Сачева: Политическият инат ни доведе до тук

ГЕРБ ще подкрепят трети мандат без тяхно участие, каза тя
4 яну 2023 11:00, Петя Славова
54
Сачева: Политическият инат ни доведе до тук
Снимка: БГНЕС

"Политическият инат ни доведе до тук". Така Деница Сачева от ГЕРБ коментира изготвената от ПП декларация с основни приоритети след получаването на втория мандат от президента Румен Радев.

Тя изрази мнение пред БНТ, че става въпрос за неубедително дублиране на това, което са предложили от нейната партия: "Ние предложихме в началото на сформирането на този парламент да се съберем всички политически партии, да направим своите политически приоритети, да ги оформим в политически документ, който да бъде приет и на базата на този политически документ да се търси съгласие за правителство."

Затова, според нея ПП имат подкрепата единствено на ДБ, като за нея оставало загадка защо продължават да ги подкрепят.

Още по темата
По думите й, сега концепцията се обръща - само, че вместо да се търси едно широко политическо съгласие, се прави опит предизборната програма на ПП да бъде наложена като национални приоритети на цялото Народно събрание, каза Деница Сачева – депутат от ГЕРБ.

"Тази декларация, която се предлага, - на практика много точки в нея са национални приоритети на държавата, а не на ПП - например, Шенген, темата за сините карти, дигитализацията, КПКОНПИ, и много други. Този опит да се упражняваме на държавно управление показва конфликта - ние не приемаме, че някой се опитва да заобикаля институциите и закона, и да не уважава държавността. Някой предлага предизборната си програма да бъде одобрена от цялото НС и да бъде одобрена за национална цел. Коя политическа партия си позволява това - по тази логика всяка партия може да си предложи програмата и да иска да се гласува.", допълни Сачева.

По думите й,  повечето неща, заложени в Програмата на ПП, вече се реализират, дори от служебното правителство. "Даже и военната помощ - тя бе гласувана с гласовете и на ГЕРБ, а без нас щеше да е невъзможно да се прати помощ на Украйна", категорична бе тя. Според нея става въпрос за липса на политически опит и далновидност, неяснота какво представлява управлението и държавността.

Сачева заяви, че от ГЕРБ са дали сигнал, че ще участват в реализирането на кабинет, но с третия мандат. Като това ще е без тяхно участие, но целта е реализирането на истински национални цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
18
 
! Отговори
Не Сачева преди 1 година
Вие ни докарахте до тук. Спомнете си 12 годишното Ви управление и ето сега жънем плодовете му.
13
14
 
1
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 1 година
Знам,чи многу народ виси платену или безплатну м,ди да плюй пу системнити партии,но ГЕРБ и ДПС бяха единствената упора на парламентарната демокрация!Измисленити от мен гелосани м,ангали Киру и Кукору ги вкарах насила да разсипят ГЕРБ,да спрът строежът на Хемус,щот ми писна Банкенския да ми съ фали колку дубър бил в строежити!Мойти мунчета уткраднахъ парити за Хемус,праснаха ощи едни 9 милиарда за неколку деня и ви метнаха в уркестъра!Ха вийти и плащайте 100%повечи сметки,да ви дойди АКЪЛА!!
12
2
 
15
 
! Отговори
? преди 1 година
ГЕРБ ДПС и БСП нали приеха хартиената бюлетина. Единственото което свършиха за половин година. А да и подариха Пловдивския Панаир на Гергов вчера.Да по делата си личи, думите са излишни
11
15
 
2
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 1 година
Кво са прайти на л,уди и плюйти по сички политици,а истината е,че БЪЛГАРИЯ СИ БЕШЕ ШЕСТ ПРИ БОРИСОВ, ама Гешев кат речи да ни арестува,и мен и сътрудницигти ми,а и некуй мустаци с черепи,баневи и бобокови,та им спретнахми една дубре платена ревулюцийка от гореспоменатити спонсори и сига сме в мумент на клатене на кораба,щот трябва да върнем на власт спонсурити,пак да грабят и безчинстват!Когат мустака си напраи отнову банка,черепа си върне търкане на билетчета,тугаз курицъ не пътицъ ша я бъди!!
10
2
 
6
 
! Отговори
До АнонимеН 5 преди 1 година
Явно знаят на кого ще даде третия мандат президентът. И това няма да е бпс. Най-вероятно ще е БВ и тогава ще успеят да съставят правителство и ще ни разкажат играта.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-инатливи от вас, гербавите, няма.
8
2
 
11
 
! Отговори
Инат преди 1 година
ли е да не искаш да имаш нещо общо с ДПС.Тиквата,Нинова и Копейкин? Не,това е морал,за което вие от статуквото даже не сте и чували. Но...помнете...въшката като се наяде излиза на челото.... народа ви вижда...
7
1
 
14
 
! Отговори
Наденица Сачева преди 1 година
май е забравила кой свали редовно правителство лятото и защо стигнахме до тук... Ама иначе грознаааа, ум да ти зайде!
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Противници и продажници са всички. Съсипаха народа и държавата и трябваше отдавна да са в затвора и да върнат откраднатите милиарди. Вън ГЕРБ-СДС, БСП, ДПС, ДБ, ПП и НДСВ!
5
0
 
14
 
! Отговори
Бай Ставри: преди 1 година
"Ох,на байо слоницата убаваааа! С тоз огромен тезгях...мммм!"
4
2
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПАК НЯКАКВА ГЛУПОСТ И ЛЪЖА ОТ ГЕРБ! КАК ЩЕ ПОДКРЕПЯТ 3-ТИЯ МАНДАТ КАТО ТОЙ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТА И НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ БЪДЕ ВРЪЧЕН НА БСП! :D ИСКАМ ДА ВИДЯ КАК ГЕРБ ПОДКРЕПЯ МАНДАТА НА БСП :D
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През годините Боко си напазарува и враговете.За да е спокоен.Всички ги знаем кои са.И тази е една от тях.Не те ли е срам,Сачева?Ако беше в най-древната професия,щяхме повече да те уважаваме,а ти си дори по-долу от нея.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каза тази,която говореше за ГЕРБ като за мафия.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашите кражби ни доведоха до тук.