Борисов: ПП и ДБ да не предизвикват умишлено граждански сблъсъци

Измъкването на държавата от кризата е дело на всички нас, заяви той
Обновена: 10 мар 2023 19:03 | 10 мар 2023 18:36, Йоана Цонева
263
Борисов: ПП и ДБ да не предизвикват умишлено граждански сблъсъци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като главен секретар заварих областта, подвластна на мутрите. Черни беемвета нощно време, пускат полицейска лампа, грабят. Крокодили, мечки, вълци - какво ли не изловихме тогава. А ние променихме всичко. Направихме паркове, площади, детски градини. От какво да ни е срам? Над 20 млн. лева има вложения само тук. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред 800 симпатизанти на партията от София област в град Ихтиман.

Той коментира и инфлацията.

„Направихме 52 км в София метро, Белград още няма. Парите ги няма, инфлацията изяде повишението на пенсиите и заплатите! Този, който направи правителство, ще иска да се хвърли от моста на Ихтиман. Те затова не искат да правят правителство. Всичките тези огромни разходи, които бяха заложени... Взеха ви по лев на литър бензин, с вашето търпеливо мълчание. В момента, в който си отидоха, бензинът падна с лев", каза той.

"Хората мислят, че след 2-ри април ще направим правителство, ще се събудим и всичко ще се оправи. Обаче 16 милиарда ги няма. Този, който дойде, трябва да затегне колана до последната гайка. Иначе ще трябва да дойде МВФ, за да направи това, което в България политиците ги е страх. Международните пазари усещат, че кървим, че я няма държавата и ще ни набиват лихви, които децата ще плащат. Две години бяхме пресирани, но робски мълчахме, защото те дойдоха, подкрепяни с огромна медийна подкрепа. А беден и гладен народ, става опасен народ, той няма къде да отиде. А тепърва почва бедствието", прогнозира Борисов.

"Много искам да ви дам оптимизъм, но измъкването на държавата от кризата е дело на всички нас", подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Искам да се обърна към Промяната и ДБ. Да не предизвикват умишлено граждански сблъсъци. Вчера ми извадили един паметник и го стрелят в центъра на Благоевград с пищови. Демократи ли сте? Съдебна реформа ли ще правите?! И ако е това, никога няма да ви подкрепи ГЕРБ. Днес го занесли в Сандански. Там обаче партията, понеже е малко македонска, и го прибрали. Но те така ще накарат българи да се сбият с българи. Или си приберете вересиите, или не знам какво ще стане. Аз няма да позволя да ми стрелят по физиономията и децата ми да го гледат! Ако това е "демокрацията", ще ги гоня до дупка! Няма да им дам бял ден! Никога с тези, които стрелят по хората", предупреди Борисов и се закани да не подкрепи съдебната реформа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
3
 
! Отговори
Точно на 18 днес преди 1 година
Ще гласувам Киро , другите са много злобни и гнусни
110
2
 
2
 
! Отговори
това което казва -- преди 1 година
-- се нарича да си изтриеш********* със ПП и ДБ --- а той разтури последното правителство защотоу сещаше ,че възела се затяга ! Педи да си завърши управлението хората стачкуваха една година против него а той се държеше благодарение на полицията ,не влизаше във Парламента не се явяваше на контрол не отговаряше на въпроси -- тоест еднолично управление --държавата ни беше във криза без да има криза -- а сега когато нещата се объркаха тя няма имунитет да се справи благодарение на него !!!
109
2
 
4
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Аз си знаех,че хора като Киро и Асен са нещо збъркани ментално, но дали по рождение или от КРИСТАЛИ са тези светещи и изпъкнали очи незнам... Лошо ни забатачиха тези умни и красиви шайки.
108
6
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Като човек останал в бьлгария от лошият човешки матрял ще дам глас за моят идол - баце
107
4
 
7
 
! Отговори
Осведомен преди 1 година
Никога за Бойко. Нанков му хвърляше саковете с пари в джипката по време на "инспекциите" хахахаха
106
1
 
3
 
! Отговори
От матряла преди 1 година
Какво каза Бойко Борисов пред българи в ЧикагоПореден скандал в политическото пространство.Изказване на Бойко Борисов пред български емигранти в Чикаго, че в страната ни са останали предимно турци, роми и пенсионери -или цитирам:" лош човешки материал", предизвика острите реакции на политиците в България. Чуйте още от изводите на лидера на ГЕРБ, публикувани
105
1
 
6
 
! Отговори
Баце голям преди 1 година
Поводът за анализа му етвърдение на премиера Бойко Борисовна тържественото честване на 30-годишнината от създаването на Съюза на демократичните сили (СДС), че още като бил малък, СДС била неговата партия. Реалността всъщност е друга когато СДС е създаден през 1989 г., Борисов е вече на 30 години и не е малък. По това време той е член на БКП и служител на МВР. Според журналистически публикации, които Борисов не е отрекъл, той отказва да се деполитизира, тоест да напусне партията, и избира да напусне МВР през 1991 г. Така започва частен бизнес
104
9
 
3
 
! Отговори
Не заслужава преди 1 година
Народ който се кланя на свойте грабители палачи( ПП ,ДБ,ИТН) не заслужава да има бъдеще!! Не заслужава да живее а заслужава да изчезне! Скоро много скоро!
103
9
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ПОЛИТИК БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК
102
4
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
КРАСИ ТИ ПИШЕШ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ЗАЩО ГО ПРАВИШ ПЛАЩАТ ЛИ ТИ СВИДЕЛ ЛИ СИ НА СЪБИТИЯТА ИМАШ ЛИ ДОКОЗАТЕЛСТВА ИЛИ ТАКА ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ СИ ДРАСКАШ
101
3
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Как да не дам глас за баце като знам какво ми гласиАкъл се набива, Томиславе, на умен човек. На *** човек к*р се набива! Той не може да поеме акъл, може да поеме един к*р. Като се трови, като му се е*ава майката и така нататък.
100
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя гласи пак постната пица за народа, а те да блажат.
99
3
 
3
 
! Отговори
Краси преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭБоко -Тиквата:комунист,син на полковник-комунист-крадец-руски слуга!Черепа му напълни шкафчето !
98
7
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ПОЛИТИК БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК
97
12
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК БОРИСОВ ПОЛИТИК
96
13
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК БОРИСОВ ПОЛИТИК
95
12
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК БОРИСОВ ПОЛИТИК
94
0
 
0
 
! Отговори
Е га си ташака преди 1 година
От както Зукерберг прекрати отношения с TELUS, они сека че фалираха и сега няма кой да ти даде един минус в тоя сайт. АБЕ ТОВА ДА НЕ Е БИЛО *** ФЕРМА?
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквопитеците защо не раздават минуси. СЕВДА НЕ ВИ ЛИ Е ПЛАЩАЛА ЗАПЛАТИТЕ?
92
1
 
7
 
! Отговори
Изрязали сте преди 1 година
Изрязали сте най-интересната част от великата реч на Тулупа, а именно една история дето ритал топка на някакво селско регионално в района на ихтиман и някъв го подсякъл и той вирнал краката до небесата. Въй ЧУВЕК, ГОЛЯМ СМЯХ! Толкова интиресна история, не съм чувал, ум да ти зайде направо