
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Вярно е че ПП удържа. На лъжата за гражданство на Петков, на златната пчеличка Лена, на белият прашец в министерски съвет. Държавата не удържахте за 6 месеца съсипахте . хората нищо не направихте, а себе си уредихте.
32
3
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До Gogo ... кои са тези истински българи бре Гого, тези дето изразяват българщината си с руски акцент ли, ако фигуранта им е знаме нищо чудно, че на него пише "Крим е руски" ... с подобни твърдения се наля вода в мелницата на кремълският военнопрестъпник за да извърши престъпленията си ... като говориш за българи поне не включвай и себе си в това понятие, за да не ангажираш българите с диагнозата си ... !!!
31
0
 
10
 
! Отговори
Най-тъпият преди 1 година
автоматичен кУректор ще ви покаже, че думата е изписана грешно. Не съм комунист, но в "Работническо дело" лексиката беше перфектна, а да не думам за пунктОацията, пълен и кратък член, и пр.