Софиянци протестират срещу хартиената бюлетина

Граждани хвърляха сгрешени протоколи пред НС
4 ное 2022 12:42, Йоана Цонева
108
Софиянци протестират срещу хартиената бюлетина
Снимка: БГНЕС

Пред северния вход на Народното събрание граждани протестират срещу предложението да бъде върната хартиената бюлетина. Организатори на протеста са представители на политическата формация "Изправи се, България", майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" и ПП МИР.

Активисти на формациите разпръснаха копия на сгрешени протоколи от последните избори, в които се използваха хартиени бюлетини пред сградата на парламента. Такива копия от протоколи получиха и депутати.

Според лидера на "Изправи се България" Мая Манолова връщането на хартиената бюлетина крие риск от манипулация на вота.

Още по темата
"Това е едно позорно действие, което ще върне статуквото. Този парламент ще остане в историята като най-зловредният парламент. Ние сме тук, за да бием камбаната, че статуквото се връща със съдействието на хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход", които се доприбавят.“

Преди дни парламентарната комисия по правни въпроси подкрепи проект на решение за промени в Изборния кодекс, който предвижда избирателят да може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с машина, като остава условието да няма машинно гласуване, когато секцията е по-малко от 300 избиратели и в секции в чужбина, за образуването на които са подадени по-малко от 300 заявления, или в които на последните избори са гласували по-малко от 300 избиратели.

Промените в Изборния кодекс са в дневния ред на депутатите днес. Едно от предложенията, чийто вносител е БСП, е именно връщане на хартиените бюлетини. От ГЕРБ и ДПС вече заявиха, че ще подкрепят идеята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Хортензия Коларова преди 1 година
Няма да гласуват като са неграмотни! Можем ли да оставим съдбата на хората в ръцете на неграмотни и продажници? Изборите на Дочоолу и Гочоолу ни възмущаваха и мъчеха 12 години. И в момента оная неграмотна пипетка, Десислава Атанасова говори тъпотии, за някаква обожествена флажка. При машината не се бърка и не се фалшифицират избори, фалшифицират се в говняните омазани протоколи с по 3 и повече корекции, защото и аритметиката им куца- А т.нар. вълшебна флашка се мъти в плиткоумните главици
83
1
 
1
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До ДПС ГЕРБ 97 При статуквото държавата беше в много по добро състояние от сега , след преврата.
82
1
 
1
 
! Отговори
Питам преди 1 година
До Лойко 84 И как ще разчетат графата не мога да гласувам , като са неграмотни ?
81
1
 
0
 
! Отговори
До 98 Правда Лъжец преди 1 година
. . . . Видя се кои партии са не-демократични и използват измами при изборите - тези които гласуваха за връщане на хартиената бюлетина - Герб ДПС БСП Възраждане . . . Безсрамен лъжец и манипулатор! Възраждане никога не е искала връщане на хартиената бюлетина! Дали някой симпатизира на Възраждане е съвсем друга работа!
80
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
подкрепям
79
5
 
4
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Видя се кои партии са не-демократични и използват измами при изборите - тези които гласуваха за връщане на хартиената бюлетина - Герб ДПС БСП Възраждане Те са същите които се управляват диктаторски (мутренски, не по съвест) - всички гласуват еднакво по поръчка на лидера, както в диктаторските престъпни режими и които обслужват частни групови интереси и използват властта предимно за своето обогатяване, не за благото на народа както са се клели. И ИТН се управляваше така за съжаление.
78
4
 
3
 
! Отговори
ДПС ГЕРБ преди 1 година
Никога повече ДПС ГЕРБ и БСП това е статуквото.
77
0
 
4
 
! Отговори
България преди 1 година
Пишете на кирилица а не на шльокавица. Неграмотни деградация на обществото
76
4
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Сега за бюлетините - почнах вече и аз да подкрепям хартиените. Никъде в Европа не се гласува с машини. Ако с машини беше много добре, щяха и много други европейски държави да подкрепят и да въведат тази практика. Мисля, че точно с машините беше "изпържен" ИТН и беше вкаран ген. Янев.
75
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще протестират софиянци, разбира се - хартиените бюлетини се манипулират много по-лесно ! Още в секционните комисии в село Горна Папагалка дори бай Хacaн ,захвълил гегата в изборния ден , може да напише или задраска каквото си иска (по-точно -каквото му кажат) ! Сега цената на кебапчетата ще се повиши ...
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, какво ще правим с машините, които купихме господа пари-лала-ментаристи? Предлагам да ги удържим от заплатите ви. Нали?
73
1
 
4
 
! Отговори
Четвърто поколение преди 1 година
Четвърто поколение Софиянец съм и не протестирам срещу безмислените в Република България избори , а какво остава и за начина им на гласуване .
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моите софийски познати са за бюлетините. Единият е IT. Мислех, че се шегува, ама не. И за какво има нужда да се протестира? И двата начина подлежат на манипулации. В стаите за гласуване има представители на разни партии, да ги обучат и да не прлавят грешки с протоколите. Справедливо е двата начина да са налице.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне имат какво да хвърлят. С машинния вот вота просто се изпарява.
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Софетата какво си мислят, че в Момчилград не могат да излезнат да протестират срещу машините ли!? Могат, могат!
69
2
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Не е важно с какво гласуваш - машинно или електронно! Важното е има ли за кого да гласуваш? За РезакоКуманоБашибузук не гласувам!
68
2
 
6
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Ако се гласува с машини,трябва да има графа,,Немога да гласувам,, ако след 3 минути не е направен избор и гласуване.Така ,тези които гледат машината като объл камък ще се превърнат в недействителните гласове,които прикриват сега машините и в секционните комисии ще спрът да се чудят как да им помагат.И с машините видяхте как има преференции около 10 000 ,че и повече.Как става това за съвсем непознати красавици и красавци???
67
3
 
7
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
СССР дойде. Отне земите на Българските ковбои - селяните, вкара ги в ТКЗСето, Раздаде им вестник Работническо дело и всички гласуваха за БКПето на Бай Тошо, понеже ако Не - ги очакваха концлагери. Сега веке Български Ковбои - селани със собствени земи нема. Земите са собственост веке на КуманоРeзaкоАпаши! Населението оди по улиците с телефони в ръка, търси храна по магазините и танцувайки Чалга оди електронно да гласува в коша за бokлyк на РeзaкоКуманите!
66
2
 
7
 
! Отговори
Спасун преди 1 година
Трябва да се мотивира опушения електорат и да има отчетност.
65
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 78 Защо тогава признахте изборите, гербав тролe :)